Nieuws

Wat kan je verwachten van Windows 11?

15 juli, 2021
Windows 11 on a laptop screen
15 juli, 2021

Na zes jaar Windows 10 heeft Microsoft nu OS Windows 11 aangekondigd. Het uitrolplan voor de upgrade wordt nog afgerond en zal naar verwachting eind 2021 beginnen. Welke veranderingen kan je verwachten?

Nieuwe interface, nieuwe features

Ten opzichte van Windows 10 is de nieuwe interface het meest opvallend aan Windows 11. Door de verplaatsing van het menu naar het midden van het scherm heeft de interface nu redelijk veel weg van een Mac.

Met de nieuwe Snap Groups functie kun je verschillende apps die je tegelijk gebruikt samenvoegen tot een groep en tegelijkertijd weergeven of minimaliseren. Hierdoor kun je eenvoudiger tussen takken wisselen wanneer je verschillende groepen apps per taak gebruikt.

Voor tablets is geprobeerd de aanraakervaring op touchscreens te verbeteren, door bijvoorbeeld meer ruimte tussen pictogrammen op de taakbalk. Daarnaast introduceert Microsoft spraakgestuurd typen en opdrachten geven voor het hele systeem.

In de nieuwe Windows Store zullen ook Android-apps beschikbnaar worden. Voor eigenaren van een Samsung Galaxy smartphone was dit via een omweg al mogelijk maar nu zullen de apps ‘native’ zijn.

Nieuwe pc’s met reeds geïnstalleerde Windows 11 zijn later dit jaar verkrijgbaar.

Microsoft Teams geïntegreerd

Zoals aangekondig is Skype volledig vervangen door Microsoft Teams. De samenwerkingsapp waarmee je eenvoudig bestanden opslaat en deelt met je team en naast chatmogelijkheden ook videoconferentie mogelijk maakt is reeds mateloos populair bij gebruikers van Microsoft365 en vervangt nu dus definitief Skype. In Windows 11 is de Teams Chat geïntegreerd in de taakbalk waardoor je direct vanuit de taakbalk met je collega’s kan verbinden via tekst, spraak, of video.

microsoft teams application showing on a smartphone

Microsoft Teams conference call

Al met al zullen er dus een aantal dingen veranderen maar voor de gemidelde gebruiker is het vooral het nieuwe ontwerp van de interface dat opvalt en een opgefrist uiterlijk geeft. Windows 11 is er nog niet, maar wil je toch al voorbereid zijn en weten of jouw systeem compatibel is? Neem dan contact met ons op. Ben je reeds klant bij ons? Dan hoef je niets te doen omdat wij deze zorgen voor je uit handen nemen.

Nog meer weten over Windows 11? Je kan de presentatie van Microsoft hier terugkijken.

close