Blog

Werken met wearables in het warehouse

23 juni, 2022
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager
Wearable scanner warehouse
23 juni, 2022
Maarten de Bakker
Marketing Manager

Over wearables is al vaak de loftrompet gestoken en ze zijn inmiddels niet meer weg te denken in talloze industrieën. Zo ook in de logistieke sector. En niet gek want, zoals voorspeld, brengen wearables in het warehouse talloze voordelen. De draagbare scanner is in opkomst, ook in Nederlandse magazijnen.

Handsfree werken

Gedragen op de pols of als een ring waren wearables niet altijd even gebruiksvriendelijk. De snelle opkomst van ProGlove is daarom opvallend maar niet geheel onverwacht. De Duitse fabrikant van ‘de lichtste, kleinste, en sterkste barcodescanner in de wereld’ heeft ergonomie als speerpunt gemaakt van haar productontwikkeling; de lichte scanner wordt geplaatst op de buitenkant van de hand.

Het bedrijf groeit erg hard en verovert de wereld. Zeker nu de praktische bruikbaarheid van de nieuwe technologie is bewezen met adoptie ervan door grote voorlopers in bijvoorbeeld de automobielindustrie (BMW), manufacturing (Bosch), retail (MediaMarkt) en logistiek (DHL) ligt de weg nu ook open voor de Nederlandse logistieke sector. De reactie van concurrerende fabrikanten van scanners is niet uitgebleven en ook zij zetten nu ook meer in op dergelijke wearable handscanners bij met name orderpicking.

Wearables in de logistieke praktijk

Eén van de eersten in Nederland die met deze wearables is gaan gebruiken is Bouw Logistic Services uit Nijkerk. Met tienduizenden pallets verdeeld over 42.000 vierkante meter opslag en producten van meerdere importeurs, waaronder miljoenen flessen wijn is Bouw Logistic Services uit Nijkerk een grote speler op de logistieke markt voor wijn en gedistilleerd. Daarnaast is het 90 jaar oude familiebedrijf gespecialiseerd in witgoed en leveringen op moeilijk begaanbare locaties als bouwplaatsen.

Orderpicker using ProGlove with display

Zoals bekend hebben logistieke dienstverleners te maken met steeds veeleisendere klanten die een steeds hogere marge van flexibiliteit en snelheid verwachten, en krijgen. “Het gaat om kostenverlagingen en efficiencyverbeteringen in de keten,” aldus Theo van Domselaar, commercieel manager bij Bouw Logistic Services. Een probleemloze implementatie en integratie van dergelijke nieuwe systemen en apparatuur is daarbij wel van essentieel belang, naast de adoptie van de technologie door gebruikers op de vloer.

Maar kostenbesparingen door sneller orders picken is niet enige voordeel van wearables in het warehouse. Zo kreeg Bouw Logistic Services al snel terug van de collega’s op de werkvloer dat het werk makkelijker en leuker is geworden. Dat dit ook nog een stuk efficiënter gaat is voor het hele bedrijf een enorme win-win situatie. De totale implementatie heeft dus niet alleen geresulteerd in een enorme kostenbesparing maar ook in meer werkplezier.

ProGlove scanning QR code in Hans Anders warehouse

En-en. Niet of-of.

Zoals vaak met het toepassen van nieuwe technieken en producten zoals wearables in de logistiek is er niet één oplossing de juiste en waarmee het complete logistieke proces gemanaged kan worden. Aanvullende middelen en integraties met een WMS of ERP zullen altijd noodzakelijk zijn om complexiteit volledig te kunnen afdekken en te optimaliseren. Open systemen met API’s en veilige data-uitwisseling is daarom van belang.

System integrator

Maar net zo belangrijk is een system integrator die over de kennis en ervaring beschikt om samen met de eindgebruiker tot die combinatie van hardware, software en diensten te komen die het beste past bij de specifieke logistieke uitdagingen. Want ieder logistiek proces is anders, in iedere branche en bij iedere organisatie. Daarom krijgen onze klanten de voordelen van wearable oplossingen, maar altijd geïntegreerd met andere oplossingen die bij hun organisatie passen.

Welke orderpickmethode past bij jou?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

 

BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close