Welke software voor een oplossing met voice picking?

Een voice-oplossing voor het orderpicken in jouw magazijn of distributiecentrum brengt voordelen, zoveel is duidelijk. Zoals grotere efficiëntie, minder fouten, hogere snelheid, meer klanttevredenheid. Zaken die allemaal kosten besparen. Maar wat is nu de juiste aanpak bij het kiezen van de juiste software?

CaptureTech assisteert je met een WMS voice connector.

Heb je een bestaand warehouse managementsysteem, overweeg je een update of zelfs aanschaf van ons eigen CaptureTech Connect systeem? Als system integrator zijn we eraan gewend om de optimale connectiviteit en integratie tot stand te brengen. Dit kan immers geen obstakel zijn voor zo’n aantrekkelijke oplossing als het overstappen naar voice picking.

Voicepicking in magazijn

Duidelijke voordelen van voice picking in de praktijk

Is het rendabel? De CaptureTech DC Walkthrough

Voor een gedegen analyse van het logistieke proces in jouw magazijn of distributiecentrum verrichten onze adviseurs eerst een uitgebreide inspectie tijdens onze uitgebreide DC Walkthrough. Alleen met de eigen getrainde ogen kunnen zij observeren en brengen zij eventuele knelpunten in kaart.

Het klopt dat hieraan een investering is verbonden. Maar de opbrengst is vele malen groter. En dat met een terugverdientijd van circa zes tot twaalf maanden. Voice is al inzetbaar in een magazijn vanaf vijf orderpickers. Hoe meer medewerkers er in jouw magazijn of DC orderpicken, des te meer er met voice te winnen valt.

Aanpassen aan de marktontwikkeling

Het overstappen van orderpicken met papier of barcode scanning naar voice picking is een veranderingsproces. Tijdens de voorbereiding is het dus belangrijk draagvlak te creëren. We laten duidelijk zien wat de voordelen voor de individuele medewerker zijn.

Spraakonafhankelijk of spraakafhankelijk?

CaptureTech is ervan overtuigd dat een spraakafhankelijk (getraind) systeem in alle opzichten een beter systeem is. Een spraakafhankelijk systeem houdt rekening met bijvoorbeeld verschillen in uitspraak, een dialect of zelfs verkoudheid. Een beperkte set woorden wordt met de computer door elke medewerker in circa 15 minuten ingeoefend en opgeslagen in het systeem. Dat herkent van elke medewerker de specifieke taal, uitspraak, eventuele gebreken en/of eigenaardigheden. Op deze manier ontstaat als het ware een ‘bibliotheek’ van medewerkers. Elke nieuwe medewerker kan snel worden ingewerkt en ingezet.

Bekijk cases van onze klanten

DC Walkthrough magazijn

DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde walkthrough van een distributiecentrum analyseren wij je magazijnprocessen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voice. We calculeren je ROI inclusief de terugverdientijd. Jouw productiviteit stijgt met minimaal 20% door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech Insight kun je de processen na implementatie nog verder optimaliseren.

Meer informatie of een offerte?

Bij CaptureTech maken we samenwerken op kantoor en in de logistiek mogelijk. Wij geloven dat organisaties door betere en snellere samenwerking succesvoller kunnen zijn. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit én meer werkplezier. Wil je meer informatie of een offerte? Neem dan direct contact met ons op via +31 252 241544 of stuur een mail naar [email protected].

Profielfoto van Randy van den Brink van CaptureTech
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close