Blog

Hoe kies je de juiste barcode printer?

27 maart, 2023
Bas Jansen van CaptureTech
Bas Jansen
Industriële barcode printer
27 maart, 2023
Bas Jansen

Als je op zoek bent naar een barcode printer, is het belangrijk om de juiste printer voor de juiste toepassing te kiezen. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze door je 5 vragen te stellen:

De 5 belangrijkste vragen bij de keuze voor een barcode printer

  1. Waar wil je printen?
  2. Hoeveel labels wil je printen?
  3. Is het printen van labels kritiek?
  4. Hoe belangrijk is de kwaliteit?
  5. Is onderhoud en gebruiksgemak belangrijk?

 

1. Waar wil je printen?

Als je in een kantooromgeving print, is robuustheid minder belangrijk. Maar als je in een magazijn, ontvangstgoederen of productieomgeving print, moet je printer net zo extreem zijn als de omgeving.

Barcode printer in een magazijn

2. Hoeveel labels print je met je barcode printer?

Als je 24/7 labels wilt printen in je productieproces, heb je een label printer nodig die ontwikkeld is om dag in en dag uit te printen.

 

3. Is het printen van labels kritiek?

Als het niet kritiek is, kan er best een tijd gewerkt worden zonder labels. Maar als het wel kritiek is, wil je natuurlijk niet je hele productie stilleggen als de printer niet werkt.

 

4. Hoe belangrijk is de kwaliteit?

De kwaliteit hangt nauw samen met de grootte van het label en de hoeveelheid data die erop moet. Als je bijvoorbeeld in de elektronica sector werkt, heb je labels nodig die zeer klein zijn, maar toch veel data bevatten. Dan kijk je naar de resolutie van de printer (dpi). Het soort label is ook van belang, misschien heb je speciale labels nodig die geschikt zijn voor voeding of bestand zijn tegen chemicaliën.

SSCC labels op pallets

5. Is onderhoud en gebruiksgemak belangrijk?

Als je met een groter aantal printers of printers op verschillende locaties wilt werken, is het niet altijd praktisch om fysiek naar elke printer te gaan. Dan is het beter om voor een type labelprinter te kiezen die remote beheer ondersteunt.

 

Conclusie

Als je 3 van de 5 vragen met ja beantwoordt dan heb je een industriële printer nodig. Deze printers zijn geschikt om een hoog volume kwaliteit labels te printen in extreme omgevingen. Ze zijn gemaakt uit robuuste metalen frames die tegen een stootje kunnen en geproduceerd uit hoogwaardige onderdelen. Deze labelprinters gaan vaak zonder problemen 5 tot 7 jaar mee. De duurzaamheid en betrouwbaarheid van deze printers zorgt dan ook voor een lage kostprijs, gemeten over de levensduur van het product (ROI). Als je 1 of 2 van de vragen met ja beantwoordt, dan zul je in de meeste gevallen perfect kunnen werken met een desktop labelprinter.

Meer advies bij je printerkeuze?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op. Liever direct contact? Bel +31 252 241544 of mail naar [email protected]

Meer advies bij je printerkeuze?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op. Liever direct contact? Bel +32 3 449 11 59 of mail naar [email protected]

Bas Jansen van CaptureTech
Christoph Lambot
Bas Jansen Christoph Lambot
Accountmanager Christoph Lambot

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close