Woman Voice Picking in a warehouse

Voice picking

  • Foutreductie
  • Tijdswinst & Productiviteit
  • Twee handen vrij
  • Kostenbesparing

Verzamelen van orders met voice picking systeem

Verhoog de productiviteit van je medewerkers op de werkvloer in het distributiecentrum of magazijn met een end-to-end voice picking systeem, geïntegreerd in jouw logistieke proces. Een voice picking oplossing van CaptureTech kun je gebruiken voor meerdere magazijnactiviteiten en voorraadbeheer en brengt het grootste voordeel bij orderpicken, ten opzichte van barcodescanning of werken met papier.

Wat is voice picking?

Met de voice picking techniek op basis van speech recognition, ook wel voice recognition (spraakherkenning of stemherkenning) kun je spraakgestuurd werken in een distributiecentrum of magazijn. Elke medewerker heeft een voice-terminal en headset met microfoon. Zij ontvangen op een natuurlijke manier gesproken instructies en bevestigen opdrachten mondeling in realtime aan jouw WMS, ERP of onze CaptureTech Connect software.

Coop Supermarkten

“CaptureTech heeft ons SAP systeem gekoppeld aan het Voice systeem. Het kost ongeveer 10 to 15 minuten om mensen het Voice systeem te trainen.”

Marco van der Zalm
IT Manager

Bekijk case

Hoe zet ik voice picking in?

Voice kun je gebruiken voor alle werkprocessen in jouw distributiecentrum of magazijn. De meeste winst behaal je echter door voicepicking bij het orderpicken in te zetten. Van alles magazijnactiviteiten is orderpicken het meest tijdrovende proces. De winst die je realiseert door voicepicking in te zetten, in termen van nauwkeurigheid en foutreductie en dus productiviteit, is potentieel erg groot.

Vertrouw op onze ervaring

Start met écht efficiënt, ergonomisch en foutloos werken.

0+
Voice picking gebruikers in de Benelux
0
Logistieke implementaties
0+
Mobile devices in beheer
0+
Klanten gingen je voor

Hoe werkt voice picking in de praktijk?

Een voice picking oplossing wordt gevoed met data uit het WMS. De producten van CaptureTech communiceren moeiteloos met alle bekende en veelgebruikte WMS’en. Met een directe koppeling tussen de voice picking terminals en het WMS komen de met voice verwerkte gegevens in realtime in het WMS terecht. Het WMS geeft via de headset aan naar welke locatie de orderpicker moet lopen. Na het inspreken van een controlegetal, wat de juistheid van de locatie garandeert, geeft het voicepickingsysteem in spraak aan hoeveel eenheden zij moeten picken.

W.K. Heyl employee voice picking software flowers
Bloemengroothandel W.K. Heyl

Wat zeggen onze klanten?

“Sinds de orderpickers met Voice Picking werken, is het aantal klachten van klanten met ruim 65% gedaald. Mede door een verbeterslag in het orderpickproces is de productiviteit met 50% toegenomen”

Koen Heyl
Directeur

Bekijk project

Voice Picking RapidStart

Snel inwerken met RapidStart

RapidStart maakt je magazijnmedewerkers zelflerend. Deze handige software tool laat ze zelfstandig aan de gang gaan met het leren werken met voice. Hierdoor hoeft de leidinggevende veel minder tijd te besteden aan het uitleggen aan, en opleiden van, nieuwe medewerkers.

Naar RapidStart

Meest gestelde vragen over voice picking

Voor welk magazijn is voice picking de beste keuze?

Heb je een wat kleiner magazijn of juist een groot distributiecentrum? Een doorvoermagazijn, een webshop, een onderdelenmagazijn of een groothandel? Orderpicken met een voice-oplossing is geschikt voor al deze situaties. Lees meer

Wat zijn de voordelen voor de orderpicker?

Doordat handen en ogen vrij zijn kunnen orderpickers zich volledig richten op hun hoofdtaak: het orderpicken. Met voice picking kunnen ze snel en comfortabel werken. Minder belastend door minder bewegingen zoals bukken en strekken. Lees meer

Wat is de ROI bij voice picking?

De return on investment (ROI) bedraagt vaak minder dan tien maanden! CaptureTech bewijst dat met haar beproefde DC walkthrough inclusief ROI-calculatie. Lees meer

Welke software voor voice picking?

We verbinden onze voice picking oplossing aan je bestaand of nieuw WMS of ERP. Lees meer.

Is voice picking geschikt voor webshops?

Next-day of same-day delivery, een omvangrijke retourenstroom, een concurrerende markt en het nijpende personeelstekort. Voice picking is een uitgelezen techniek om de logistieke uitdagingen in e-commerce aan te gaan. Lees hier meer.

Is voice picking geschikt voor single en batch picking?

Bij orderpicken kunnen verschillende orderverzamelsystemen worden gebruikt. De zogenoemde pickdichtheid is van grote invloed op de juiste keuze voor een systeem. Lees meer.

Is voice picking geschikt voor koel- en vriesmagazijnen?

Voice picking brengt grote voordelen in de vries- en koelsector. Hier werkt personeel vaak met (veiligheids)handschoenen aan, wat het gebruik van mobiele terminals ernstig bemoeilijkt. Lees meer

Hoe snel kan ik personeel inwerken met voice picking?

Tijdens het inwerktraject leren (nieuwe) medewerkers hoe het orderpickproces in zijn werk gaat. Wat zijn bijvoorbeeld de veiligheidsinstructies en de stapelinstructies voor orders? Om het inwerktraject zo efficiënt mogelijk te maken biedt CaptureTech de Honeywell RapidStart zelftrainmodule voor voice picking. Lees meer.

Voice-picking voor voor kleinere magazijnen?

Voice picking kunt u gebruiken voor alle werkprocessen in uw distributiecentrum of magazijn. De meeste winst behaalt u echter door voicepicking bij orderpicken in te zetten. Orderpicken is het meest tijdrovende, langstdurende proces binnen uw voorraadbeheer. De winst die u realiseert door voicepicking in te zetten, in termen van nauwkeurigheid en juistheid en dus productiviteit is potentieel erg groot. Lees meer.

Waarom meteen een end-to-end oplossing?

Voice picking kunt u gebruiken voor alle werkprocessen in uw distributiecentrum of magazijn. De meeste winst behaalt u echter door voicepicking bij orderpicken in te zetten. Orderpicken is het meest tijdrovende, langstdurende proces binnen uw voorraadbeheer. De winst die u realiseert door voicepicking in te zetten, in termen van nauwkeurigheid en juistheid en dus productiviteit is potentieel erg groot. Lees meer.

Spraakafhankelijk of spraakonafhankelijk?

CaptureTech is ervan overtuigd dat een spraakafhankelijk (getraind) systeem in alle opzichten een beter systeem is. Lees meer.

Advies nodig?

Een keuze voor IT-oplossingen en automatiseringstechnieken maak je niet zomaar. Maak daarom gebruik van de kennis en ervaring die onze medewerkers de afgelopen 23 jaar hebben opgedaan in duizenden magazijnen. Stuur Kees Nijssen een e-mail, vul onderstaand formulier in of bel ons op +31 252 241544.

We staan voor je klaar met vrijblijvend advies.

Kees Nijssen van CaptureTech, voice specialist
Kees Nijssen
Logistiek adviseur

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close