Bouwcenter Blauwhoff, een gevestigde naam in de bouwmaterialenhandel, staat bekend om zijn kwalitatieve producten en service. Al 65 jaar worden met succes zowel professionals als particulieren bedient en onlangs heeft Blauwhoff de winkelruimte uitgebreid en gemoderniseerd. Met de verbouwing werd al snel duidelijk dat ook de wifi toe was aan een update. Blauwhoff vroeg CaptureTech om hun wifi-netwerk te optimaliseren, een belangrijke stap in hun voortdurende ontwikkeling en klantgerichte aanpak.

Nieuwe wifi-infrastructuur

Bouwcenter Blauwhoff stond voor een aanzienlijke uitdaging met hun wifi-infrastructuur, die niet meer voldeed aan de moderne eisen van de bedrijfsvoering. Het wifi-netwerk was ooit opgezet voor het gebruik van mobiele barcode scanners, maar inmiddels merkten gebruikers dat er beperkte toegankelijkheid en bereik was in afgelegen hoeken van het terrein. Deze situatie was houdbaar zolang het netwerk alleen voor scanners werd gebruikt, maar met de groeiende behoefte aan algemene wifi-toegang en de aankomende implementatie van een nieuw ERP systeem (Microsoft Dynamics), en nieuwe mobiele computers, was een upgrade noodzakelijk.

"De overstap naar Microsoft Dynamics was een grote stap voor ons, maar dankzij de hulp van CaptureTech verliep dit proces soepel. Hun expertise in wifi en mobiele scanapparatuur was onmisbaar."
Mitchell Reurekas, Bouwcenter Blauwhoff

Analyse en oplossing

Een diepgaande wifi meting bracht de beperkingen van de huidige opzet aan het licht. CaptureTech werkte nauw samen met Blauwhoff om de wifi-infrastructuur volledig te vernieuwen, gericht op uitbreiding van het bereik en verbetering van de algemene toegankelijkheid. Het advies van CaptureTech was cruciaal in dit proces, waarbij we een strategie hadden voorgesteld die niet alleen rekening hield met de huidige behoeften, maar ook wat er in de toekomst nodig is.

"CaptureTech heeft onze dagelijkse werkzaamheden aanzienlijk verbeterd. Hun advies en technologie hebben ons geholpen om efficiënter te werken en beter voorbereid te zijn op de toekomst."
Mitchell Reurekas, Bouwcenter Blauwhoff

Innovatieve oplossingen en resultaten

De nieuwe wifi brengt Bouwcenter Blauwhoff een flinke stap vooruit. Het zorgt voor een betrouwbaar en uitgebreid bereik over het gehele terrein, zowel binnen als buiten. Dit is essentieel voor een efficiënte dagelijkse bedrijfsvoering. “De verbeterde connectiviteit is niet alleen een oplossing voor nu, maar een investering in de toekomst. Door onze samenwerking met CaptureTech hebben we nu een betrouwbaar en efficiënt wifi-netwerk dat klaar is voor de toekomst,” zegt Mitchell.

wifi meting

Toekomstgerichte ontwikkeling en samenwerking

Met het oog op de toekomst blijft Bouwcenter Blauwhoff nieuwe mogelijkheden verkennen om hun processen nog verder te automatiseren en te moderniseren. De vernieuwde wifi-structuur vorm een solide basis in dit ontwikkelingsproces, waardoor ze beter voorbereid zijn op de toekomstige eisen en wensen van hun klanten.

Download als PDF

Bekijk en deel dit klantverhaal als PDF document.

Download

Bouwcenter Blauwhoff brochure
close