RFID sticker op doos in magazijn groothandel
RFID systeem

Radio Frequency Identification

  • Real-time werken
  • Administratief minder handelingen
  • Eenvoudig inventariseren
  • Meer analysemogelijkheden
  • Minder fouten door RFID scanner

Met een RFID oplossing worden producten, dozen, pallets, rolcontainers of trolleys voorzien van tags, welke gescand worden met een RFID scanner en automatisch geïdentificeerd. Afhankelijk van jouw situatie en toepassing, maken we gebruik van passieve of actieve tags die we veelal in labels verwerken.

Radio Frequency Identification is een methode om data te verzamelen met gebruik van radiogolven die gegevens uitwisselen tussen tags en readers. Er is geen direct line of sight nodig zoals bij de inzet van barcode. Readers kunnen simultaan lezen van of schrijven naar honderden tags. Vraag onze experts naar de voordelen van een RFID systeem.

RFID systeem
Klantcase

Hans Anders

“De RFID-oplossing zorgt voor een betere aanvulling van het assortiment en draagt bij aan een hogere servicegraad in onze winkels.”

Karin van Braam
Director Merchandise Planning & Category Management

Bekijk case

Hoe zet ik het RFID systeem in?

Het RFID systeem kan gebruikt worden op kratten, pallets of producten waarbij deze worden voorzien van chips zodat je ze kunt identificeren. Deze tags zijn vervolgens eenvoudig te scannen met een RFID scanner. Zo’n tag kan achter een label geplaatst worden en bestemd zijn voor eenmalig gebruik. Maar het kan ook van duurzaam, hufterproof materiaal zijn dat je nagelvast bevestigt en daardoor geschikt is voor herhaald gebruik.

Het tweede component van een RFID-systeem is de antenne. De antenne functioneert eigenlijk als het oor van het RFID-systeem. Het vangt het radiosignaal van de tag op en geeft het door aan de reader, de hersenen van het systeem. Antennes zijn er in vele soorten en maten, afhankelijk van de toepassing. Voor specifieke toepassingen ontwerpt CaptureTech ook zelf antennes om optimale leesperformance te kunnen garanderen.

RFID Tunnel

RFID Scantunnel

Items of (om)verpakkingen voorzien van tags worden automatisch gescand wanneer ze door de CaptureTech Scantunnel gaan. Dit zijn maatwerk oplossingen die we van ontwerp tot installatie op locatie tot implementatie van alle hardware en software tot integratie met andere systemen, zoals een ERP of WMS verzorgen.

Onze projectaanpak kenmerkt zich door aandacht voor mens, techniek en de praktijksituatie en verloopt volgens vooraf overeengekomen fases. Een snelle en beproefde implementatie met klantgerichte nazorg.

Bekijk RFID tunnel

RFID scanner tags
Klantcase

Passieve en actieve tags

Bij een RFID systeem wordt gebruik gemaakt van passieve of actieve tags. Passieve tags worden gewekt door een reader, die ook de tag van energie verschaft om te zenden en ontvangen. Actieve tags hebben een eigen batterij en kunnen onafgebroken of periodiek zenden en ontvangen over grotere afstanden.

De derde component van een RFID-systeem is de reader. Zo’n reader gebruikt radiogolven om informatie van de RFID-tag te lezen of die ernaartoe te schrijven. Een reader kan frequency agile zijn, wat betekent dat zij tegelijkertijd meerdere frequenties kunnen gebruiken.

Wasco

“Het RFID systeem zorgt voor meer transparantie en snelheid, en minimaliseert de kans op verkeerde leveringen en monteurs komen nooit zonder voorraad te zitten.”

Gerrit-Anne de Jong
Manager Value Added Services bij Wasco

Bekijk case

CaptureTech Connect Software Dashboard RFID systeem

 

 

RFID back-endsysteem

De verkregen informatie kan realtime worden doorgestuurd naar jouw Warehouse Management Systeem (WMS) of onze CaptureTech Connect software. Met RFID kun je simultaan veel meer informatie ontvangen en zenden dan met een barcodesysteem. De infrastructuur moet dus wel eerst zijn ingericht op het gebruik hiervan.

Barcode scanning en RFID sluiten elkaar niet uit. Voor het ene werkproces kun je barcode gebruiken, en voor het andere werkproces RFID. Beide technologieën kunnen interactief samenwerken via het WMS. Om met een gedegen advies te komen analyseren we eerst jouw bedrijfsprocessen.

Al 20 jaar RFID specialist

Onze specialisten hebben vele projecten naar tevredenheid opgeleverd in binnen- en buitenland. Vul het formulier in voor vrijblijvend advies en nemen binnen enkele dagen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close