rfid scanner software

RFID scanner software

Efficiëntie en een minimale foutmarge zijn van groot belang voor logistieke processen. Wanneer je gebruik maakt van RFID scanners is het van belang dat je hierbij een koppeling hebt met goede RFID scanner software.

Gebruik van RFID-software

RFID-techniek maakt de processen efficiënter omdat je minder handmatige handelingen hoeft uit te voeren. Het is hierbij wel van belang dat je gebruik maakt van de juiste RFID-software. Met een goed back-endsysteem zorg je ervoor dat de infrastructuur is ingericht op het gebruik van deze techniek.

Door een koppeling met onze CaptureTech Connect software kun je realtime gegevens uitwisselen. Dit is overigens ook mogelijk met jouw eigen Warehouse Management Systeem (WMS).

CaptureTech Connect Software Dashboard RFID systeem

Koppeling met hardware

Voor het gebruik van RFID heb je niet alleen tags en software nodig, maar ook hardware natuurlijk. Met hardware bedoelen we hier de eerder benoemde RFID-scanners. Mocht je deze readers nog niet in bezit hebben, dan kan CaptureTech je helpen bij het verkrijgen ervan. Wij zijn partner van vrijwel alle grote leveranciers op dit vlak, zoals Zebra, Datalogic en Honeywell.

"Wij vertrouwen op de door CaptureTech geleverde producten en diensten, die medebepalend zijn voor ons bedrijfssucces"
Clifford Lenkens, Manager ICT, Quantore

Wat is RFID?

RFID staat voor radio-frequency indentificattion. Met deze techniek wordt data opgeslagen in een RFID tag. De tag kun je zien als soort chip die wordt verwerkt in labels door middel van speciale label printers. Deze techniek maakt gebruik van radiogolven, waarbij gegevens uitgewisseld worden tussen de RFID-tag en een RFID-scanner.

De RFID-tag kun je aanbrengen op bijvoorbeeld en krat of pallet die geïdentificeerd moet worden. Deze tag kun je zelfs achter een label plaatsen, ook dan is deze nog werkzaam.

RFID logistiek

RFID Scantunnel

Laat items voorzien RFID tags automatisch geïdentificeerd worden door de maatwerk scantunnel van CaptureTech. Een volledige oplossing van ontwerp tot installatie op locatie. En van tot implementatie van alle hardware en software tot integratie met ERP of WMS.

Meer over RFID

Meer informatie of gratis advies

Door de jaren heen hebben wij al 450+ bedrijven geholpen met het optimaliseren van hun logistieke proces. Concreet houdt dit in dat we al ruim 2750+ implementaties hebben uitgevoerd. We weten dus precies wat jouw bedrijf nodig heeft om efficiënter te werken.

Wil je advies over RFID scanner software? Dan kun je contact met ons opnemen door middel van onderstaand contactformulier. Onze experts kunnen je helpen bij al jouw vragen en/of een gericht advies voor je opstellen. We streven ernaar je bericht zo snel mogelijk in behandeling te nemen.

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close