Network4Cars, opgericht in 2000, is een van de grootste autogroothandels op de Europese markt. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op de verkoop van rechtsgestuurde auto’s aan het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2003 werden ook linksgestuurde auto’s naar Duitsland geleverd en snel daarop werd heel Europa bediend.

In 2011 werd een nieuwe en grotere bedrijfslocatie in Nieuw-Vennep in gebruik genomen, waar het bedrijf vandaag nog steeds zit. Sinds 2015 zijn er verkoopkantoren in verschillende Europese landen. Het team van Network4Cars bestaat uit 50 werknemers, verdeeld over liefst 18 nationaliteiten.

  • Bedrijf: Network4Cars
  • Locatie: Nieuw-Vennep, Nederland
  • Sector: Autohandel (B2B)
  • Afdeling: Protection, Automation & Control (PAC)
  • Afgenomen diensten: Onderhoud en beheer van servers, verzorgen van clouddiensten (Microsoft 365), eerste-, tweede- en derdelijns dienstverlening.
"We kunnen ervoor kiezen om iemand voor de ICT voor 40 uur per week aan te nemen, maar die heeft nooit zoveel kennis als een bedrijf zoals CaptureTech. Dat willen we ook helemaal niet. Wat we wél willen is 40 uur per week op ieder moment van de dag om hulp kunnen krijgen bij problemen."
Bart van Ruiten, Operations Manager

Samenwerking

De samenwerking tussen CaptureTech en Network4Cars gaat terug naar het jaar 2012. Mond-tot-mondreclame lag aan de basis van de samenwerking, zoals dat vaker gaat. “We kunnen ervoor kiezen om iemand voor de ICT voor 40 uur per week aan te nemen, maar die heeft nooit zoveel kennis als CaptureTech”, vertelt Bart van Ruiten, Operations Manager bij Network4Cars. “Wij willen ons volledig kunnen richten op datgene waar we goed in zijn, namelijk autohandel. Vandaar dat we al het ICT-werk uitbesteden. Schoenmaker, blijf bij je leest, weet je wel.”

Network4Cars employee standing next to car

En dat ICT-werk wordt uitbesteed aan CaptureTech. Zo worden de servers beheerd en onderhouden, clouddiensten verzorgt en zorgt CaptureTech voor een geavanceerde eerste-, tweede-, en derdelijns dienstverlening.

 

Bereikbaarheid

“Wij willen ook niet iemand in dienst die 40 uur per week ICT doet. Wat wij wél willen is 40 uur per week op ieder moment van de dag om hulp kunnen krijgen bij problemen. Binnen Network4Cars ben ik het aanspreekpunt voor alle interne ICT-vragen. Als ik er niet uit kom zet ik de vragen door naar de eerste lijn helpdesk. Zo gaat het bij ongeveer 80% van de vragen, die worden via de eerstelijns support opgelost. Complexere vragen of incidenten gaan via de derdelijns support.”

Carpark filled with cars from network4cars

 

Cyber Security

Ook bij cyber security is bereikbaarheid natuurlijk van groot belang. Daarom heeft Bart onlangs gekozen voor de CaptureTech Cyber Shield service. Met dit volledige pakket aan beveiligingsmaatregelen helpen we hem onder andere met het beschermen van Network4cars’ data en systemen, beveiligen we eindpoints zoals laptops en telefoons en testen we regelmatig het cyberbewustzijn bij medewerkers. Daarnaast zijn onze security specialisten steeds bereikbaar voor Bart en zijn collega’s voor advies en incidentmeldingen.

"Met CaptureTech Cyber Shield ben ik zeker dat onze IT systemen continu in de gaten worden gehouden en onze mensen bewust zijn van veiligheidsrisico’s. Ook fijn dat CaptureTech deze expertise in huis heeft en ik dus alle IT zaken bij één partij kan houden."
Bart van Ruiten, Operations Manager

Grotere projecten

Network4Cars doet op jaarbasis één à twee keer beroep op CaptureTech voor dergelijke grotere projecten. Zo zijn bijvoorbeeld drie jaar geleden de huidige servers geïnstalleerd. En is twee jaar geleden de overgang naar Microsoft Office 365 afgerond. Op deze manier werken we met een hybride oplossing.“Voor de rest gaat het vooral om problemen vanuit gebruikers. Denk aan het niet werken van Outlook, PC’s die niet opstarten of nieuwe gebruikersaccounts die aangemaakt moeten worden. CaptureTech is altijd bereikbaar, zowel telefonisch als via mail.”

Network4cars office building from the outside

 

Uitzonderlijke opvolging

“Er wordt snel gereageerd, zowel op e-mails als via telefoon”, zegt Van Ruiten. “Ook de opvolging is uitzonderlijk. Zo wordt er altijd nagebeld of het probleem opgelost is. Er blijven geen tickets liggen en er wordt echt meegedacht over een geschikte oplossing. Ik ervaar dat als maatwerk. Ik ken inmiddels ook de namen van de eerste- en tweedelijnsmedewerkers, wat de samenwerking een stuk makkelijker maakt. Zo kun je verwijzen naar eerdere tickets, en laat de oplossing nooit lang op zich wachten. De korte communicatielijnen en de continuïteit van de professionele dienstverlening maken van CaptureTech een uiterst betrouwbare en fijne partner op het gebied van ICT. Ik kan niet anders dan zeggen dat wij daar enorm tevreden over zijn.”

close