Blog

Is jouw IT-landschap goed beveiligd?

18 februari, 2020
Mikel Warbie
IT Consultant
18 februari, 2020
Mikel Warbie
IT Consultant

Leuk dat u de tijd neemt om deze blog te lezen. Als allround IT-Consultant bij CaptureTech heb ik met vele takken van sport te maken: het ontwerp, levering en implementatie van nieuwe IT omgevingen, privacy, beheer of beveiliging van uw IT-landschap. Hoe is uw IT-landschap beveiligd? Als ondernemer wilt u niet dat uw gegevens op straat komen te liggen. Of dat u op een dag niet meer in uw systemen komt. Van bewustwording tot quick-wins, ik neem u mee in ons proces.

Bewustwording

Vandaag de dag is de beveiliging van uw IT omgeving niet meer weg te denken. Met de komst van strenge wet- en regelgeving, geavanceerde virussen en steeds slimmere phishing aanvallen is het belangrijk om mee te groeien met uw bedrijf. Wat verstaan we eigenlijk allemaal onder de beveiliging van uw IT-landschap? Hebben we het dan over de updates die automatisch geïnstalleerd worden op een device (tablet, computer, handheld, ed.)? De phishing mail welke ontvangen wordt en malware (schadelijke/kwaadaardige software) op een device binnen haalt. Of de onbeveiligde USB stick waar toch dat bestand van de klant wordt opgeslagen?

U wilt dat uw netwerk veilig is en uw medewerkers zich bewust zijn eventuele risico’s. Dit zodat er op een veilige manier gewerkt wordt met de data. Wij brengen de huidige situatie van uw IT-security in kaart door middel van een security intake. De security intake omvangt niet alleen beveiliging, ook privacy is een belangrijk onderdeel van de intake welke veel vragen met zich meebrengt. Zo brengen wij in beeld wat voor data er verwerkt wordt. Controleren wij of er een calamiteitenplan beschikbaar is. Is de back-up procedure nog up-to-date en zijn er eigenlijk wel verwerkersovereenkomsten met leveranciers?

 

Security intake

Wij bedenken met u een strategie om de beveiliging én privacy van uw IT landschap up-to-date te houden. CaptureTech zal op basis van de intake een management rapportage opstellen en deze ter bespreking stellen. In deze rapportage brengen wij een advies uit omtrent de IT beveiliging en de processen rondom de informatiebeveiliging.

Wij hebben de kennis en kunde in huis om u te ondersteunen in uw strategie en u de diensten te leveren om dit doel te halen. Een greep uit onze diensten:

 • ICT scan advanced
 • Netwerkscan intern/extern
 • Pentest (binnendringingstest)
 • Awareness scan door gesimuleerde phishing mails
 • AVG Advies
 • Hardware / Software / Maatwerk

Ga voor een aantal quick wins en stel uzelf onderstaande vragen.

 • Is er een privacy beleid aanwezig op de website welke AVG compliant is?
 • Kunnen de medewerkers zonder extra beveiliging inloggen vanaf thuis?
 • Is er een datalekken/calamiteiten protocol en is deze up-to-date?
 • Wordt er vertrouwelijke informatie per e-mail gedeeld?
 • Is er een datalekken/verwerkingsregister?

Bent u benieuwd of uw eigen IT-landschap toekomst klaar is, wij zien uw antwoorden graag tegemoet. Heeft u specifieke vragen over onze diensten. Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

close