Plinten, profielen en randafwerking, vloeren van hout, laminaat en PVC. Alles wat je nodig hebt voor vloeren vind je bij de Plinten en Profielen Centrale (PPC). Het hoofdkantoor is gevestigd in Wijk bij Duurstede. Daarnaast heeft de groothandel vijf vestigingen door het hele land. Door de snelle groei die het bedrijf doormaakt is het extra belangrijk om efficiënt en productief te werk te gaan. Om het logistieke proces te optimaliseren maakt PPC gebruik van gloednieuwe Zebra hardware, geïmplementeerd door CaptureTech.

Een uniek voordeel voor de klanten, die bestaan uit vloerspecialisten, woninginrichters en vloerenleggers, is dat PPC altijd franco levert. Ongeacht de grootte van de bestelling. Bovendien houdt PCC voorraad voor hen aan en krijgen ze een gunstige retourregeling. “De combinatie van deze USP’s heeft er voor gezorgd dat wij de afgelopen jaren sterk zijn gegroeid,” vertelt ICT manager Harold de Graaf. “We zijn in 1999 begonnen en hebben inmiddels 200 mensen voor ons werken. Er rijden 23 bussen en negen vrachtwagens van ons door heel Nederland. Vanwege de snelle groei die we doormaken is het van groot belang dat ons logistieke proces optimaal is ingericht. De nieuwe hardware die we onlangs hebben aangeschaft, draagt daar enorm aan bij.”

Zebra TC8300 scanner

Orderpicking & Inbound

Voor het orderpicken en het inbound proces maakte PPC lange tijd gebruik van Telnet-scanners. Deze zijn kort geleden vervangen door state-of-the-art Zebra TC8300 scanners. “Van ouderwetse zwarte schermpjes met groene letters gingen we ineens naar moderne scanners met een fancy uiterlijk en touchscreen. Vele malen ergonomischer en productiever dan we gewend waren. De ‘oude garde’ kon prima uit de voeten met onze oude scanners hoor, maar de Zebra’s spreken met name de nieuwe medewerkers veel meer aan. Ze zijn heel intuïtief in gebruik, waardoor de inwerktijd van nieuwe medewerkers aanzienlijk korter is dan voorheen. Bovendien werken ze sneller en zijn ze stabieler.”

"Van ouderwetse zwarte schermpjes met groene letters gingen we naar moderne scanners met een fancy uiterlijk en touchscreen."
Harold de Graaf, ICT manager

Verbeterde veiligheid en interactiviteit

Directe aanleiding voor het vervangen voor het vervangen van de Telnet-scanners was het verouderde besturingssysteem. “Windows CE werd niet meer door Microsoft ondersteund en dus moesten we wel op zoek naar iets nieuws,” aldus Harold. “Onze huidige scanners draaien op Android, wat een positief effect heeft op de veiligheid en continuïteit. De gebruikersinterface op de terminals is bovendien veel interactiever. Zo hebben we nu een on-screen kleurentoetsenbord dat precies datgene laat zien waar de gebruiker op dat moment behoefte aan heeft. Niks meer en niks minder.”

Nieuwe scanners, nieuwe lockers

Om de nieuwe scanners op een veilige plek op te kunnen bergen, heeft CaptureTech speciale lockers ontworpen voor PPC. “We hadden een zelfgemaakte kast waar de scanners in werden opgeborgen. Het probleem was alleen dat er niet altijd even zuinig met de scanners werd omgesprongen en er steeds minder zicht was op de scanners door de groei van het aantal scanners en werknemers. Ze gingen kapot of raakten kwijt, zonder dat daarvan melding werd gemaakt. Uit onze nieuwe lockers kun je alleen een scanner halen als je jouw tag ervoor houdt. Zit je shift erop, dan plaats je de tag weer voor de kast en kun je jouw scanner inleveren. Zo zien we precies wie welke scanner heeft gebruikt en weer heeft ingeleverd. En onze collega’s kunnen een eventueel mankement meteen melden.”

Zebra TC21 en TC26 from the front and side

TC26 scanners voor onderweg

Behalve de scanners die gebruikt worden in het magazijn, heeft PPC ook nieuwe scanners voor de chauffeurs aangeschaft. Zij gebruikten voorheen Samsung telefoons. “Samen met CaptureTech hebben we gekeken of we deze telefoons konden beheren met behulp van een Mobile Device Management systeem. Maar uiteindelijk hebben we besloten de telefoons te vervangen door nieuwe apparatuur voor het scanningproces. De retouren die mee terug worden genomen door onze chauffeurs, kunnen nu heel eenvoudig worden gescand en verwerkt met behulp van onze nieuwe Zebra TC26 scanners. Zo weten we precies wie wat vanuit welke klant heeft meegenomen en houden we zicht op de retouren in het magazijn. Ons hele retourproces is daardoor aanzienlijk verbeterd.”

PPC bouwt eigen schil om scanners

Een ander voordeel van de nieuwe scanners is het grotere scherm, waardoor ze fijner in gebruik zijn. Bovendien kan PPC zowel de TC26 als de TC8300 scanners beheren vanuit één enkel Mobile Device Management systeem. “Alhoewel de apparatuur op twee verschillende plaatsen en voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, kunnen ze in één systeem worden beheerd.” Ten slotte noemt Harold als het allergrootste voordeel van de nieuwe scanners dat “het is ideaal dat je er je eigen schil omheen kunt bouwen. Je kunt ze precies datgene laten doen wat voor jouw werkzaamheden nodig is. Je kunt jouw benodigde data beter weergeven en je teksten waar nodig aanpassen. Veel slimmer dus dan voorheen.”

 

Meer weten over PPC?

Bekijk dan hier hun website.

Download als PDF

Bekijk en deel deze case als document.

Download

Plinten en Profielen Centrale magazijn met scanners
close