Datalogic scanner scanning a barcode

PDA Scanners

Een PDA, ook wel bekend als handterminal, is een draagbare computer met een eigen (touch)screen. De apparaten worden voorzien van een internetverbinding via WiFi en/of 4G, en beschikken over een ingebouwde barcodescanner wat ervoor zorgt dat data kunnen worden verzameld. PDA scanners zijn geschikt voor gebruik in verschillende omgevingen, en inzetbaar tijdens het uitvoeren van verschillende bedrijfsprocessen.

Industriële PDA scanners

Industriële PDA scanners zijn draagbare elektronische apparaten die speciaal zijn ontworpen voor industriële omgevingen en het scannen van barcodes. Het is een robuuste mobiele computer die bestand is tegen zware omstandigheden, zoals vochtigheid, extreme temperaturen en stof.

Deze industriële scanners zijn uitgerust met geavanceerde scan-technologie die in staat is om snel en nauwkeurig barcodes te lezen, zelfs in slechte lichtomstandigheden. Ze worden vaak gebruikt in de logistieke sector voor het bijhouden van inventaris, in de productiesector voor het volgen van de productieprocessen en in de detailhandel voor het beheren van voorraden.

In tegenstelling tot traditionele PDA’s, hebben industriële scanners vaak extra functies, zoals een robuuste behuizing, extra lange batterijduur, een groot scherm en meerdere connectiviteitsopties. Ze zijn ook compatibel met verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Android en IOS.

Software voor je PDA scanner

Welke type of merk PDA scanner je ook gebruikt, het is belangrijk dat je werkt met de juiste magazijnsoftware op je PDA. Als IT system integrator leveren we niet alleen betrouwbare mobiele apparatuur, maar werken we ook samen met alle bekende WMS en ERP leveranciers. Daardoor kunnen we de instellingen van de PDA-scanners op de juiste manier configureren en zorgen we ervoor dat je medewerkers ze op die manier gebruiken dat ze de processen efficiënt en nauwkeurig uitvoeren. Heb je nog geen magazijnsoftware, maar wil je wel gaan werken met PDA scanners? Dan kunnen we je helpen met onze CaptureTech Connect software. Hiermee kun je alle basisprocessen uitvoeren, zoals inslag, verplaatsingen, voorraadbeheer en orderpicking. Ook kunnen we deze integreren met je ERP.

Handheld terminals bij PPC
Klantcase

Plinten & Profielen Centrale

“Van ouderwetse zwarte schermpjes met groene letters gingen we naar moderne PDA scanners met een fancy uiterlijk en touchscreen.”

Harold de Graaf
ICT Manager

Bekijk case

WiFi Netwerk infrastructuur en beveiliging

Een goedwerkend WiFi netwerk in je magazijn, productielocatie, retail store of op kantoor is een belangrijke voorwaarde voor goede werking van de PDA scanners. Belangrijk hierbij is dat er steeds meer bandbreedte nodig is bij zakelijke wifi netwerken. Dat komt door een hogere dichtheid van apparaten die gebruik maken van het netwerk en meer gebruik van applicaties met hoge datadoorvoer. Vooral bij grote locaties waar veel apparatuur verbonden is adviseren wij daarom altijd een wifi-meting te laten uitvoeren voordat je overstapt op nieuwe apparatuur zoals PDA scanners.

Bij een WiFi meting komen we op locatie het volledige frequentiespectrum meeten binnen het gewenste dekkingsgebied. Onze netwerkspecialisten lopen door je magazijn heen met professionele meetapparatuur en kunnen zo onder andere vaststellen waar zich eventuele ‘black spots’ bevinden. Wil je de PDA scanners gebruiken in het buitengebied of onderweg? Dan kies je uiteraard voor een model met 5G functionaliteit.

Meer informatie of een offerte?

Met meer dan 2500 klanten, 2750+ implementaties en circa 10.000 devices in beheer in de Benelux, hebben we een grote expertise ontwikkeld in de implementatie van barcode scanning systemen. Onze ervaren mensen helpen je graag bij de implementatie van goede handheld terminals en de integratie met jouw ERP of WMS. Wij adviseren je graag en staan voor je klaar. Vul dit formulier in en een van onze specialisten neemt contact met je op.

bas jansen
Bas Jansen
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close