Blog

Organiseer live webinars met Microsoft Teams

19 juli, 2021
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager
Microsoft Teams Logo Banner
19 juli, 2021
Maarten de Bakker
Marketing Manager

Het moet je maar net opvallen; de nieuwe Webinar functionaliteit in Teams. De intens populaire communicatie en samenwerkings-applicatie van Microsoft bood al de optie voor Livegebeurtenissen, maar gaat nu nog een stap verder. Wil jij ook aan de slag met webinars? Lees hieronder hoe je deze slimme digitale tool kan inzetten om klanten en leads te bereiken.

Livegebeurtenis of webinar?

Maar ik kon toch al livegebeurtenissen organiseren? Dat klopt. Je kon reeds een live event opzetten en contacten en sprekers uitnodigen met een link. De nieuwe webinar functionaliteit is op dezelfde techniek gebaseerd, maar geeft je de extra functionaliteiten die je nodig hebt voor een professionele webinar.

Live webinars met Microsoft Teams

Zo kun je een formulier samenstellen welke je kunt delen op bijvoorbeeld je socialmediakanalen, nieuwsbrief of e-mailuitnodiging. Na registratie ontvangt de deelnemers een bevestiging per e-mail met de agenda-uitnodiging. In het registratieformulier voeg je de precieze tijd waarop het evenement begint voor de deelnemers, een beschrijving en de biografieën van de sprekers toe aan de details van het evenement.

Custom features voor live webinars

Voornaam, Achternaam en E-mail zijn al verplichte velden, maar je kunt zelf extra velden toevoegen indien gewenst. Zo kun je bijvoorbeeld vragen hoe ze over de webinar gehoord hebben of vragen stellen waarmee je erachter komt in welk aankoopstadium ze zich bevinden. Belangrijke informatie voor je opvolging na de webinar. Daarnaast biedt Teams de mogelijkheid om het formulier te voorzien van je bedrijfslogo (zie hieronder).

Als je klaar bent met het aanpassen van het registratieformulier, selecteer je Opslaan en Bekijken in browser om te checken of het registratieformulier er correct uitziet vanuit het oogpunt van de deelnemer. Daarna selecteer je Kopieer link om de registratie link te kopiëren voor gebruik in bijvoorbeeld je e-mailuitnodiging, LinkedIn post, e-mailhandtekening of een pagina op je website.

Live webinars met Teams en PowerPoint

Met PowerPoint Live en de Presenter-modus in Microsoft Teams kan iedereen indrukwekkende en aansprekende presentaties geven. Zo kom je op een professionele manier voor de dag bij je publiek.

Als presentator zie je slides, slide notities en de deelnemers en in één overzichtelijke weergave. Deelnemers kunnen hun ervaring personaliseren. Bijvoorbeeld door in hun eigen tempo door de slides te navigeren, een beeldmodus in te schakelen met hoog contrast of automatische ondertitels aan te zetten. Binnenkort kunnen deelnemers met de functie voor het vertalen van dia’s hun moedertaal selecteren en de dia’s automatisch voor hen laten vertalen, zonder dat de weergave voor andere deelnemers verandert.

Live webinars met MS Teams

License voor Microsoft Teams

En het beste van alles? Je hoeft geen additionele license of een product te kopen. Alle nieuwe features zitten gewoon in de Office en Microsoft 365 pakketten die je nu al gebruikt. Ook zijn er geen verborgen kosten voor het gebruik of voor je deelnemers.

Werk je nog niet met Teams? Neem dan contact met ons op. Nog meer weten over Teams Webinars? Je kunt de presentatie (in het Engels) van Microsoft hier terugkijken.

Zijn jouw systemen, data en mensen verbonden?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

 

BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close