Amphenol products
Klantcase

Amphenol kiest voor penetratietests door CaptureTech

Zonder dat je het weet ben je waarschijnlijk bezitter van een product gemaakt door Amphenol. Vrijwel iedereen heeft wel iets van hen in huis. Amphenol is namelijk een grote, wereldwijde producent van connectoren, kabels en connectiesystemen voor onder andere (tele)communicatie. En in praktisch elk elektronisch apparaat zitten wel onderdelen van Amphenol.

Over Amphenol

Wereldwijd hebben ze zo’n 90.000 medewerkers, verdeeld over meer dan 90 vestigingen. In Europa werken totaal ongeveer 110 mensen bij de sales divisie Amphenol Communications Solutions, waarvan 55 in Nederland. Vanuit het kantoor in Houten wordt de distributie verzorgt naar Europese klanten voor de producten die geproduceerd worden bij de wereldwijde zusterbedrijven.

 

Amphenol logo

Als je zo groot bent, zo veel grote klanten hebt en onderdelen maakt die letterlijk iedereen gebruikt, is veiligheid een belangrijk goed. Op alle vlakken. Dus ook hun IT moet beschermd zijn om te zorgen dat systemen, data en mensen goed beveiligd zijn.

 

Een manier om te testen hoe je IT-omgeving ervoor staat qua cyber security, is middels een penetratietest (pentest). Die kun je laten uitvoeren door je eigen IT-partner, maar Amphenol kiest ervoor om dit door de cyber security specialisten van CaptureTech te laten doen. Waarom ze daarvoor kozen, vertelt Monique van Houten, Sales Operations & IT Manager bij Amphenol Nederland.

Wat is een Pentest?

Een penetratietest, ook wel pentest genoemd, is een onderzoek waarbij onze cybersecurity specialisten je netwerk(en), applicaties of hardware onderzoeken op zwakke plekken door ze aan te vallen. Door een aanval van een echte hacker na te bootsen meten we in hoeverre je systemen beveiligd zijn.

Onafhankelijk en objectief

Amphenol Nederland is een zelfstandig onderdeel binnen de wereldwijde organisatie. Ze maken voor hun bedrijfsvoering eigen keuzes, onder andere om gemakkelijker te voldoen aan lokale regelgeving. Wel is er regelmatig overleg met het hoofdkantoor, dat hen onder andere adviseert op het gebied van IT.

 

Amphenol penetratietest

“Vanuit het hoofdkantoor kregen we het advies om jaarlijks een volledige penetratietest uit te laten voeren, en maandelijks rapportages over zwakke plekken te laten verzorgen,” vertelt Monique. “Uiteraard hadden we dit door onze vaste IT-partner kunnen laten verzorgen, maar het leek ons een beter idee om dat door CaptureTech te laten doen. Die zijn compleet onafhankelijk en voeren die testen en rapportages objectief uit.”

"CaptureTech heeft goed geluisterd naar wat we willen en nodig hebben."
Monique van Houten, Sales Operations & IT Manager

Helder advies en transparante rapportages

Hoe de pentesten en rapportages eruit moesten komen te zien, hebben Amphenol en CaptureTech samen besproken: “CaptureTech heeft goed geluisterd naar wat we willen en nodig hebben. Vanuit Amphenol IT General Control is een zogenoemde zelftest noodzakelijk, en CaptureTech voert die dus voor ons uit naar onze wensen. Datzelfde geldt voor de maandelijkse rapportages,” aldus Monique.

“Onze servers staan on premises, lokaal. Dit wordt dus allemaal verzorgd door een IT-partner, en CaptureTech voert als het ware de controle daarop uit. Vanuit Amerika krijgen we security richtlijnen waaraan we moeten voldoen, en dit kan wel eens wijzigen. Dat geven we dan door aan CaptureTech, zodat de volgende rapportages en tests hierop aangepast worden. Dat loopt goed, moet ik zeggen. Het zorgt ervoor dat we allemaal scherp zijn (en blijven) op wat we doen.”

Of er een nauwere samenwerking inzit voor de toekomst? Monique: “Ik sluit het zeker niet uit. Onze vaste partner is eerste keuze, maar als zij het niet kunnen leveren, of wanneer we een second opinion nodig hebben, dan weten we CaptureTech te vinden. Het contact is er en het verloopt prettig, er is geen enkele reden om het hen dan niet te vragen.”

Wil je ook jouw cybersecurity testen?

Start met een vrijblijvend gesprek met een van onze cyber security experts.

IT Consultant Mikel Warbie
Mikel Warbie
Cyber Security specialist

"*" geeft vereiste velden aan

close