Wat is beter: een spraakafhankelijk of spraakonafhankelijk systeem?

Dankzij de technologische ontwikkeling is voice picking in distributiecentra en magazijnen de afgelopen tien jaar volwassen geworden. Voice picking is nu een serieuze, professionele optie voor orderpicken met end-to-end oplossingen. Een oplossing die vaak te verkiezen is boven handmatig picken met lijst en ook beter is dan picken met barcode. Er bestaan twee soorten systemen voor voice picking: spraakafhankelijk en spraakonafhankelijk.

 

Heb je een distributiecentrum of magazijn? Wat is dan de beste investering?

CaptureTech is ervan overtuigd dat een spraakafhankelijk (getraind) systeem in alle opzichten beter is. De taalversie van een spraakonafhankelijk (niet getraind) systeem – meestal Nederlands – dient als vergelijkingsbasis voor alle voice pickers die het systeem gebruiken. ‘Spraakonafhankelijk’ houdt dus geen rekening met bijvoorbeeld verschillen in uitspraak, een dialect of zelfs verkoudheid. Met een spraakafhankelijk (getraind) systeem zijn dit soort kwesties vanaf het begin te ondervangen.

Voice picking voor single en batch picking

Duidelijke voordelen van voice picking in de praktijk

 • Foutreductie
 • Tijdswinst & Productiviteit
 • Twee handen vrij
 • Kostenbesparing

Spraakafhankelijke voice picking

Elke gebruiker van een spraakafhankelijk systeem gebruikt een unieke, voor hem/haar geoptimaliseerde taaldatabase. Door de voice picker uitgesproken woorden worden daarin vergeleken met eerder door dezelfde persoon ingesproken woorden. De werkomgeving in een distributiecentrum of magazijn biedt te veel uitdaging voor een spraakonafhankelijk systeem. Mensen praten in de achtergrond, er staat een radio aan, een vorkheftruck rijdt langs, enzovoort. Zaken waarop een spraakonafhankelijk (niet getraind) systeem niet is berekend. Met als gevolg dat de foutmarge drastisch toeneemt. En jouw investering in een voice-oplossing niet de voordelen brengt waar je op rekent.

 

De voordelen van Voice

Een spraakafhankelijk (getraind) systeem van CaptureTech heeft als voordelen:

 • Daling van het aantal fouten, dus hogere nauwkeurigheid
 • Real-time, foutloze terugkoppeling van gegevens en werk
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Korte trainingsperiode (inwerken voice-model door individuele orderpicker)
 • Stijging van de productiviteit
 • Grotere klanttevredenheid
 • Een meer dan interessante kostenbesparing

De korte tijdsinvestering per medewerker om zijn/haar voice-database te trainen door in te spreken, verdien je in no-time terug. Het aantal fouten zal vrijwel direct merkbaar dalen, met grotere productiviteit als resultaat.

Bekijk cases van onze klanten

DC Walkthrough

DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde walkthrough van een distributiecentrum analyseren wij jouw warehousingprocessen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voice. Wij calculeren jouw ROI inclusief de terugverdientijd. De productiviteit stijgt met minimaal 20% door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech Insight kun je de processen na implementatie nog verder optimaliseren!

Meer informatie of een offerte?

Bij CaptureTech maken we samenwerken op kantoor en in de logistiek mogelijk. Wij geloven dat organisaties door betere en snellere samenwerking succesvoller kunnen zijn. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit én meer werkplezier. Wil je meer informatie of een offerte? Neem dan direct contact met ons op via +31 252 241544 of stuur een mail naar [email protected] .

Profielfoto Kees Nijsseen
Kees Nijssen
Logistiek adviseur

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close