Warehouse worker picking orders with a order truck
Orderverzamelen

Orderpicking

De meeste medewerkers in het magazijn werken bij orderpicking. In dit proces worden zowel enkele als meerdere stuks gepickt en is er een directe relatie met de klant, via de levering van de order. Daarom is een foutloze en efficiënte manier van werken tijdens orderpicking essentieel.

Orderpicking proces

Omdat er in orderpicking relatief veel uren worden besteed kun je iedere efficiëntieverbetering daar vertalen in een aanzienlijk rendement.​ Maar hoe weet je welke orderpick techniek het beste resultaat behaalt voor jouw specifieke situatie? Welke hardware en software heb je nodig? Hoe past de oplossing binnen je bredere IT landschap? En voldoet je WiFI netwerk nog wel aan de minimale vereisten?

Zowel op logistiek procesniveau als op IT netwerkniveau hebben we de juiste specialisten in huis om je hier uitstekend bij helpen. Zo komen onze logistieke specialisten graag bij je langs om een analyse uitvoeren van bijvoorbeeld je orderpicking proces. Met de rapportage die daaruit volgt helpen we je met het bepalen van de juiste acties.

Advies nodig?

Orderpicking software

Om deze technieken te kunnen gebruiken heb je software nodig waarmee gebruikers op de werkvloer het orderpicken kunnen uitvoeren. Daar zijn alle bekende Warehouse Management Systems geschikt voor en wij integreren onze oplossingen altijd met deze systemen, zodat er steeds in realtime data wordt uitgewisseld, voorraaden kloppen en taken, mensen en goederen traceerbaar zijn.

goto

goto

goto

goto

goto

goto

goto

Heb je geen WMS, maar wel een ERP en wil je papierloos gaan orderpicken? Daarvoor hebben we onze eigen CaptureTech Connect software ontwikkeld. Met de intuïtieve mobiele app kunnen orderpickers werken met barcode scanning of voice picking, terwijl management een handig overzicht heeft van alle werkzaamheden in het magazijn via de desktop app. Bovendien verzorgen we de integratie met je ERP. Zo hoef je geen hoge investering te doen in een WMS en heb je al vanaf 5 gebruikers een ROI.

Woman multi orderpicking with ProGlove and tablet in Hans Anders warehouse
Onze klanten

Hans Anders digitaliseert orderpicking

Het gedigitaliseerde orderpicking proces zorgt voor een grote tijdsbesparing en omdat iedere locatie en bak wordt gescand is er traceerbaarheid en een verlaagde kans op fouten. “De foutkans in de logistieke processen wordt flink verminderd, terwijl we de zelfstandigheid van onze medewerkers vergroten.”

Bekijk case

mobiele labelprinters voor orderpicking

Mobiele printers

Mobiele printers worden steeds populairder bij orders verzamelen in magazijnen. Ze zijn licht, draagbaar en gemakkelijk te gebruiken, zodat werknemers snel en nauwkeurig etiketten en kunnen afdrukken. Mobiele printers zijn een perfecte manier om de nauwkeurigheid en efficiëntie in het magazijn te verbeteren omdat ze handmatige gegevensinvoer overbodig maken en het orderverzamelproces helpen versnellen.

Bovendien zijn mobiele printers kosteneffectief, omdat ze minimaal onderhoud vergen en voor uiteenlopende taken kunnen worden gebruikt.

 

Laat je adviseren en inspireren

Denk je aan het verbeteren van jouw orderpicking proces? Zie je door alle techniekbomen het magazijnbos niet meer? Zo ja, dan helpen we je graag op weg. Vraag een vrijblijvend gesprek aan met Kees door bijgaand formulier in te vullen en maak gebruik van 35 jaar ervaring in de logistiek. Daarna heb je niet alleen meer kennis over wat er beschikbaar is aan oplossingen in de markt, maar ook een duidelijk idee over jouw mogelijke vervolgstappen.

Profielfoto Kees Nijsseen
Kees Nijssen
Logistiek specialist

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close