Gibson is een iconisch gitaarmerk en kent een geschiedenis van meer dan honderd jaar. Opgericht in 1894 in Nashville, Tennessee, in de Verenigde Staten, waar zich nu nog steeds het hoofdkantoor bevindt. Het EMEA (Europe, Middle East, Africa) hoofdkantoor werd begin 2000 geopend in Nederland en is sinds 2019 gevestigd in Amersfoort. Die verhuizing was tevens het moment voor Gibson om op zoek te gaan naar een vaste IT-dienstverlener.

Top part of a Gibson guitar

IT outsourcen

Voor de verhuizing werd met eigen IT-personeel gewerkt, maar dat werd steeds lastiger door de uitbreiding van de benodigde vaardigheden. Bovenop het verlenen van IT-support werd compleet beheer van werkplekken, systemen en servers belangrijker. “We zijn toen een pilot gestart om de IT-dienstverlening te gaan outsourcen,” vertelt Natasja Janssen, Director Human Resources EMEA. Daarbij was een lokale, Europese partner noodzakelijk vanwege het tijdverschil met de VS. “Met CaptureTech als partner hebben we nu alle benodigde kennis en kunde tot onze beschikking.”

Natasja had gelijk een positief gevoel bij CaptureTech: “De offerte was duidelijk en de communicatie gedurende het offertestadium verliep heel aangenaam.”

Een ander argument om voor CaptureTech te kiezen had te maken met de internationale samenstelling en achtergrond van Gibson, legt Natasja uit. “In ons EMEA-hoofdkantoor in Nederland werken ongeveer 40 mensen, maar wij hebben nog zo’n 25 medewerkers verspreid over heel Europa, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten.” Zij houden zich lokaal bezig met verkoop en het onderhouden van relaties met artiesten en anderen in de entertainmentindustrie. Ook deze werkplekken worden door CaptureTech beheert en voorzien van IT-support. “Dat CaptureTech 24/7 support levert en in het Engels kan communiceren met medewerkers van Gibson in Europa en de VS wanneer nodig speelde een grote rol in onze keuze.”

"Met CaptureTech als partner hebben we nu alle benodigde kennis en kunde tot onze beschikking."
Natasja Janssen, Director Human Resources EMEA, Gibson Europe

Samenwerking Gibson en CaptureTech

Verder vindt Natasja het belangrijk dat hun IT-partner niet te groot is. “We werken graag met partners die bij ons passen. Die net als wij makkelijk snel kunnen schakelen en met vaste contactpersonen werken. Bij hele grote organisaties ben je al snel een nummer en mis je aandacht. Ook moeten de kosten wel opwegen tegen het hebben van eigen IT-personeel.”

Inmiddels werken Gibson en CaptureTech nu zo’n anderhalf jaar heel aangenaam samen. “De setup werkt fijn, het is duidelijk wie wat doet binnen de organisatie en er is altijd iemand aanwezig. Je merkt dat medewerkers worden getraind en we worden altijd snel geholpen.” Ook de medewerkers die buiten Nederland werken zijn positief over hoe CaptureTech hun vragen oppakt. “Dit verloopt heel soepel. Ik zou CaptureTech zeker aanbevelen,” zegt Natasja.

Gibson guitar kantoorautomatisering

De coronaperiode voor Gibson

Gibson vindt het belangrijk om zichzelf als organisatie en als merk altijd te blijven ontwikkelen. In productietechnieken, met productontwikkeling en design. Zo hebben ze in 2020 behoorlijk wat nieuwe producten op de markt gebracht.

Maar bijvoorbeeld ook door het opzetten van een nieuw distributiekanaal. “Dit moesten we zelfs versneld opzetten, want door corona groeide online verkoop ineens in rap tempo en gingen mensen op zoek naar hun hobby tijdens de lockdowns.” Nu worden de Gibson gitaren en accessoires niet alleen meer via dealers verkocht, maar ook direct aan consumenten. Via de eigen webshop. “Mede hierdoor hebben wij tijdens de coronaperiode heel goed gedraaid,” zegt Natasja. Nederland was het eerste Europese land waar Gibson dit nieuwe kanaal heeft ingezet. En met succes dus. “We zijn nu bezig met de uitrol naar de andere EMEA-landen.”

"Ik zou CaptureTech zeker aanbevelen."
Natasja Janssen, Director Human Resources EMEA, Gibson Europe
Gibson logo on guitar with cable

Thuiswerkend team

Omdat alle medewerkers thuiswerkten is Gibson in de coronaperiode nog veel meer digitaal gaan samenwerken. “Zo zijn we naast Dynamics ook Microsoft Teams gaan gebruiken. Heel handig dat CaptureTech er was om ons te helpen met het inrichten van Teams.”

“Inmiddels zijn we gelukkig ook weer veel op kantoor. Met zo’n mooi pand is het zonde om er geen gebruik van te maken. En het is fijn om weer met alle collega’s te zijn.” Het Gibson team is divers en kent een alternatieve en informele bedrijfscultuur. Medewerkers zijn trots op het Gibson merk en de producten en dat voel je als je met ze praat. “Vrijwel iedereen heeft een achtergrond in muziek of is er op een andere manier mee verbonden. Een superinteressant bedrijf om voor te werken,” sluit Natasja af.

Meer weten? Ga dan naar de Gibson website.

close