Hilverda de Boer employee looking at CaptureTech Insight software

CaptureTech Insight

Om loonkosten terug te dringen, toch een van de grootste kostenposten binnen een distributiecentrum, kan procesoptimalisatie hét verschil maken.

Maar hoe kom je erachter wat het resultaat is van zo’n procesoptimalisatie? Anders gezegd, hoe verloopt het proces echt en kun je bovenop de optimalisaties waarin je al investeerde nog meer op arbeid besparen?

Met CaptureTech Insight zie je precies hoe processen verlopen en realiseer je significante kostenbesparingen terwijl je de kwaliteit van jouw dienstverlening verbetert. Een win-win dus.

Zet eenvoudig targets voor nieuwe medewerkers en meet zo of iemand voldoet aan de vereisten voor het werk in jouw magazijn of distributiecentrum. Dit geeft je de informatie die je nodig hebt voor echt onderbouwde communicatie met bijvoorbeeld externe uitzendbureaus en stelt je in staat targets zelfs onderdeel te maken van een SLA.

Hoe werkt CaptureTech Insight?

CaptureTech Insight (voorheen ‘Performance Manager’) verzamelt gedurende het pickproces realtime relevante en gedetailleerde informatie. Gebruik die big data vervolgens voor het opsporen van knelpunten. Los je die knelpunten op, dan vergroot je de efficiency.

CaptureTech Insight orderpicking analytics

Prestaties meten

Binnen CaptureTech Insight worden voor vrijwel alle activiteiten timers aan- en uitgezet, zodat je precies kunt monitoren hoe lang iemand ergens mee bezig is. Je kunt bijvoorbeeld monitoren hoe lang iemand erover doet om een rolcontainer op te bouwen, hoeveel tijd diegene nodig heeft naar een locatie te lopen en hoe lang het picken duurt inclusief het afzetten van de rolcontainer.

Zodra je het proces beter in beeld hebt, kun je verbeteren. Zoals het aanpassen van een pickroute door de labelprinter naar andere locatie te verhuizen waardoor je de looproute inkort.

Problemen herkennen

Met CaptureTech Insight achterhaal je probleemgevallen bij individuele orderpickers. Is er een orderpicker die vaker een controlegetal moet herhalen of van wie het systeem de commando’s niet herkent? Bij het monitoren van zulke informatie, kun je door hierop in te spelen de situatie verbeteren.

CaptureTech Insight

Proactief processen bewaken

Van tevoren weten of het werk op tijd klaar is? CaptureTech Insight is ook in staat proactief het orderverloop te bewaken, zodat je op tijd kunt beslissen of er meer of minder capaciteit nodig is. Kortom, heb je extra medewerkers nodig, bijvoorbeeld door uitzendkrachten op te roepen, of moeten ze eerder naar huis waardoor je overcapaciteit voorkomt?

Koppelen voor optimaal rendement

Koppel CaptureTech Insight aan jouw ERP of WMS-systeem. Het beste resultaat bereik je door CaptureTech Insight te combineren met een Voice Recognition systeem. De positieve impact op de logistieke processen kan overweldigend zijn.

Integraties

Onze aanpak

Onze aanpak voor CaptureTech Insight

Door vooraf uitgebreid in gesprek te gaan over de wensen en doelstellingen en door een analyse van de huidige processen kunnen we het beste advies presenteren voor jouw unieke situatie. Zo komen we samen tot de technieken en technologieën, apparatuur, servicepakketten, software en integraties die steeds het beste resultaat opleveren.

Onze aanpak

Hilverda de Boer employee looking at CaptureTech Insight software
Hilverda de Boer

Wat zeggen onze klanten?

“Sinds de implementatie worden veel minder fouten gemaakt, geen deadlines meer gemist en hebben we altijd direct inzicht in de huidige stand van zaken.”

Jan-Dick Schoneveld
Operationeel Manager

Bekijk case

Vraag een demo aan

Loop samen met één van onze specialisten door de software heen en ervaar wat CaptureTech Insight voor jouw organisatie kan betekenen.

Vraag een demo aan

Loop samen met één van onze specialisten door de software heen en ervaar wat CaptureTech Insight voor jouw organisatie kan betekenen.

Rogier Martens
Christoph Lambot
Rogier Martens Christoph Lambot
Consultant Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close