ATEX Scanners explosieveilig
Explosieveilig

ATEX Scanners

ATEX scanners worden gebruikt on omgevingen waar mogelijk explosiegevaarlijke vloeistoffen, gassen en stof aanwezig zijn en specifieke wetgeving geldt. Je dient explosieveilig gecertificeerd materiaal te gebruiken. Bedrijven uit de olie- en gasindustrie, chemische, petrochemische en farmaceutische industrie maken daarom gebruik van zogenaamde ATEX scanners en tablets.

ATEX is de naam van twee Europese richtlijnen voor de beheersing van explosieve atmosferen. Om te voldoen aan deze wetgeving dien je een ATEX-certificaat te hebben voor Zone 1 of Zone 2. Dit certificaat bewijst dat de scanner voldoet aan de strikte normen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

Het assortiment aan ATEX scanners en tablets biedt de juiste oplossingen om aan de behoeften op het gebied van mobiel werken in explosiegevaarlijke omgevingen te voldoen. Deze industriële mobiele apparaten laten je medewerkers op de werkvloer ook in dergelijke omgevingen efficiënt werken en met volledige beschikking over benodigde informatie.

Toepassingen voor ATEX scanners

  • Veld interfacing voor brandstofopslagtanks bij offshore-leveranciers
  • Supervisie en controle op driller controlestations
  • Businfrastructuur op boorplatformen
  • Veld interfacing voor temperatuurregelsystemen bij distillatiekolommen
  • Human Machine Interfaces (HMI) bij reactoren, oplosmiddeldrogers en centrifuges
  • Remote control door een ZeroClient oplossing in de farmacie
  • Procescontrole met het gebruik van een open HMI-oplossing voor software van derden
  • Traditionele KVM-oplossingen voor real-time werking

ATEX Scanners inzetten?

Denk je erover om ATEX scanners in te zetten in jouw omgeving? Heb je gelezen over de wetgeving rondom ATEX apparatuur maar mis je de aansluiting met hoe je deze het beste kunt inzetten om jouw processen te optimaliseren? Zo ja, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten zijn meedenkende hands-on partners die met creatieve en praktische oplossingen komen. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ervaar het zelf.

Christoph Lambot profile picture in black and white
Christoph Lambot
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close