Quantore staat aan de vooravond (oktober 2019) van de implementatie van een grote upgrade van het Warehouse Management Systeem (WMS), die meer mogelijkheden biedt in orderpicking. In het kader hiervan komt er onder meer een nieuwe scanner-oplossing, die wordt geleverd door CaptureTech.

  • Bedrijf: Quantore
  • Locatie: Beuningen (Gelderland)
  • Sector: Kantoorvakhandel
  • Afdeling: Logistiek

WiFi in distributiecentrum Quantore

Clifford Lenkens, Manager ICT bij Quantore, licht toe: “Voordat CaptureTech zo’n twee jaar geleden bij ons binnenkwam, hadden wij een acuut probleem met de WiFi-dekking in ons distributiecentrum. Op bepaalde plekken hadden wij geen bereik waardoor scanners hun verbinding verloren. Dat soort gaten kosten gigantisch veel tijd, geld én het zorgt voor frustratie bij onze orderpickers. Wij waren dan ook dringend op zoek naar een accurate oplossing.” CaptureTech is een onderzoek gestart om de gaten in het WiFi-netwerk te lokaliseren en te identificeren. In november 2017 hebben wij het WiFi-netwerk vervangen door Cisco Meraki om de verwachte groei de komende jaren te kunnen managen. “Een belangrijke eerste stap”, aldus Lenkens.

Quantore warehouse
"Wij vertrouwen op de door CaptureTech geleverde producten en diensten, die medebepalend zijn voor ons bedrijfssucces"
Clifford Lenkens, Manager ICT

Grafische terminal

Inmiddels staat Quantore aan de vooravond van de implementatie van een grote upgrade van het Warehouse Management Systeem (WMS), die meer mogelijkheden biedt in orderpicking. Hierbij wordt overgestapt op een grafische terminal. Lenkens: “Deze ontwikkeling vraagt om vervanging van onze 150 DOS-scanners. De verouderde scanners, die dateren uit 2009, ondersteunen de nieuwe mogelijkheden van het WMS niet. Ook ervaren we het als een groot nadeel dat wij enkel losse scanners hebben. Eventuele problemen moeten bij elke scanner individueel worden opgelost. Als er geen IT-er aanwezig is, blijven de scanners liggen. Ook zijn er veel verschillen in configuratie, gaat er veel tijd verloren bij het configureren van een apparaat en werkt het administratief niet efficiënt.”

Ook bij de uitdagingen die voortkwamen uit de grote, grafische WMS-update werden wij actief betrokken. In samenwerking met WMS-leverancier Centric heeft zij gekeken welke scanners het best passen bij de behoefte van Quantore. Een belangrijke eis hierbij is dat de scanners in de tussentijd – bij de overgang op het vernieuwde WMS – beide systemen ondersteunen; zowel grafisch als DOS. Vanwege de complexiteit van de overstap worden de 150 scanners uit 2009 niet in één keer, maar gefaseerd vervangen. De eerste tien scanners zijn reeds vervangen voor verschillende varianten van Zebra.

quantore warehouse worker picking an order

Centrale managementoplossing

Voor het probleem rondom de losse scanners hebben wij ook een effectieve oplossing: Soti MobiControl. Deze centrale managementoplossing maakt het mogelijk dat alle scanners in het magazijn van hetzelfde type op afstand beheerd, geconfigureerd en ingesteld kunnen worden. Lenkens: “Dit is een bijzonder groot voordeel voor ons. Vooral omdat wij nu in de overgangsfase zitten naar het vernieuwde WMS. Eventuele aanpassingen die na de testperiode volgen, kunnen wij nu centraal, op alle devices tegelijk doorvoeren.” Voor elk type scanner wordt een profiel aangemaakt waarin alle configuratie en instellingen staan. Wanneer een scanner zich aanmeldt op het WiFi-netwerk krijgt hij vanuit Soti de configuratie toegestuurd.

Lenkens vat samen: “De oplossingen hebben veel voordelen. Zo hebben wij met het nieuwe WiFi netwerk inzicht in hoeveel netwerkverbruik een scanner genereert en kunnen wij bijhouden wat de levensduur van de batterijen is. Daarnaast biedt de SOTI-oplossing ons gigantisch veel tijdwinst. Er is geen IT-er meer nodig voor problemen met de scanners, het kost weinig tot geen tijd om te configureren, alle scanners zijn voorzien van dezelfde configuratie en wij hebben direct inzichtelijk welke scanners er online en in gebruik zijn. Wij vertrouwen op deze producten en diensten, die medebepalend zijn voor ons bedrijfssucces”, aldus Lenkens.

close