Voice: dé methode voor orderpicken in koel- en vriesmagazijnen

Voice picking brengt grote voordelen in de vries- en koelsector en voor de magazijnmedewerkers. Hier werkt personeel vaak met (veiligheids)handschoenen aan, wat het gebruik van mobiele terminals ernstig bemoeilijkt.

Een groeiend aantal distributiecentra van gekoelde en/of bevroren voeding zet voice-technologie in voor het orderpicken. Werken op basis van papier of met barcode / RF-scan is moeilijker in een gekoelde werkomgeving dan in een ‘gewone’ werkomgeving. In een diepvriesomgeving is het bijna onmogelijk.

voice picking headset

Duidelijke voordelen van voice picking in de praktijk

Werknemers dragen ter bescherming niet alleen handschoenen, maar ook mutsen of helmen die minder goed werken met andere pickmethodes dan voice. Met een voice-headset is effectief en efficiënt orderpicken mogelijk in de meest barre omstandigheden. Door een muts en zelfs door een helm heen zijn de gesproken aanwijzingen van een voice-systeem nog steeds duidelijk te horen.

Met voice-technologie hebben de klimatologische omstandigheden van jouw distributiecentrum of magazijn geen negatieve invloed op het aantal fouten. Integendeel, voice picking reduceert het aantal fouten enorm. Met als resultaat grotere efficiëntie en tevredenheid van je medewerkers én grotere klanttevredenheid.

Welke voice-oplossing je ook kiest, CaptureTech zorgt ervoor dat die naadloos wordt geïntegreerd met jouw bestaande of nieuwe warehousemanagementsysteem (WMS). Ook het van nature grotere personeelsverloop in een koel- en vriesomgeving ondervang je met voice. Het inwerken van nieuwe mensen gebeurt door het voice-systeem zelf. Er is geen cursus of noemenswaardige andere instructie nodig.

Uiteindelijk zorgt toepassing van voice voor orderpicken ervoor dat het personeelsverloop minder groot is.

Alle voice-hardware is uitgevoerd volgens specificaties die het gebruik ervan toestaan in temperaturen tot min 30˚C. Dit geldt voor de headsets, de voice-terminals en de batterijen. Er is ook geen vermindering van het bereik door de lage temperaturen.

Wil je dat CaptureTech geheel vrijblijvend langskomt en een kijkje neemt in jouw koel- en/of diepvriesomgeving? Neem dan snel contact met ons op.

DC Walkthrough

DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde walkthrough van een distributiecentrum analyseren wij jouw warehousingprocessen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voice. Wij calculeren je ROI inclusief de terugverdientijd. Je productiviteit stijgt met minimaal 20% door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech en met de inzet van CaptureTech Insight kunt je de processen na implementatie nog verder optimaliseren!

Meer informatie of een offerte?

Bij CaptureTech maken we samenwerken op kantoor en in de logistiek mogelijk. Wij geloven dat organisaties door betere en snellere samenwerking succesvoller kunnen zijn. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit én meer werkplezier. Wil je meer informatie of een offerte? Neem dan direct contact met ons op via +31 252 241544 of stuur een mail naar [email protected] .

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close