Nieuws

Zakelijke dienstverleners werken efficiënt met Microsoft 365

14 december, 2022
Microsoft Office 365
14 december, 2022

De grootste uitdaging voor zakelijke dienstverleners is efficiënt(er) werken. Het personeelstekort is ook in deze branche goed merkbaar, maar dit mag niet ten koste gaan van de kwaliteit en snelheid waarmee diensten worden geleverd. Er moet dus met dezelfde mensen zo efficiënt mogelijk gewerkt worden om het werk af te krijgen, snel en goed.

Er zijn tal van tools beschikbaar om het leven van zakelijke dienstverleners gemakkelijker te maken. Software om bijvoorbeeld prettig en effectief samen te werken, bestanden te delen of projecten te managen. Maar zie jij door de bomen het bos nog? Voorkom onnodige kosten door eerst te inventariseren welke tools in jouw Microsoft 365 abonnement inbegrepen zitten en welke je als add-on er eventueel bij kunt nemen.

Microsoft 365: jouw vertrouwde software

Als zakelijke dienstverlener zal je vertrouwd zijn met Microsoft 365. Microsoft Outlook, Word en Excel zijn vaak standaard onderdeel van de gereedschapskist van medewerkers. Maar Microsoft 365 is zoveel meer.

Het is steeds meer een samenwerkingstool geworden. Dankzij Microsoft Teams maakt het niet uit met wie je in gesprek gaat of waar je gesprekspartner zich bevindt. Met de nieuwste innovaties til je elke conference call of meeting naar een hoger niveau, inclusief digitale break-out-rooms en mogelijkheden om aantekeningen te maken of zelfs webinars te organiseren.

Met dank aan Microsoft Teams weten we ook dat het niet noodzakelijk is om elke vergadering of elk gesprek fysiek bij elkaar aanwezig te zijn. Hierdoor kunnen we reistijd regelmatig schrappen uit de agenda en blijft er tijd over voor andere zaken. Teams is nu de hub waar het delen van bestanden bijvoorbeeld samenkomt en waar je direct toegang hebt tot verschillende tools. Zo wordt samenwerken steeds gemakkelijker en praktischer.

Workspace365

Wil je echt de ultieme gebruikerservaring voor jouw medewerkers? Met Workspace 365 heb je niet alleen alle Microsoft-tools in één portal verzameld, je kunt hier ook andere software en (webbased) applicaties koppelen.

Daarnaast maakt single sign-on telkens opnieuw inloggen in de verschillende tools overbodig: eenmaal inloggen in Workspace365 is voldoende om alles wat jij nodig hebt om efficiënt en succesvol je werk uit te kunnen voeren, bij de hand te hebben.

 

Workspace 365 voor zakelijke dienstverleners

Microsoft Project

Projectmatig werken is voor steeds meer dienstverleners een must. Klanten willen weten waar ze aan toe zijn, samenwerken gaat zo een stuk efficiënter en iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt, en wanneer. Microsoft Project is de plek waar al deze zaken samenkomen en waar iedereen de status van het project kan inzien en zijn of haar bijdrage bij kan houden.

Maak je gebruik van Microsoft 365, dan kun je hier additioneel Microsoft Project bij afnemen. Zoals je dat gewend bent van Microsoft 365, betaal je dit per maand per gebruiker. Je betaalt dus alleen voor wat je gebruikt en krijgt altijd de laatste updates.

Microsoft Planner

Werk je niet dermate op projectbasis dat Microsoft Project noodzakelijk is, dan nog kan het prettig zijn om overzicht te houden waar iedereen mee bezig is. Dat kan met Microsoft Planner. Deze online tool is standaard onderdeel van de meeste Microsoft 365 abonnementen.

Met Microsoft Planner krijg je taakbeheer. Maak eenvoudig borden aan, per project, per afdeling of welke indeling je prettig vindt, en nodig leden uit. Deze leden kunnen samenwerken aan borden.

Op een bord kun je taken aanmaken, beheren en afhandelen. Koppel relevante informatie, documenten en teamleden aan een taak, zodat je overzicht houdt op de status van taken.

Example of Microsoft Planner

Kleine onderneming? Laat Microsoft 365 ook voor jou werken!

Veel kleine ondernemers denken dat Microsoft 365 alleen voor de grotere ondernemingen interessant is. Niets is minder waar! Juist als kleinere ondernemer kun je de diensten die Microsoft biedt, tegen een vast bedrag per maand, optimaal gebruiken. Zelfs voor freelancers en ZZP’ers biedt Microsoft 365 vele voordelen.

Zo kun jij ook gebruikmaken van samenwerken, met opdrachtgevers, klanten en leveranciers, met Microsoft Teams. Wordt onderdeel van een team zodat je op de hoogte blijft wat er speelt. Hetzelfde geldt voor Planner: je kunt samen met opdrachtgevers en klanten op een bord samenwerken aan taken. Eenvoudiger wordt het niet om ze op te hoogte te houden van waar jij voor ze mee bezig bent!

Bovendien heeft Microsoft tal van sjablonen voor ondernemers, bijvoorbeeld voor offertes en facturen. Wanneer je administratie niet zo ingewikkeld is, hoef je dus niet apart een boekhoudprogramma te gebruiken, maar maak je professionele documenten op in Word of Excel.

Kortom, zakelijke dienstverleners kunnen (nog) efficiënter werken met Microsoft 365. Benieuwd welke mogelijkheden jij kunt benutten? Neem dan contact met ons op, wij kijken graag met je mee!

close