Blog

Is jouw IT-landschap goed beveiligd?

18 februari, 2020
IT Consultant Mikel Warbie
Mikel Warbie
IT Consultant
Image of a large padlock in the middle of a network of people and padlocks, on a background of a city skyline with a blue filter
18 februari, 2020
Mikel Warbie
IT Consultant

Leuk dat je de tijd neemt om mijn blog te lezen. Als allround IT-Consultant bij CaptureTech heb ik met vele takken van sport te maken: het ontwerp, levering en implementatie van nieuwe IT omgevingen, privacy, beheer of beveiliging van jouw IT-landschap. Hoe is jouw IT-landschap beveiligd? Als ondernemer wil je niet dat jouw gegevens op straat komen te liggen. Of dat je op een dag niet meer in jouw systemen komt. Van bewustwording tot quick-wins, ik neem je mee in ons proces.

Bewustwording

Vandaag de dag is het belangrijk om je bewust te zijn van de beveiliging van jouw IT-omgeving. Met de komst van strenge wet- en regelgeving, geavanceerde virussen en steeds slimmere phishing aanvallen is het van belang om mee te groeien met jouw bedrijf. Wat verstaan we eigenlijk onder de beveiliging van jouw IT-landschap? Hebben we het dan over de updates die automatisch geïnstalleerd worden op een device (tablet, computer, handheld, ed.)? De phishing mail welke ontvangen wordt en malware (schadelijke/kwaadaardige software) op een device binnen haalt. Of de onbeveiligde USB-stick waar toch dat bestand van de klant wordt opgeslagen?

Je wilt dat jouw netwerk veilig is en jouw medewerkers zich bewust zijn van eventuele risico’s, zodat er op een veilige manier gewerkt wordt met de data. Wij brengen de huidige situatie van jouw IT-security in kaart door middel van een security intake. De security intake omvangt niet alleen beveiliging, ook privacy is een belangrijk onderdeel van de intake welke veel vragen met zich meebrengt. Zo brengen wij in beeld wat voor data er verwerkt wordt, controleren wij of er een calamiteitenplan beschikbaar is, of de back-up procedure nog up-to-date is en of er eigenlijk wel verwerkersovereenkomsten zijn met leveranciers.

 

Security intake

Wij bedenken samen met jou een strategie om de beveiliging én privacy van jouw IT-landschap up-to-date te houden. CaptureTech zal op basis van de intake een management rapportage opstellen en deze ter bespreking stellen. In deze rapportage brengen wij een advies uit omtrent de IT-beveiliging en de processen rondom de informatiebeveiliging.

Wij hebben de kennis en kunde in huis om jou te ondersteunen in jouw strategie en jou de diensten te leveren om dit doel te halen. Een greep uit onze diensten zijn:

 • ICT scan advanced
 • Netwerkscan intern/extern
 • Pentest (binnendringingstest)
 • Awareness scan door gesimuleerde phishing mails
 • AVG Advies
 • Hardware / Software / Maatwerk

Ga voor een aantal quick wins en stel jezelf onderstaande vragen:

 • Is er een privacy beleid aanwezig op de website welke AVG compliant is?
 • Kunnen de medewerkers zonder extra beveiliging inloggen vanaf thuis?
 • Is er een datalekken/calamiteiten protocol en is deze up-to-date?
 • Wordt er vertrouwelijke informatie per e-mail gedeeld?
 • Is er een datalekken/verwerkingsregister?

Ben je benieuwd of jouw eigen IT-landschap toekomst klaar is, wij zien jouw antwoorden graag tegemoet. Heb je specifieke vragen over onze diensten, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

close