Blog

Stage bij CaptureTech smaakt naar meer

2 maart, 2023
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager
Mano stagiair
2 maart, 2023
Maarten de Bakker
Marketing Manager

Een goede werkgever ben je niet alleen voor je ‘vaste’ personeel, ook stagiairs moeten zich thuis voelen binnen CaptureTech. Stagiairs zijn tenslotte de werknemers van de toekomst en als een stageplek bevalt, is dat niet zelden een opstap naar een baan als de studie erop zit. Mano is student Expert IT systems & devices aan het Nova College en heeft zojuist zijn tweedejaars stage afgerond bij CaptureTech. Dat het daar niet bij blijft, laat hij ons al weten als we hem vragen of hij ook zijn derdejaars stage bij ons wil doorbrengen. Mano legt graag uit waarom zijn stage bij CaptureTech naar meer smaakt.

Grondige selectie

Mano vertelt dat hij vorig jaar al op zoek ging naar een stage voor na de zomervakantie: “Op school werd al verteld dat het soms lastig is een geschikte stageplek te vinden. Ik wilde graag in de regio Hoofddorp een bedrijf vinden waar ik veel zou leren. Via wat omwegen kwam ik bij CaptureTech terecht.

Ik maakte kennis met Rick, wat later mijn manager zou worden. We hebben drie gesprekken gehad, waarvan een rondleiding bij CaptureTech onderdeel was. Rick was vriendelijk en legde goed en duidelijk uit wat er van mij verwacht zou worden. Dat is fijn, dan weet je waar je aan toe bent. Als student heb ik – buiten een bijbaan in een supermarkt om – geen werkervaring of ervaring met solliciteren, dus dan is het extra prettig als het goed uitgelegd wordt.

In juni hoorde ik al dat ik mijn stageperiode bij CaptureTech mocht doorbrengen, school was ook akkoord. In oktober begon ik aan mijn stage, de eerste periode heb ik vooral veel meegekeken en geluisterd bij collega’s. Ik werkte op de servicedesk en vervolgde mijn interne opleiding door tickets op te pakken. Het duurde zeker een maand of twee voordat ik zelf voor het eerst aan de telefoon zat, en het was fijn dat ze me alle tijd gaven om eraan te wennen en de basis te leren.”

Mano stagiair IT

 

Van theorie naar praktijk

Die basis is belangrijk, zowel voor het werkplezier van medewerkers als voor de klanten. “Ik heb in mijn opleiding al best wat geleerd over IT, maar in de praktijk werkt het toch net allemaal anders. Je leert het pas echt door er mee te werken, door de vragen van klanten te beantwoorden en hun problemen op te lossen.

Gelukkig was iedereen altijd bereid om me te helpen en mijn vragen te beantwoorden. Het voelde nooit alsof mijn vragen te veel waren. Ik werd echt onderdeel van het team, heb me nooit minder of anders gevoeld. Ze gooiden me niet in het diepe, maar gaven me de tijd om te wennen en als ik iets goed deed, kreeg ik ook oprechte complimenten. Het is fijn om onderdeel te zijn van zo’n team en zo’n organisatie, het vormt toch het eerste beeld dat je hebt van het echte werkende leven,” vertelt Mano.

Mano liep stage bij CaptureTech

Volgend schooljaar weer stage

Dat niet alleen Mano blij is met zijn stageplek, blijkt wel als hij gevraagd wordt of hij zijn stage in het volgende schooljaar ook bij CaptureTech wil doen. “Dat zie ik als een compliment. Dat ik het goed doe en dat ik bij het bedrijf pas. Er zijn genoeg andere studenten, ze hoeven mij niet proactief te vragen. Die waardering is erg leuk. En natuurlijk heb ik ja gezegd, want het bevalt me erg goed bij CaptureTech,” legt Mano uit.

“Naast dat iedereen heel behulpzaam is, is iedereen ook aardig en geïnteresseerd, en is er altijd ruimte voor een praatje of een grap. Er wordt hard gewerkt, maar niet zonder elkaar uit het oog te verliezen. Het plaatje klopt voor mij gewoon, ik heb in één keer het goede bedrijf getroffen.”

Dat dat ook wel anders kan zijn, hoort hij van zijn medestudenten. Het is niet voor iedereen normaal om stagiairs als volwaardige medewerkers te behandelen en ze alle tijd en aandacht te geven om goed te worden in hun toekomstige beroep.

Wat Mano ook prettig vindt, is de manier waarop er gewerkt wordt: “De klantenteams zorgen dat de dienstverlening richting klanten altijd optimaal is. We weten wat er speelt, we kunnen snel reageren en je leert de klanten kennen, waardoor we vriendschappelijk professioneel met ze om kunnen gaan. We doen er alles aan om klanten het gevoel te geven gehoord te worden. Ook is de band tussen collega’s goed, er wordt altijd erg goed samengewerkt. Iedereen is leergierig om nieuwe dingen te leren, geïnteresseerd in wat collega’s doen en waar ze mee bezig zijn en altijd bereid om te helpen. Geen probleem is te gek of het wordt, soms op creatieve manieren samen opgelost.”

"Een mooier compliment kun je toch niet krijgen? Wij zijn blij dat we Mano zo’n positieve ervaring hebben kunnen geven en hebben daarvoor een hele gemotiveerde, goede stagiair teruggekregen."
Rick van der Voort
Rick van der Voort
Kwaliteitsmedewerker

Als we Mano vragen of CaptureTech een bedrijf zou zijn waar hij later, als hij zijn opleiding – en wellicht een vervolgopleiding – heeft afgerond, antwoordt hij vol overtuiging: “Ja, absoluut. Al zou ik niet mijn hele carrière op de servicedesk willen werken, het is wel een mooi startpunt. En er zijn genoeg mogelijkheden binnen CaptureTech om door te groeien. Een functie als consultant bijvoorbeeld, zou ik later wel zien zitten. Maar ik ga, denk ik, eerst nog door naar het HBO. Ik houd denk ik wel contact met CaptureTech, want het is zeker een bedrijf waar ik zou willen werken als ik klaar ben!”

Ben je ook op zoek naar een stage?

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek. Of check onze stageplekken.

Maurice Pronk profile photo in black and white
Maurice Pronk
Director Operations

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
close