Hilverda de Boer employee looking at CaptureTech Insight software

CaptureTech Insight

Om loonkosten terug te dringen, toch een van de grootste kostenposten binnen een distributiecentrum, kan procesoptimalisatie hét verschil maken.

Maar hoe kom je erachter wat het resultaat is van zo’n procesoptimalisatie? Anders gezegd, hoe verloopt het proces echt en kun je bovenop de optimalisaties waarin je al investeerde nog meer op arbeid besparen?

Met CaptureTech Insight zie je precies hoe processen verlopen en realiseer je significante kostenbesparingen terwijl je de kwaliteit van jouw dienstverlening verbetert. Een win-win dus.

Zet eenvoudig targets voor nieuwe medewerkers en bepaal zo of iemand voldoet aan de vereisten voor het werk in jouw magazijn of distributiecentrum. Dit geeft je de informatie die je nodig hebt voor echt onderbouwde communicatie met bijvoorbeeld externe uitzendbureaus en stelt je in staat targets zelfs onderdeel te maken van een SLA.

Hoe werkt CaptureTech Insight?

CaptureTech Insight (voorheen ‘Performance Manager’) verzamelt gedurende het pickproces realtime relevante en gedetailleerde informatie. Gebruik die big data vervolgens voor het opsporen van knelpunten. Los je die knelpunten op, dan vergroot je de efficiency.

Prestaties meten

Binnen CaptureTech Insight worden voor vrijwel alle activiteiten timers aan- en uitgezet, zodat je precies kunt monitoren hoe lang iemand ergens mee bezig is. Je kunt bijvoorbeeld monitoren hoe lang iemand erover doet om een rolcontainer op te bouwen, hoeveel tijd diegene nodig heeft naar een locatie te lopen en hoe lang het picken duurt inclusief het afzetten van de rolcontainer.

Zodra je het proces beter in beeld hebt, kun je verbeteren. Zoals het aanpassen van een pickroute door de labelprinter naar andere locatie te verhuizen waardoor je de looproute inkort.

 

Proactief bewaken

Van tevoren weten of het werk op tijd klaar is? CaptureTech Insight is ook in staat proactief het orderverloop te bewaken zodat je op tijd kunt beslissen of er meer of minder capaciteit nodig is. Kortom, heb je extra medewerkers nodig, bijvoorbeeld door uitzendkrachten op te roepen, of moeten ze eerder naar huis waardoor je overcapaciteit voorkomt?

 

Problemen herkennen

Met CaptureTech Insight achterhaal je probleemgevallen bij individuele orderpickers. Is er een orderpicker die vaker een controlegetal moet herhalen of van wie het systeem de commando’s niet herkent? Bij het monitoren van zulke informatie, kun je door hierop in te spelen de situatie verbeteren.

 

Koppelen voor optimaal rendement

Koppel CaptureTech Insight aan jouw ERP of WMS-systeem. Het beste resultaat bereik je door CaptureTech Insight te combineren met een Voice Recognition systeem. De positieve impact op de logistieke processen kan overweldigend zijn.

Onze aanpak

Opportunities icon

Analyse

Efficiënter werken en op tijd bij kunnen sturen start met een scan van jouw huidige logistieke processen
Deskundig icon

Advies

Gevolgd door een gedegen advies van onze specialisten.
Software icon

Software

Heb je een ERP- of WMS-systeem? De software van CaptureTech wordt altijd gekoppeld aan jouw andere systemen waardoor je processen versnelt en optimaliseert. Wanneer jouw logistieke prestaties meetbaar worden kan je processen verbeteren. CaptureTech Insight geeft je die inzichten.
Barcode Scanning

Technieken

CaptureTech ontwikkelt en realiseert productidentificatie met o.a. barcode, voice en RFID technieken. Samen met onze klanten kiezen we de passende techniek en implementeren en beveiligen deze in jouw logistieke omgeving.
Telecom icon

Hardware

Op basis van jouw wensen en ambities bepalen we welke hardware het beste aansluit op jouw processen. Onze adviezen zijn altijd helder en goed onderbouwd.
License icon

Services

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor de applicatie en/of hardware wil je natuurlijk wel dat het stabiel en up-to-date blijft onder alle omstandigheden. Met CaptureTech Protect van CaptureTech worden jouw mobile devices, draadloze infrastructuur en software bewaakt en in optimale conditie gehouden zodat je er zelf geen omkijken naar hebt.

Vraag een demo aan

Loop samen met één van onze specialisten door de software heen en ervaar wat CaptureTech Insight voor jouw organisatie kan betekenen.

Christoph Lambot profile picture in black and white
Christoph Lambot
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

close