Voor welk soort magazijn is voice picking de beste keuze?

Het mooie van de recente technologie voor voice picking is dat de toegevoegde waarde van deze oplossing in elk magazijn even goed tot zijn recht komt. Voice picking vermindert het aantal gemaakte fouten, brengt tijdwinst en verhoogt de productiviteit, met als resultaat grotere tevredenheid van klant en medewerker.

Geschikt voor elk distributiecentrum of magazijn

Heb je een wat kleiner magazijn of juist een groot distributiecentrum? Een doorvoermagazijn, een webshop of een onderdelenmagazijn? Of een groothandel? Orderpicken met een voice-oplossing is geschikt voor al deze situaties.

Voice picking gaat sneller dan orderpicken met papieren documenten (circa 10-15% sneller) en orderpicken op basis van RF/barcodes (ongeveer 15%-25%). Het vereist een beperkte investering in training. De ‘natuurlijke’ gebruikersinterface en de handsfree bediening verhogen de efficiëntie van de medewerkers. Online data integratie vergemakkelijkt de backoffice-administratie aanzienlijk. Ook verbetert voice picking de ergonomie en de veiligheid. Er is zelfs een positief verband tussen het gebruik van voicetechnologie voor orderpicken en een (lager) ziekteverzuim.

Voicepicking in magazijn

Duidelijke voordelen van voice picking in de praktijk

  • Foutreductie
  • Tijdswinst & Productiviteit
  • Twee handen vrij
  • Kostenbesparing

Spraakafhankelijk: altijd de juiste optie voor een lawaaierig distributiecentrum

Een magazijn met veel lawaai lijkt een uitdagende omgeving voor voice picking. Als je kiest voor een spraakafhankelijk (getraind) voicesysteem in combinatie met kwalitatieve headsets die beschikken over een ruisfiltersysteem, dan werkt de spraakherkenning echter perfect. Omgevingslawaai of zelfs gesproken taal van collega’s: het vormt geen enkel probleem. Met voice kan de orderpicker veel sneller werken, de handen en ogen vrij houden en betere uitgerust zijn werk verrichten.

DC Walkthrough magazijn

DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde walkthrough van een distributiecentrum analyseren wij jouw werkvloerprocessen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voicepicking. We calculeren je ROI inclusief de terugverdientijd. Jouw productiviteit stijgt met minimaal 20% door het inzetten van een voicepicking van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech Insight kun je de processen na implementatie nog verder optimaliseren!

Meer informatie of een offerte?

Bij CaptureTech maken we samenwerken op kantoor en in de logistiek mogelijk. Wij geloven dat organisaties door betere en snellere samenwerking succesvoller kunnen zijn. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit én meer werkplezier. Wil je meer informatie of een offerte? Neem dan direct contact met ons op via +31 252 241544 of stuur een mail naar [email protected].

Profielfoto van Randy van den Brink van CaptureTech
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close