Voice voordelen voor de magazijnmedewerker/orderpicker

Het invoeren van voice picking in jouw bedrijf is een veranderproces. Het goed communiceren van de (grote) voordelen van voice picking voor je medewerkers vergeleken met barcode scanning of papier zal een soepele overgang naar de nieuwe situatie van orderpicken met voice bevorderen.

Wat is voice picking?

Elke magazijnmedewerker beschikt bij voice picking over een voice terminal en headset met microfoon. De orderpicker ontvangt op zijn headset op menselijke wijze gesproken instructies over de picklocatie. Eenmaal ter plaatse aangekomen, spreekt hij een controlegetal in. Na bevestiging van de juiste locatie, geeft het systeem in spraak aan hoeveel eenheden hij of zij dient te picken.

Voice picking headset

Duidelijke voordelen van voice picking in de praktijk

  • Foutreductie
  • Tijdswinst & Productiviteit
  • Twee handen vrij
  • Kostenbesparing

Verantwoorde ergonomie

Met een voice picking-oplossing kan jouw orderpicker snel en comfortabel werken. Minder belastend werk door minder bewegingen als bukken en strekken. Niet meer door het magazijn lopen met een terminal, die nog altijd best wat weegt.

Grotere veiligheid

Doordat handen en ogen vrij worden gehouden, kan jouw medewerker zich volledig richten op zijn hoofdtaak: het orderpicken. Handelingen die noodzakelijk zijn bij orderpicken met barcode of papier, zijn niet meer nodig.

Kortere inwerktijd

Omdat voice een ‘natuurlijke’ manier van werken is, kunnen jouw orderpickers dit zonder veel moeite aanleren. Ook het inwerken van nieuwe of tijdelijke medewerkers kost weinig tijd.

Kostenbesparing

In onze ervaring stijgt de productiviteit na implementatie van een voice-oplossing voor orderpicken met gemiddeld 20%.

Taal-onafhankelijk!

Het succes van voice valt of staat bij het behalen van prestaties op het gebied van snelheid en kwaliteit van stemherkenning en de communicatie tussen host en gebruiker. Maximale performance wordt behaald door afstemming op individuele werknemers.

Voice is een zelflerend systeem dat is voorzien van 40 talen. Werknemers maken eenmalig in de gewenste taal een persoonlijk stemprofiel aan. Het systeem slaat zijn of haar taal, uitspraak en accent op. Dit persoonlijke profiel zorgt voor een snellere en betere herkenning dan het generieke profiel waar spreker-onafhankelijke systemen gebruik van maken.

DC Walkthrough

DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde DC Walkthrough analyseren wij jouw logistieke processen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voice. We calculeren je ROI inclusief de terugverdientijd. Jouw productiviteit stijgt met minimaal 20% door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech Insight kun je de processen na implementatie nog verder optimaliseren!

Meer informatie of een offerte?

Bij CaptureTech maken we samenwerken op kantoor en in de logistiek mogelijk. Wij geloven dat organisaties door betere en snellere samenwerking succesvoller kunnen zijn. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit én meer werkplezier. Wil je meer informatie of een offerte? Neem dan direct contact met ons op via +31 252 241544 of stuur een mail naar [email protected] .

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close