Het is een imposant warehouse waar Rico Kooijman, Accountmanager bij CaptureTech, binnen stapt – en het is niet eens de grootse. Met tienduizenden pallets verdeeld over 42.000 m2 opslag en producten van meerdere importeurs, waaronder miljoenen flessen wijn is Bouw Logistic Services uit Nijkerk een grote speler op de logistieke markt voor wijn en gedistilleerd. Daarnaast is het 90 jaar oude familiebedrijf gespecialiseerd in witgoed en leveringen op moeilijk begaanbare locaties als bouwplaatsen. Kwaliteit staat daarbij steeds voorop. Samen met medewerkers en klanten bouwen ze aan de sterkste logistieke keten.

Leverbetrouwbaarheid en kostenverlaging

Als logistiek specialist voor het fijnmazige distributienet is Bouw Logistic Services zich als geen ander bewust van de grote uitdagingen die de sector te wachten staan de komende jaren, in bijvoorbeeld de binnensteden. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op deze en andere ontwikkelingen zet Bouw Logistic Services continu in op technische innovaties, optimalisatie van processen en kostenverlagingen. Dit resulteert steeds in verdere foutreducties, een constante hoge leverbetrouwbaarheid en tevreden klanten die bij hen blijven.

"Het gaat om kostenverlagingen en efficiencyverbeteringen in de keten. De specialisten van CaptureTech begrijpen dat heel goed en helpen ons daarbij."
Theo van Domselaar, Commercieel Manager, Bouw Logistic Services

Het gaat volgens Theo Domselaar, commercieel manager bij Bouw Logistic Services, altijd om de ‘last mile’, de perfecte levering. “Dat is waar het uiteindelijk om draait.” Daarnaast zijn de herstelkosten van fouten hoog terwijl de logistieke dienstverlening bij uitstek een markt is die zich in kosten uitdrukt. Met de oplossing die CaptureTech heeft geïmplementeerd en door de integratie met het Warehouse Management System, heeft Bouw Logistic Services nu volledige traceerbaarheid, tot op artikelniveau. “Het optimaliseren van de logistieke processen is iets waar Bouw Logistic Services eigenlijk constant mee bezig is.” Van grotere procesoptimalisaties tot aan foutenreducties bij palletverwisselingen, flexibele picklocaties, bewegingsvermindering tussen locaties en verlaging van de kans op breukschade. “De techniek die CaptureTech implementeert en de samenwerking met CaptureTech’s consultants helpt ons daar bij.”

Maar Bouw Logistic Services kijkt verder dan het eigen warehouse en transporten. Ze brengen niet alleen producten van A naar B; ze willen de beste logistieke partner voor hun klanten zijn. “Van wijnboer tot consument.” Ze ontzorgen hen en denken mee. Zo verhogen ze samen de efficiency en optimaliseren ze de hele logistieke keten. Nieuwe hightech producten zoals Bouw Logistic Services samen met CaptureTech heeft geïmplementeerd horen daar bij.

Orderpicker using ProGlove with display

Optimalisatie van logistieke processen

“Dat past precies bij de werkwijze van CaptureTech”, vertelt Rico Kooijman. Als vertrouwde partner heeft CaptureTech samen met het projectteam van Bouw Logistic Services onderzocht waar er verbetermogelijkheden zaten in het logistieke proces. Er wordt gekeken naar het gehele proces, van ontvangst en inslag tot orderpicking en verzending. Met CaptureTech’s kennis en ervaring is Bouw Logistic Services geholpen met de implementatie van slimme technologieën om de logistieke processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit vormt nu eigenlijk het gereedschap waarmee de leverbetrouwbaarheid verder kan worden geoptimaliseerd. Doordat CaptureTech merkonafhankelijk werkt is er een combinatie van oplossingen van verschillende fabrikanten geïmplementeerd. “Het is mooi om het enthousiasme te zien bij Bouw Logistic Services en fijn dat de eerste implementatiestap al direct zijn vruchten afwerpt.”

Innovatieve logistieke dienstverlener

Bouw Logistic Services is innovatief en vooruitstrevend als het gaat om logistieke dienstverlening en de technieken die ze daarbij willen gebruiken. “Daar horen innovatieve oplossingen die CaptureTech implementeert, zoals de ProGlove met display, ook bij,” zegt Maarten Bouw, projectmedewerker voor het nieuwe ERP en vierde generatie van de familie. Hiervoor werkten ze met handhelds maar nu met de ProGlove werken de mensen op de vloer handenvrij wat een enorme efficiencyslag is gebleken.

"Het was wel spannend; nieuwe hardware én de integratie met een nieuw WMS. Maar CaptureTech heeft alles in no-time gerealiseerd. We zijn echt heel tevreden."
Maarten Bouw, Projectmedewerker voor nieuwe ERP, Bouw Logistic Services

“Het was wel spannend; nieuwe hardware en de integratie met een nieuw WMS (Boltrics). Maar CaptureTech heeft alles in no-time gerealiseerd. We zijn echt heel tevreden. Ik zou CaptureTech zeker aanbevelen.”

Rico Kooijman voegt toe: “Ik ben blij dat Bouw Logistic Services tevreden is over onze samenwerking. Zoals gezegd was het een spannend traject, maar komen we samen tot een succesvolle implementatie.”

close