Industriële tablets

Industriële tablets

Een industriële tablet, ook wel bekend als ‘rugged tablet’ is ontworpen om te functioneren in veeleisende omgevingen zoals magazijnen, distributiecentra, producteomgevingen en container terminals. Industriële tablets zijn doorgaans uitgerust met een stevige buitenkant en schokbestendige materialen aan de binnenkant om de tablet bestand te maken tegen stoten en vallen van wel 1,5 meter hoogte.

Duurzame tablets

Industriële tablets zijn ontworpen met duurzaamheid als belangrijkste focus, zodat ze lang meegaan en bestand zijn tegen ruwe omstandigheden. Vervaardigd uit stevige materialen, doorstaan ze stoten, vallen en andere vormen van fysieke schade moeiteloos. Veelal dragen deze tablets een IP65- of IP67-certificering, wat betekent dat ze bestand zijn tegen water, stof en vuil. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor gebruik in outdoor-omgevingen, vochtige locaties en stoffige plekken. Het scherm van industriële tablets is specifiek ontworpen om krassen, barsten en andere vormen van schade te weerstaan. Meestal vervaardigd van gehard glas of schokbestendig plastic, kunnen ze stevige schokken en trillingen aan.

Hoe valbestendig een tablet kan zijn laat onze eigen Rinus zien in onderstaande editie van CaptureTech Spotlight, waarin we steeds ons licht laten schijnen op de nieuwste mobiele apparatuur.

Batterijduur en connectiviteit

De batterijduur van industriële tablets is doorgaans langer dan die van consumententablets, waardoor de apparaten een volledige shift meegaan zonder dat opladen of vervangen van de batterij nodig is. Mocht de batterij toch leeg zijn dan kan deze vaak vervangen worden zonder dat tablet uit gaat, dat wordt ‘hot-swappable’ genoemd. Deze tablets bieden vaak ook een breder scala aan connectiviteitsopties, zoals GPS, NFC, Bluetooth, WiFi en mobiele datanetwerken. Dit maakt ze perfect voor gebruik in afgelegen gebieden of andere omgevingen waar de connectiviteit beperkt is.

Industriële tablet, heftruckterminal of beide?

De meeste industriële tablets kunnen naar wens van de gebruiker worden aangepast met verschillende opties en accessoires. Denk aan RFID adapters, 2D barcodescanners en een hand strap of shoulder strap om het vallen tegen te gaan. Wil je de tablet ook gaan gebruiken op een heftruck, pallettruck of orderpickwagen? Kies dan voor een tablet met een zogenaamde ‘vehicle-mount’ optie met docking station, zodat je de tablet in een veilig in een houder kan zetten en kan opladen via de heftruck.

industriële tablet met vehicle mount

Al met al zijn industriële tablets ontworpen voor gebruik in veeleisende omstandigheden waar consumententablets niet lang zouden overleven. Ze zijn duurzaam, goed bestand tegen water en stof, hebben een langere batterijduur en bieden een uitgebreide reeks connectiviteitsopties.

Software voor jouw industriële tablets

Als system integrator verbinden we je IT systemen, data en mensen op de werkvloer. Daarom integreren we onze hardware en software altijd met jouw bestaande ERP of WMS. Veel van de fabrikanten van deze systemen zijn onze partners waarmee we vaker samenwerken.

Staat jouw WMS of ERP er niet bij? Neem contact op voor meer informatie. De lijst met integraties wordt continu uitgebreid.

ERP en WMS integraties

Centric wms
boltrics wms
Softpak ERP logo
sap erp
Microsoft Dynamics 365 Business Central erp
Aptean ERP
C&W wms
Veeloo logistics WMS
Reflex WMS
Zebra ET6x met keyboard

Implementeer & Beheer

Naast installatie van je WMS of ERP op de industriële tablets kunnen we met ons CaptureTech Protect pakket alle technische zaken uit handen nemen. Door de Mobile Device Management software kunnen we je tot wel 24/7 op afstand helpen met eventuele problemen en configureren we je al je industriële tablets op een consistente manier. Bovendien kunnen we je apparaten zo op afstand altijd up-to-date houden met de laatste beveiligingsupdates en software. Raakt een van je industriële tablets defect dan verzorgen we zelfs de reparatie zodat deze snel weer volledig inzetbaar is. Bovendien kun je (zelf, of door ons) makkelijk andere mobiele apparaten, als smartphones en printers, beheren in hetzelfde systeem.

CaptureTech Protect

Heftruck terminal zebra

Bouw Logistic Services

“De koppeling van de ProGlove scanners aan de Zebra industriële tablets en PDA’s werkt feilloos. CaptureTech heeft ons bij alle stappen uitstekend begeleid.”

Rogier Boute
ICT Specialist Logistic Operations

Bekijk case

Wifi meting in warehouse

Netwerk infrastructuur

Een stabiel, veilig en krachtig WiFi-netwerk is cruciaal voor een efficiënte werking van je tablets en software. Daarom implementeren we de geavanceerde WiFi-technologie van Cisco Meraki en Extreme Networks.

Door een wifi site survey uit te voeren analyseren we het volledige frequentiespectrum en voorzien we het magazijn van het optimale aantal WiFi Access Points. Deze Access Points worden beheerd in de Cloud software van Cisco en Extreme.

Beide tools hebben een overzichtelijk dashboard die niet alleen uitgebreide configuratie- en beheermogelijkheden biedt, maar ook inzicht geeft in het totale netwerk.

Maar welke industriële tablet is het beste?

Er is natuurlijk geen ‘beste’ tablet. Welke industriële tablets het beste passen in jouw omgeving is afhankelijk van verschillende belangrijke factoren. Ieder magazijn, productieomgeving, container terminal is anders, net als de logistieke processen aldaar. Daarom

  • Locatie: Gaat het om gebruik in het veld, magazijnen, productie, koel- en vriesopslag of een andere locatie? Dit heeft ook effecte op de benodigde connectiviteit natuurlijk, zoals WiFi, Bluetooth, NFC, GPS en mogelijkheid voor mobiele dataverbinding.
  • Prestaties: Afhankelijk van de complexiteit van de apps die je op de tablet gaat gebruiken heb je meer of minder processorsnelheid, RAM, opslagcapaciteit en batterijduur nodig.
  • Kosten en Budget: Het budget is een kritieke factor. De aanschafkosten van de tablet en eventuele bijkomende kosten voor accessoires, onderhoud, en ondersteuning moeten binnen het budget vallen.

Maar het belangrijkste is het beheer, de ondersteuning en service. Je wilt dat je tablets het altijd doen, een volledige shift blijven werken, beveiligd zijn tegen cyberaanvallen, up-to-date zijn met de laatste software en dat je nieuwe tablets snel in gebruik kunt nemen met alle standaardinstellingen en apps reeds geïnstalleerd. Alleen dan behaal je het hoogste rendement en de beste Total Cost of Ownership van je apparatuur.

 

Wat kost een industriële tablet?

De prijzen lopen erg uiteen, maar aan € 2000 ex. BTW kom je al snel.

Meer informatie of een offerte?

Met meer dan 2500 klanten, 2750+ implementaties en circa 10.000 devices in beheer in de Benelux, hebben we een grote expertise ontwikkeld in de implementatie van logistieke systemen. Onze ervaren specialisten adviseren vrijblijvend en helpen je graag bij de implementatie van industriële tablets en de integratie in jouw processen en systemen als een ERP of WMS. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie of een offerte?

Met meer dan 2500 klanten, 2750+ implementaties en circa 10.000 devices in beheer in de Benelux, hebben we een grote expertise ontwikkeld in de implementatie van logistieke systemen. Onze ervaren specialisten adviseren vrijblijvend en helpen je graag bij de implementatie van industriële tablets en de integratie in jouw processen en systemen als een ERP of WMS. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

bas jansen
CaptureTech Accountmanager Tim Blauwers
Bas Jansen Tim Blauwers
Accountmanager Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close