RFID scanner
Radio-Frequency Identification

RFID Reader

Heb je RFID scanners nodig? Ben je op zoek naar losse scanners of een compleet RFID systeem? CaptureTech helpt je bij de zoektocht naar de juiste scanners en het beste systeem voor je bedrijf. Verschillende soorten bedrijven vragen namelijk om verschillende soorten RFID oplossingen. Door onze jarenlange ervaring in de branche weten wij precies welke RFID scanners en software in jouw situatie het meest geschikt is.

Wat is de betekenis van RFID?

Radio-Frequency Identification, kortweg RFID, is een techniek waarbij data wordt opgeslagen op een RFID-tag. Deze RFID-tag is een sticker waarin een hele kleine chip verwerkt is. Met een RFID scanner kan de tag eenvoudig gescand worden. De scanner haalt de informatie op van het product waar de tag zich op bevindt. Deze techniek wordt veel toegepast binnen de logistieke wereld. Het grote voordeel van de RFID-techniek is dat er geen barcodes meer nodig zijn. Deze technieken sluiten elkaar overigens niet uit.

rfid reader

RFID readers van bekende merken

De RFID readers, ook wel RFID scanners genoemd, spelen een belangrijke rol bij RFID. Met een reader kun je namelijk eenvoudig de RFID-tag lezen. Dit gebeurt via radiogolven. Een RFID reader kan frequency agile zijn. Dit houdt in dat er op hetzelfde moment meerdere frequenties gebruikt kunnen worden.

Wanneer je op zoek bent naar RFID readers kan CaptureTech je goed op weg helpen. Als gecertificeerd partner van vrijwel alle grote merken, helpen wij logistieke organisaties met de implementatie van RFID technieken. Dit doen wij door zowel scanners als bijbehorende software te leveren. Bij grote merken kun je denken aan RFID scanners van Zebra, Datalogic en Honeywell.

Welke RFID oplossing heb ik nodig?

Koppeling met CaptureTech software

Om je RFID systeem goed te laten draaien heb je naast tags en readers natuurlijk ook de juiste software nodig. Zo kunnen de gegevens uit het warehouse realtime doorgestuurd worden. Bij CaptureTech hebben wij onze eigen software ontwikkeld: CT Connect. Hiermee heb je altijd en overal inzicht in de activiteiten op de werkvloer.

rfid reader bij Hans Anders

Hans Anders

“De RFID-oplossing zorgt voor een betere aanvulling van het assortiment en draagt het bij aan een hogere servicegraad in onze winkels.”

Karin van Braam
Director Merchandise Planning & Category Management

Bekijk case

Welke RFID oplossing heb ik nodig?

Wil je meer informatie over RFID readers, bijbehorende systemen en of dit een geschikte techniek is voor jouw organisatie? Laat het ons dan gerust weten via onderstaand contactformulier. Als wereldwijd partner van logistieke bedrijven kunnen wij precies inschatten wat voor jou de beste oplossing is. Ook als je RFID scanners wilt bestellen, kun je ons dat laten weten via het contactformulier.

Meer informatie of een offerte?

Wij adviseren je graag en staan voor je klaar. Vul dit formulier in en een van onze specialisten neemt contact met je op.

 

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close