Fine Dining & Living Optimaliseert Magazijnprocessen met CaptureTech

Fine Dining & Living, een vooraanstaande groothandel in tafelgerei, servies en decoratie, is actief in maar liefst 50 landen, waar ze zowel de retail als de horeca bedienen. Met een focus op groei en de recente lancering van een B2C-kanaal, werd duidelijk dat het optimaliseren van magazijnprocessen een noodzaak was.

Bekijk de video

Partnerschap voor innovatie

Om deze ambitie te verwezenlijken, besloot het bedrijf tot een grondige upgrade van hun ERP-systeem naar iFacto Distri+. Ook werd verouderde Windows CE-apparatuur vervangen door moderne technologie. In deze transitie was CaptureTech, met wie ze al eerder succesvol hadden samengewerkt, een essentiële partner.

Finance Director Fine Dining & Living ProGlove Insight

De samenwerking begon met uitgebreide gesprekken over de specifieke behoeften van Fine Dining & Living. Christoph van de Vondel, consultant bij CaptureTech, bracht een reeks demomaterialen mee, waarmee ze uitgebreid konden testen en experimenteren. Er werd diepgaand gekeken naar de concrete werking in het magazijn, om zo te bepalen wat het best aansloot bij hun vereisten.

Een opmerkelijk aspect van de samenwerking was de flexibiliteit van CaptureTech om wijzigingen tijdens het proces te omarmen. Hierdoor konden aanpassingen worden gedaan terwijl het project vorderde, wat uiteindelijk bijdroeg aan het succesvolle eindresultaat.

fine dining & living scanning inslag met PDA scanners

Optimalisatie goederenontvangst

Een opvallende verbetering werd bereikt bij de goederenontvangst. Waar voorheen vaste computerapparatuur en handscanners werden gebruikt, koos het bedrijf nu voor een mobiel werkstation in combinatie met de mobiele computer MC3300 van Zebra. Deze slimme mobiele werkplek trolley is uitgerust met een weegschaal, een labelprinter en een computertoestel, waardoor de goederenontvangst aanzienlijk werd versneld. Bovendien kan de data nu onmiddellijk worden ingeladen in Dynamics 365 Business Central, waardoor de algehele logistieke flow efficiënter werd, met snellere leveringen tot gevolg.

ProGlove fine dining & living

Efficiëntiewinst van 15% in het pickproces

Bij het pickproces werd ook vooruitgang geboekt door de implementatie van de TC53 in combinatie met de ProGlove MARK Display. Hierdoor had de magazijnier zijn handen altijd vrij en konden goederen direct op het pallet worden geplaatst zonder de scanner weg te leggen.

Dit leidde tot een aanzienlijke efficiëntiewinst van 15% in het pickproces, mede dankzij de ProGlove scanners. Dit resulteerde in een positieve return on investment die naar verwachting binnen één of twee jaar wordt gerealiseerd.

iFacto ERP

Integratie met iFacto

Tijdens het project werd een component ontwikkeld tussen de iFacto scan-app en de ProGlove display. Deze component zorgde ervoor dat de juiste data van de iFacto scan-app op de ProGlove display van de gebruiker in het magazijn zichtbaar werd.

CaptureTech Protect fine Dining & living

Volledige ontzorging met CaptureTech Protect

Naast de implementatie koos Fine Dining & Living voor het CaptureTech Protect-programma, waarmee ze volledige ontzorging kregen voor alle scantoestellen en printers in het magazijn. Met remote ondersteuning werden OS-upgrades en security-upgrades verzorgd, waardoor de apparatuur altijd in perfecte werking bleef.

Communicatie tussen Fine Dining & Living en CaptureTech verliep vlot en transparant gedurende het hele project. De flexibiliteit en samenwerking tussen beide partijen zorgden ervoor dat het project binnen de gestelde tijd kon worden gerealiseerd, met een mooi eindresultaat als gevolg. Dit succesvolle partnerschap tussen Fine Dining & Living en CaptureTech illustreert hoe technologische vooruitgang en nauwe samenwerking kunnen leiden tot efficiëntere bedrijfsprocessen en uiteindelijk een hogere klanttevredenheid.

Download als PDF

Bekijk en deel dit klantverhaal als PDF document.

Download

Fine Dining & Living Brochure
close