CK65 Mobile computers Mobiele computers

Mobiele Computers

Mobiele computers worden ingezet in industriële omgevingen zoals magazijnen, distributiecentra, productieomgevingen en container terminals, maar ook in winkels en onderweg door bijvoorbeeld koeriers. Deze omgevingen stellen vaak hoge eisen aan apparatuur die er wordt gebruikt.

Zo moet de batterij een hele dienst meegaan, zodat de medewerker niet tussendoor het werk hoeft te onderbreken om de batterij op te laden of een batterij te vervangen. Verder zijn de mobiele computers vaak uitgevoerd met een 1D en 2D barcode scanner (ook geschikt voor QR-codes), omdat scannen de manier is om producten, pakketten, locaties en werkzaamheden goed te registreren.

Die registratie is belangrijk omdat er dan een zogenaamde ‘papertrail’ ontstaat: een spoort van documenten, verslagen, data, locaties, mensen, etc. waarmee stap voor stap kan worden teruggevonden hoe het proces is verlopen. Zo kunnen bijvoorbeeld fouten makkelijk worden ontdekt en snel worden hersteld. Maar er is ook direct de controle of de medewerker wel het juiste product in de handen heeft, op de goede locatie staat of proces in de juiste volgorde uitvoert. Namelijk door realtime verbinding tussen de mobiele computer en het achterliggende IT-systeem.

Door een barcode of QR-code te scannen check je dus of je de juiste actie onderneemt. Kortom, met een mobiele computer reduceer je het aantal fouten en werk je efficiënter dan met pen en papier.

Mobiele computers in gebruik nemen

Hoe start je met het gebruik van een mobiele computer? Je kunt apparatuur zoals mobiele computers gemakkelijk online bestellen en starten met het gebruik ervan in bijvoorbeeld je magazijn, distributiecentrum of productiefaciliteit. Maar hoe zorg je ervoor dat je medewerkers alleen die apps gebruiken die ze moeten gebruiken? En dat de computer op de juiste manier barcodes scant en communiceert met bijvoorbeeld je WMS, ERP of andere software die je gebruikt om je processen correct uit te voeren? Hiervoor is de juiste configuratie van de instellingen van je apparatuur nodig. Dagelijks voeren onze IT-specialisten dergelijke configuraties en implementaties uit bij onze klanten.

Operating System MDM met CaptureTech Protect

Beheer van je apparatuur

Naarmate het aantal mobiele computers dat je gebruikt toeneemt, wordt het beheren ervan ook steeds complexer. Maar ook al bij enkele stuks wil je graag dat de besturingsoftware steeds up-to-date is, de levensduur van de batterij zo lang mogelijke wordt verlengd en dat je mobiele computer beveiligd is tegen hacks. Daarom hebben we CaptureTech Protect ontwikkeld. Hiermee krijg je tot wel 24/7 support van onze IT-specialisten gedurende de looptijd van je contract. Bovendien is Mobile Device Management software inclusief. Met deze handige tool kunnen onze mensen op afstand problemen oplossen, updates uitvoeren en aanpassingen doorvoeren aan de configuratie.

Je mobiele computers altijd verbonden

Zonder goede wifi-verbinding zal een mobiele computer niet efficiëntst werken. Daarom hebben we een speciaal team bestaande uit netwerkspecialisten die zorgen voor de juiste infrastructuur op jouw locatie. Zonder dat je het weet kunnen er verschillende Denk aan te weinig of juist te veel access points, een te groot zendvermogen op de access points, verouderde firmware, slechte functionerende antennes of materialen die het signaal verstoren. Onze specialisten brengen dit voor je in kaart door een wifi-meting op locatie. Apps op je mobiele computers verbruiken steeds meer bandbreedte, dus als er uit de wifi-meting naar voren komt dat je wifi (deels) aan vervanging toe is, dan kunnen we je daarbij helpen.

wifi meting

Onze access points worden beheerd vanuit de cloud. Door de uitgebreide configuratie- en beheermogelijkheden heb je vanuit één centrale locatie inzicht in je totale netwerk. Je krijgt per gebruiker inzicht in de gebruikte applicaties en mobiele computers. Met deze informatie wordt het WiFi netwerk automatisch ingesteld voor de best mogelijke performance voor iedere gebruiker.

close