Verdubbeling aantal orderpicks per uur

Hilverda De Boer is al ruim honderd jaar een bloemen exporteur. Het DC gevestigd in Aalsmeer telt meer dan 33 duizend vierkante meter. Wat begon als een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een sierteelt specialist, actief en succesvol in meer dan 52 landen met ruim 250 medewerkers. In 2018 heeft Hilverda De Boer voor CaptureTech gekozen om een verbeterslag te maken in hun verdeelproces.

"Sinds wij met CaptureTech’s logistieke oplossingen werken worden stapelwagens optimaal benut en is onze productiviteit verbeterd"
Jan-Dick Schoneveld, Operationeel Manager, Hilverda De Boer

Efficiëntieslag in orderpicking en verdeelproces bij Hilverda De Boer

Jan-Dick Schoneveld, Operationeel Manager bij Hilverda De Boer – “Op een bepaald moment werd ons duidelijk dat er te veel knelpunten ontstonden en dat onze logistieke processen niet efficiënt genoeg waren. Het grootste deel van de orders gaat naar het buitenland via luchttransport, hierdoor zijn de deadlines kort en is een efficiënt verdeelproces voor ons cruciaal. Wij hadden dan ook niet de huidige volumes kunnen verwerken als wij op de oude manier waren doorgegaan.”

Daarnaast werd er veelal gelopen op omschrijvingen en productkennis van de verdeler, waardoor het kon voorkomen dat er van een andere partij bloemen werden gepakt dan in de order stond aangegeven, met voorraad verschillen en foutieve orders tot gevolg. Ook de voorraad nauwkeurigheid was een aandachtspunt omdat tekorten niet direct teruggemeld werden aan het achterliggende systeem.”

De uitvoering van de verdeling vanuit CaptureTech Connect wordt gerealiseerd door middel van een Vocollect Voice systeem in combinatie met mobiele printers. Hierdoor heeft de verdeler zijn handen en ogen vrij, worden de benodigde labels direct na het picken afgedrukt en kunnen eventuele voorraad verschillen direct worden teruggekoppeld aan het backend systeem. Hierdoor wordt direct een inkoopbehoefte gegenereerd. Verdelers hebben geen productkennis meer nodig en zo kunnen ook invalkrachten het werk makkelijk oppakken.

Flowers packed for shipping in warehouse Hilverda de Boer

 

De voordelen van CaptureTech Connect

Jan-Dick – “Sinds we met CaptureTech’s logistieke oplossingen werken worden stapelwagens optimaal benut en is onze productiviteit verdubbeld. Daarnaast worden er sinds de implementatie veel minder fouten gemaakt, geen deadlines meer gemist en hebben we altijd direct inzicht in de huidige stand van zaken.”

Hilverda de Boer employee looking at CaptureTech Insight software

 

Samenwerking tussen CaptureTech en Hilverda de Boer

“Wij hebben destijds meerdere partijen uitgenodigd, maar er was gelijk een goede klik met CaptureTech. CaptureTech weet wat wij belangrijk vinden en maakt snel de vertaalslag. Ik zou CaptureTech dan ook zeker aanbevelen aan andere organisaties”, aldus Jan-Dick.

Hilverda de Boer office from the outside

 

Logistieke processen verbeteren?

Onze specialisten geven je graag advies over hoe je jouw logistieke processen kunt inrichten. Benieuwd naar onze logistieke oplossingen? Neem contact op voor een goed en vrijblijvend gesprek.

close