Blog

Mobile Device Management. Wat is het en waarom heb je het nodig?

3 november, 2022
bas jansen
Bas Jansen
Mobile Device Manager
3 november, 2022
Bas Jansen

Bij veel activiteiten in een magazijn, productielocatie, kantoor of tijdens transport wordt gebruik gemaakt van mobiele apparatuur. Downtime van deze apparatuur kan resulteren in onderbrekingen of zelfs stilstand van essentiële processen. Tijd is geld. En dus wil je de continuïteit van deze processen waarborgen. Hardware, software en niet in de laatste plaats beveiliging moeten optimaal zijn ingeregeld en op elkaar afgestemd. Dat kan alleen als alle apparaten goed worden geconfigureerd en regelmatig worden geüpdatet. Een hele klus, zeker in bijvoorbeeld een magazijn waar elke dag tientallen of zelfs honderden devices worden gebruikt. Mobile Device Management software bespaart je een hoop kopzorgen. Hoe? Dat lees je hier.

 

Wat is Mobile Device Management?

Mobile Device Management is kortweg het beheer van alle mobiele apparaten in je organisatie. En dat worden er elke dag meer. Laptops, tablets, mobiele telefoons, scanners of voice terminals, zijn onmisbaar geworden in onze organisaties. Gebruik je maar enkele van dergelijke apparaten, dan is een configuratie of technische aanpassing snel gebeurd. Maar beschik je over tientallen of misschien zelfs honderden apparaten, dan is het een hell of a job om ze stuk voor stuk handmatig te configureren en beheren.

 

Mobile Device Management software

De voordelen van Mobile Device Management

1. Veiligheid

Alle gebruikte apparatuur binnen je bedrijf wordt beveiligd met dezelfde software. Dit gebeurt heel eenvoudig en automatisch op afstand. Je bedrijfsgegevens worden veilig gesteld, zonder dat het je extra tijd en moeite kost. Om te voorkomen dat je processen in bijvoorbeeld jouw magazijn of productielocatie moet stilleggen, vindt er eerst een test plaats op één apparaat. Verloopt deze vlekkeloos, dan wordt de verdere uitrol uitgevoerd.

2. Centraal beheer

In plaats van alle apparaten handmatig te updaten en configureren, gebeurt dit vanuit één centraal systeem. Moet er een wijziging worden doorgevoerd? Is er een update van je WMS applicatie? Dan push je een dergelijke verandering in één keer naar al je apparatuur vanuit de MDM software. Bijvoorbeeld buiten werktijd. Zo verstoor je geen lopende activiteiten, ben je altijd up-to-date en voldoet je systeem aan de laatste voorschriften.

Mobile Device Management integration

3. Alleen de benodigde applicaties

Apparaten worden steeds slimmer en kunnen voor steeds meer doeleinden worden gebruikt. Op een tablet bijvoorbeeld kunnen medewerkers ook heel gemakkelijk de krant lezen of de laatste YouTube video’s bekijken. Dankzij een centrale configuratie worden alleen die applicaties beschikbaar gesteld die nodig zijn voor de werkzaamheden. Dit komt de effectiviteit en nauwkeurigheid enorm ten goede.

4. Remote control

Een van de grootste voordelen van MDM is de remote control functie. Doet zich een probleem voor, dan kun je op afstand eenvoudig en in realtime meekijken op apparaten wat er precies gebeurt. Manage je bijvoorbeeld meerdere warehouse locaties, dan wil je niet voor elke foutmelding in de auto hoeven te springen. En omdat de MDM software in de cloud draait kunnen wij via het servicepakket CaptureTech Protect ook realtime meekijken als dat nodig is, zelfs 24/7.

5. Optimaal gebruik van alle apparaten

Mobile Device Management geeft je eenvoudig inzicht in het gebruik van al je apparaten. Zijn ze allemaal online? Welk percentage wordt niet of nauwelijks gebruikt? En als een terminal een tijd niet is gebruikt, wat is daar dan de reden van? Dit geeft je de mogelijkheid om proactief te handelen voordat storingen zich voordoen. Heel handig om te weten vóór de start van een piekperiode bijvoorbeeld, wanneer je al je terminals hard nodig hebt.

De overgang van Windows CE naar Android

Verouderde apparatuur draait vaak nog op het Windows CE besturingssysteem. Daarbij kon je door middel van een SD-kaartje kopiëren je terminal volledig configureren. De meeste nieuwe mobiele apparatuur draait op Android. Omdat we het hier over een gesloten besturingssysteem hebben, wordt configuratie per terminal steeds lastiger omdat je als gebruiker aanzienlijk minder rechten hebt. Daardoor wordt een beheerstool als MDM haast een must wordt. Slim dus om bij de migratie naar Android direct ook te kijken naar een MDM oplossing.

 

Hoe start je met Mobile Device Management?

MDM software tools zijn zo goed als de gebruiker ermee om weet te gaan. Daarom is het belangrijk om je goed te laten adviseren over welke software het beste is voor jouw situatie. Gevolgd door professionele begeleiding bij installatie en ingebruikname. Door gebruik te maken van CaptureTech Protect helpen technisch specialisten je op afstand met allerhande vragen of problemen. Ook zorg je ervoor dat kennis over het systeem niet verloren gaat bij het verloop van personeel of functieveranderingen.

SOTI Mobicontrol Mobile Device Management

SOTI MobiControl MDM

Met SOTI MobiControl beschik je over een Mobile Device Management (MDM) oplossing waarmee je volledige zichtbaarheid en controle hebt over bedrijfskritische mobiele apparaten. Je kunt precies zien waar de apparaten zijn, wat ze doen en hoe ze presteren. Bovendien kun je met deze oplossing eenvoudig beveiligings- en compliance-risico’s identificeren en beheren.

Bekijk MDM

Ivanti wavelink Mobile Device Management software on a computer screen

MDM van Ivanti Wavelink

Ivanti Wavelink is de Supply Chain divisie van Ivanti en staat wereldwijd bekend als de marktleider in supply chain oplossingen gericht op operationele excellentie in bedrijfskritische omgevingen. Bedrijven van over de hele wereld maken gebruik van hun toonaangevende MDM oplossingen om de productiviteit van werknemers te verhogen. Ivanti Wavelink biedt de nieuwste mogelijkheden op het gebied van Industrial Internet of Things (IIoT), door gebruik te maken van low-code en low-risk automatisering.

Bekijk MDM

Benieuwd hoe MDM je kan helpen?

Wil je weten wat Mobile Device Management voor jou kan betekenen? We vertellen je er graag meer over. Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op! Liever direct contact? Bel +31 252 241544 of mail naar [email protected]

Benieuwd hoe MDM je kan helpen?

Wil je weten wat Mobile Device Management voor jou kan betekenen? We vertellen je er graag meer over. Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op! Liever direct contact? Bel +32 3 449 11 59 of mail naar [email protected]

Bas Jansen van CaptureTech
Christoph Lambot
Bas Jansen Christoph Lambot
Accountmanager Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close