Blog

Op de CaptureCouch: Michael van ‘t Hul

10 november, 2022
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager
IT Consultant Michael van ‘t Hul op de CaptureCouch van CaptureTech
10 november, 2022
Maarten de Bakker
Marketing Manager

Een nieuwe editie van ons terugkerende item waarin we onze nieuwe medewerkers aan je voorstellen. Vandaag zit Michael van ’t Hul op de CaptureCouch. In februari van dit jaar begon hij bij CaptureTech als systeembeheerder en vorige maand heeft hij de stap gemaakt naar IT Consultant. De hoogste tijd dus om hem eens voor te stellen.

De afgelopen tijd heeft hij in ieder geval als heel positief ervaren: “De afgelopen maanden zijn heel goed verlopen en ik heb het echt naar m’n zin hier. Die eerste periode als systeembeheerder heeft ervoor gezorgd dat ik klanten heb kunnen leren kennen. Dat kan ik nu goed gebruiken in mijn nieuwe rol, dus dat was heel waardevol.”

Leergierig

Voor Michael daagt een goede werkgever zijn werknemers voldoende uit: “Dat is waar ik naar op zoek was; een plek waar ik meer kan doen dan voorheen. Ik ben heel leergierig. Ik wil steeds nieuwe vaardigheden leren, maar deze ook vooral in de praktijk kunnen brengen.” Bij CaptureTech kan Michael meer verschillende IT-werkzaamheden verrichten, dat was dan ook een van de doorslaggevende redenen om bij CaptureTech aan de slag te gaan.

“Ik heb het altijd goed gehad bij mijn vorige werkgevers. Ze hebben mij voortdurend de ruimte gegeven om door te kunnen blijven leren. Hierdoor heb ik enorm in mijzelf kunnen investeren. Naast dat ik ruimte kreeg op het werk om te leren, doe ik dat in mijn eigen tijd ook.”

Maar op een gegeven moment oversteeg die nieuw opgedane kennis de mogelijkheden bij Michael’s werkgever. “Ik zat in-house bij één bedrijf waar de dagelijkse beheer- en ondersteuningsactiviteiten enigszins routinewerk begonnen te worden. En daar ben ik huiverig voor, want ik verveel me snel.” De werkzaamheden sloten dus niet meer aan bij zijn ambitie en hij ging op zoek naar een volgende uitdaging. Dat hij inmiddels een aantal Microsoft-certificaten op zak had, kwam daarbij goed van pas.

Via headhunters op LinkedIn en een recruitmentbureau kwam Michael bij CaptureTech terecht. “Het eerste gesprek met Maurice verliep heel goed en ik hoefde niet lang na te denken over mijn beslissing. En met die keuze ben ik tot de dag van vandaag heel tevreden.”

 

In de IT gerold

Michael werkt al vanaf zijn 17e in de IT. “Ik ben erin gerold. Ik wist niet wat ik wilde, mijn vader zat ik de grafische hoek en ik heb ooit heel simpel gedacht: ik ga in ieder geval een opleiding richting IT doen. Na mijn stage ben ik bij een juridische dienstverlener aangenomen op de servicedesk en sindsdien heb ik verschillende banen gehad tot ik mijn plekje had gevonden.”

Michael is onderop begonnen: “Ook bij de volgende baan kwam ik binnen als servicedeskmedewerker, dan doe je de wat simpelere dingen. Je bent het eerste aanspreekpunt. Daar leer je wel veel van hoor, zo leer je veel aspecten van het vak kennen. Maar als je je ervoor inzet, kun je vaak vrij gemakkelijk doorgroeien en complexere zaken op gaan pakken. Na een paar jaar werd ik daar systeembeheerder en in mijn laatste rol voordat ik bij CaptureTech begon, pakte ik vooral complexe vragen op.”

De eerste maanden zijn hem goed bevallen. “CaptureTech is een goede werkgever, ik heb het hier goed naar mijn zin. En ik krijg hier de uitdaging waar ik behoefte aan had, de projecten komen lekker op me af en dat houdt me bezig.”

Michael van 't Hul

Werkplezier

De samenwerking met de collega’s bij CaptureTech bevalt Michael goed. “Ik zit nu met jongens die kennis van zaken hebben. Meestal was ik degene die het meeste wist, maar daar leer je dan zelf niet zo veel meer van. Dit schakelt veel gemakkelijker. Het scheelt ook dat ze ongeveer van dezelfde leeftijd zijn, dan heb je sowieso al meer gemeen. Ik zit hier nu iets meer dan een half jaar en dat bevalt goed. De collega’s zijn leuk, de omstandigheden goed, het is een fijne werkomgeving, dus ik ben zeer tevreden.”

"Wat ik fijn vind, is dat ik nu voor verschillende klanten mag werken. En dat ik hier in de praktijk kan brengen waar ik eerder al certificaten voor heb gehaald."
Michael van 't Hul, IT Consultant

Nu en in de toekomst

“Wat ik fijn vind, is dat ik nu voor verschillende klanten mag werken. En dat ik hier in de praktijk kan brengen waar ik eerder al certificaten voor heb gehaald, zoals het opzetten van projecten in Azure of geavanceerde oplossingen voor klantvragen zoeken.”

De focus van Michael’s werkzaamheden ligt op consultancy voor Microsoft-diensten bij klanten. “Ik krijg vooral energie van projecten waarbij iets opgezet moet worden. Dus bij het begin beginnen, en dan geen standaard configuratie maar maatwerk dat aansluit op de wensen en behoeften van een klant. Geef mij een visie, de grote lijnen, en laat mij het vervolgens invullen, dan ben ik gelukkig met mijn werk.”

Michael is natuurlijk nog niet uitgeleerd. Dus hij probeert zich nu de fijne kneepjes van projectmanagement eigen te maken: “Mijn collega Martijn is hierin een goede leermeester. Hoe hij alles documenteert en een project opbouwt, hoe hij dingen formuleert: daarin is hij gewoon heel sterk. Daar kan ik veel van leren, ik heb het tot nu toe vooral uitgevoerd. Ook het offertetraject is voor mij nieuw, dus ik hoef me voorlopig geen zorgen te maken dat er niets te leren valt, integendeel.”

“Consultancy is voor mij natuurlijk nieuw, dus er komen ook op andere vlakken nieuwe uitdagingen voorbij. Qua hardware bijvoorbeeld ken ik de firewalls van Fortinet, FortiGate, nog helemaal niet. Daar zou ik wel een certificering voor willen gaan halen om daar in de toekomst nog beter in te kunnen adviseren. Verder laat ik alles wat nu nieuw is, nog even op de me afkomen.”

De drang om nu alweer iets anders te willen gaan doen, is er niet. “Ik heb natuurlijk net de stap gemaakt naar IT-consultant, maar ik geef sowieso niet zoveel om titels. Voor mij zijn certificeringen meer waard dan een interessant klinkende functietitel. Dus ik denk dat ik in de toekomst zeker nog meer ga leren en me daarin verder ga ontwikkelen. Die kans krijg ik binnen CaptureTech en dat is erg fijn.”

 

Waar gaat IT naar toe?

Een echte IT’er blijft natuurlijk op de hoogte van wat er speelt in de markt en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. Michael ziet vooral een belangrijke rol weggelegd voor Azure: “Als Azure weg zou vallen, heb ik wel een uitdaging, want daar heb ik me nu eenmaal in gespecialiseerd. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren, want de cloud wordt steeds belangrijker. Uiteindelijk zie ik alles op een of andere manier wel naar de cloud gaan, die trend is inmiddels al wat jaren aan de gang. Alles wat je qua infrastructuur on-premise kunt hebben, kun je ook in Azure opbouwen en inrichten. Dat doen steeds meer organisaties, in ieder geval deels. En Azure is daarin belangrijk omdat veel organisaties al Microsoft hebben en kennen. Het voordeel van de cloud is dat het altijd en overal werkt. Als je netwerk eruit ligt, of er gebeurt iets als een brand, dan blijft je IT gewoon werken. Waar je ook bent.”

“Daarnaast is security een hele belangrijke pijler, als organisatie moet je dat gewoon op orde hebben. Je kunt je deur thuis ook niet meer open laten staan, als organisatie moet je de digitale deur goed dicht hebben zitten. En daar gebeurt nu zoveel in, dat verandert elke keer en dat is goed.”

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek. Of check onze vacatures.

Rick van der Voort
Rick van der Voort
Service Manager

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
close