ATEX scanner
Explosieveilig

ATEX Scanners

ATEX scanners worden gebruikt on omgevingen waar mogelijk explosiegevaarlijke vloeistoffen, gassen en stof aanwezig zijn en specifieke wetgeving geldt. Je dient explosieveilig gecertificeerd materiaal te gebruiken. Bedrijven uit de olie- en gasindustrie, chemische, petrochemische en farmaceutische industrie maken daarom gebruik van zogenaamde ATEX scanners en tablets.

ATEX scanners voldoen aan twee Europese richtlijnen voor de beheersing van explosieve atmosferen. Ze bezitten een ATEX-certificaat voor Zone 1 of Zone 2. Dit certificaat bewijst dat de scanner voldoet aan de strikte normen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

Het assortiment aan ATEX scanners en tablets biedt de juiste oplossingen om aan de behoeften op het gebied van mobiel werken in explosiegevaarlijke omgevingen te voldoen. Deze industriële mobiele apparaten laten je medewerkers op de werkvloer ook in dergelijke omgevingen efficiënt werken en met volledige beschikking over benodigde informatie.

Toepassingen voor ATEX scanners

  • Veld interfacing voor brandstofopslagtanks bij offshore-leveranciers
  • Supervisie en controle op driller controlestations
  • Businfrastructuur op boorplatformen
  • Veld interfacing voor temperatuurregelsystemen bij distillatiekolommen
  • Human Machine Interfaces (HMI) bij reactoren, oplosmiddeldrogers en centrifuges
  • Remote control door een ZeroClient oplossing in de farmacie
  • Procescontrole met het gebruik van een open HMI-oplossing voor software van derden
  • Traditionele KVM-oplossingen voor real-time werking
ATEX & Process Safety congres
Live event

ATEX & Process Safety

Samen met onze partner Honeywell staan we op de ATEX & Process Safety beurs in Den Bosch, over innovaties in explosieveiligheid en procesveiligheid.

6 juli, 2024 | 8:00 – 17:00 uur
1931 Congrescentrum, Den Bosch

Meer info

Gebruikscases voor ATEX scanners

ATEX scanners zijn speciaal ontworpen om te gebruiken in explosiegevaarlijke omgevingen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van gebruikscases die laten zien hoe deze robuuste en veilige mobiele computers worden ingezet in verschillende sectoren.

 

ATEX Scanner voor olie en gas
Technici en operators in explosiegevaarlijke zones

Veldwerkers in de olie- en gasindustrie

Medewerkers in chemische fabrieken werken vaak in omgevingen waar explosiegevaar bestaat. De ATEX scanners zijn ontworpen om bestand te zijn tegen deze risicovolle omstandigheden, waardoor het een ideale keuze is voor productie- en onderhoudstaken. Met geavanceerde scantechnologie kunnen gebruikers snel en nauwkeurig barcodes scannen, zelfs als deze beschadigd of vervaagd zijn. Door de robuuste constructie zijn de scanners bestand tegen vallen en zorgen ze steeds voor een veilige en betrouwbare werking.

ATEX scanner in magazijn
Magazijnbeheerders en orderpickers 

Explosieveilige magazijnen

In explosieveilige magazijnen waar ontvlambare stoffen worden opgeslagen, is het van essentieel belang dat apparatuur veilig en betrouwbaar is. De ATEX scanner biedt een oplossing met zijn ATEX-certificering en robuuste ontwerp. Magazijnbeheerders en orderpickers kunnen profiteren van de snelle en eenvoudige gegevensoverdracht dankzij de geavanceerde netwerkconnectiviteit. De optionele scanhendel met pistoolgreep maakt het scannen van items nog efficiënter.

ATEX mobiele computer
Chauffeurs en logistiek medewerkers 

Transport en logistiek van gevaarlijke stoffen

Bij het vervoer en de logistiek van gevaarlijke stoffen is veiligheid een topprioriteit. De ATEX mobiele computer zorgt voor een veilige en efficiënte manier om gegevens te beheren en te scannen tijdens het transport van gevaarlijke goederen. Dankzij LTE-Advanced connectiviteit kunnen chauffeurs en logistiek medewerkers in realtime informatie delen en ontvangen, wat bijdraagt aan een soepele en veilige operatie.

ATEX Scanner voor explosiegevaarlijke omgevingen
Productie- en onderhoudsmedewerkers

Chemische fabrieken

Medewerkers in chemische fabrieken werken vaak in omgevingen waar explosiegevaar op de loer ligt. De ATEX scanners zijn ontworpen om bestand te zijn tegen deze risicovolle omstandigheden, waardoor het een ideale keuze is voor productie- en onderhoudstaken. Met de FlexRange technologie kunnen gebruikers snel en nauwkeurig barcodes scannen, zelfs als deze beschadigd of vervaagd zijn. De robuuste en explosieveilige constructie zorgt voor een veilige en betrouwbare werking.

ATEX Scanners inzetten?

Denk je erover om ATEX scanners in te zetten in jouw omgeving? Heb je gelezen over de wetgeving rondom ATEX apparatuur maar mis je de aansluiting met hoe je deze het beste kunt inzetten om jouw processen te optimaliseren? Zo ja, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten zijn meedenkende hands-on partners die met creatieve en praktische oplossingen komen. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ervaar het zelf.

ATEX Scanners inzetten?

Denk je erover om ATEX scanners in te zetten in jouw omgeving? Heb je gelezen over de wetgeving rondom ATEX apparatuur maar mis je de aansluiting met hoe je deze het beste kunt inzetten om jouw processen te optimaliseren? Zo ja, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten zijn meedenkende hands-on partners die met creatieve en praktische oplossingen komen. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ervaar het zelf.

Kees Nijssen van CaptureTech, voice specialist
Christoph Lambot
Kees Nijssen Christoph Lambot
Accountmanager Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close