Honeywell Vocollect RapidStart voor voice picking
Voice picking

Hoe snel kan ik personeel inwerken met voice picking?

Tijdens het inwerktraject leren nieuwe medewerkers hoe het orderpickproces in zijn werk gaat. Wat zijn bijvoorbeeld de veiligheidsinstructies en de stapelinstructies voor orders? Om het inwerktraject zo efficiënt mogelijk te maken biedt CaptureTech de Honeywell RapidStart (voorheen Vocollect RapidStart) zelftrainmodule voor voice picking.

Honeywell RapidStart

Een regulier inwerktraject is vaak tijdrovend. Zelftrainmodules voor voice picking zorgen ervoor dat de medewerkers sneller zelfstandig kunnen werken en verkort de inwerktijd tot wel 50%. Na ongeveer één week in de werkomgeving bereikt het nieuwe personeel de picknorm, waarna men voldoende ervaren is om zelfstandig aan het werk te gaan.

De exacte inwerktijd is afhankelijk van de complexiteit van de organisatie. Toch verloopt het inwerktraject met behulp van de Honeywell RapidStart zelftrainmodule bij voice picking bewezen sneller. Bij orderpicking met handterminals kan de inwerktijd oplopen tot twee weken en bij orderpicken met papier zelfs tot vier weken.

Meer over RapidStart

voice picking headset

Duidelijke voordelen van voice picking in de praktijk

  • Foutreductie
  • Tijdswinst & Productiviteit
  • Twee handen vrij
  • Kostenbesparing

Efficiënt & Zelfstandig

Zelftrainmodules werken efficiënt, omdat hierbij geen hulp van ervaren medewerkers benodigd is. Normaal gesproken is een inwerktraject tijdrovend, en investeert een ervaren werknemer veel tijd in het geven van instructies aan de nieuwe medewerker. Dat is tijd die op dat moment ten koste gaat van de dagelijkse werkzaamheden. Door de zelftrainmodules te integreren in het inwerktraject, kunnen meerdere nieuwe medewerkers zelfstandig worden opgeleid via een tablet en hun voiceterminal. Dit soort op maat ontwikkelde zelftrainmodules zijn afgestemd op de organisatie en kunnen na eenmalige implementatie eindeloos worden hergebruikt.

Daarnaast geef je nieuw personeel gelijk veel zelfstandigheid en een gevoel van eigen verantwoordelijk mee. Dit heeft vaak een positief effect op hoe de medewerker de eerste werkdagen beleeft.

 

Hoge kwaliteit

De zelftrainmodule leidt nieuwe medewerkers kwalitatief hoog op. Normaal gesproken is een nieuw personeel afhankelijk van kennis en werkervaring van de instruerende medewerker. Dit leidt ertoe dat inwerktrajecten niet consequent verlopen. Met een directieve zelftrainmodule is consequentie wél gegarandeerd. Ook werkt de zelftrainmodule op het eigen tempo van de medewerker. Niet iedere medewerker pakt de instructies namelijk op hetzelfde tempo op, waardoor belangrijke informatie kan worden gemist. Ook ontwikkelt de nieuwe medewerker tijdens het volgen van de module een persoonlijk stemprofiel in de eigen taal. Dit brengt voordelen met zich mee wanneer de nieuwe medewerker een andere moedertaal heeft dan de instruerende collega. In zulke gevallen kunnen er namelijk miscommunicaties plaatsvinden, waardoor de inwerkkwaliteit achteruitgaat.

Voice picking personeel inwerken

Quick Scan, DC walkthrough & ROI-calculatie

We analyseren je warehouse processen en komen met een gedegen advies over voice picking en de zelftrainmodule. De zelftrainmodule zit inbegrepen bij de voice picking software. Ons team stemt, samen met jou, de module af op jouw organisatie. Je betaalt alleen de inrichtingsuren. Uit onze analyses volgt altijd een overzichtelijke rapportage met verschillende opties, investeringsoverzichten en terugverdientijd. Zo kun je gefundeerde keuzes maken en je investering intern verantwoorden.

Analyse & Advies

Voice picking bij groothandel Horeca Van Zon

Logo van horeca van zon op de voorgevel van het warehouse

Meer informatie of een offerte?

Bij CaptureTech maken we samenwerken op kantoor en in de logistiek mogelijk. Wij geloven dat organisaties door betere en snellere samenwerking succesvoller kunnen zijn. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit én meer werkplezier. Wil je meer informatie of een offerte? Neem dan direct contact met ons op via +31 252 241544 of stuur een mail naar [email protected] .

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close