Nieuws

Microsoft 365 Copilot

17 april, 2023
Microsoft Copilot
17 april, 2023

Microsoft brengt de kracht van next-generation AI naar je dagelijks werk met de introductie van Microsoft 365 Copilot. Het combineert Large Language Models (LLM’s) met jouw gegevens in de Microsoft Graph en de Microsoft 365-apps. Maar hoe werkt dat precies?

Copilot is geïntegreerd in Microsoft 365

Copilot is op twee manieren geïntegreerd in Microsoft 365. Allereerst werkt het ingebed in de Microsoft 365 apps die je dagelijks gebruikt: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer. Dit helpt je medewerkers met meer productiviteit in bijvoorbeeld Word, het stimuleren van creativiteit in bijvoorbeeld Powerpoint en het verbeteren van vaardigheden voor alle Office apps. Maar Microsoft introduceert ook een geheel nieuwe ervaring aan: Business Chat. Deze functionaliteit combineert LLM’s met de Microsoft 365-apps en jouw data uit je agenda, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en contacten. Je kunt Business Chat natuurlijke taalopdrachten geven zoals “Vertel mijn team hoe we de productstrategie hebben bijgewerkt”, en het zal een statusupdate genereren op basis van de vergaderingen, e-mails en chatgesprekken van die ochtend.

Met Copilot heb je altijd de controle. Jij beslist wat je wilt behouden, aanpassen of weggooien.

Microsoft 365 Copilot transformeert werk op drie manieren

  1. Meer creativiteit
  2. Verhoogde productiviteit
  3. Verbeterde vaardigheden

1. Meer creativiteit

Met Copilot in Word kun je het creatieve proces een vliegende start geven, zodat je nooit meer met een blanco pagina hoeft te beginnen. Copilot geeft je een eerste versie om op te bewerken en te herzien, waardoor je uren bespaart aan schrijven, bronnenonderzoek en redigeren. Soms heeft Copilot gelijk, andere keren zit het ernaast – maar het zal je altijd verder brengen. Jij bent altijd de auteur en blijft in controle van je unieke ideeën, die je Copilot kunt aansturen om in te korten, te herschrijven of feedback te geven. Met Copilot in PowerPoint kun je mooie presentaties maken met een eenvoudige prompt, waarbij relevante inhoud wordt toegevoegd vanuit een document dat je vorige week of vorig jaar hebt gemaakt. En met Copilot in Excel kun je trends analyseren en professionele datavisualisaties in enkele seconden maken.

2. Verhoogde productiviteit

We willen ons allemaal richten op de 20% van ons werk dat er echt toe doet, maar 80% van onze tijd wordt besteed aan routinematige taken die ons vertragen. Copilot helpt daarbij. Van het samenvatten van lange e-mailthreads tot het snel opstellen van voorgestelde antwoorden, Copilot in Outlook helpt je je inbox in enkele minuten leeg te maken. Copilot zorgt ook voor productiever vergaderen in Teams. Zo kan het de belangrijkste discussiepunten samenvatten, inclusief wie wat zei en waar mensen het mee eens en oneens zijn, en het suggereren van actiepunten. Allemaal in real-time tijdens de meeting. En met Copilot in Power Platform kan iedereen repetitieve taken automatiseren, chatbots maken en van idee naar werkende app gaan in enkele minuten.

Microsoft Copilot 365 AI copiloot

Zoeken naar documenten, notities, bestanden andere data neemt in iedere organisatie vaak veel tijd in beslag. Copilot maakt dit gemakkelijker. Feitelijk creëert het een kennisdatabank door het enorme reservoir aan gegevens en inzichten te gebruiken dat momenteel grotendeels ontoegankelijk en onbenut is. Business Chat werkt over al je bedrijfsgegevens en -apps  heen, om de informatie en inzichten die je nodig hebt uit een zee van gegevens te halen. Zodat kennis vrijelijk door de organisatie kan stromen en je waardevolle tijd bespaart bij het zoeken naar antwoorden. Je kunt Business Chat bereiken via Microsoft 365.com, via Bing wanneer je bent ingelogd met je werkaccount, of via Teams.

3. Verbeterde vaardigheden

Copilot maakt je beter in waar je goed in bent en stelt je in staat snel te leren wat je nog niet weet. De gemiddelde persoon gebruikt slechts een handvol opdrachten, zoals “een dia animeren” of “een tabel invoegen”, van de duizenden die beschikbaar zijn in de Microsoft Office apps. Nu wordt al die functionaliteit ontgrendeld met alleen natuurlijke taal. En dit is nog maar het begin.

Copilot zal het werken met Office fundamenteel veranderen. Zoals bij elke nieuwe manier van werken is er een leercurve, maar degenen die deze nieuwe manier van werken omarmen, zullen snel een voorsprong krijgen en productiever worden met Microsoft Office apps.

Meer weten over Copilot?

Als officiële Microsoft Gold Partner helpen je met efficiënte implementatie en ondersteuning van alle Microsoft clouddiensten. Onze IT specialisten zijn Microsoft Certified Professionals en bezitten diepgaande technische kennis van het Microsoft platform. Zo kunnen ze je begeleiden met het maken van geïnformeerde keuzes over het gebruik van bijvoorbeeld Microsoft 365 Copilot. Vul het formulier in of bel +31 252 241544

Egwin Dutour
Egwin Dutour
IT Consultant

"*" geeft vereiste velden aan

close