Voice-picking, ook interessant voor kleinere magazijnomgevingen

Heb je een kleinere magazijnomgeving en gebruik je daar papier of misschien al barcode scanning? Kijk dan eens serieus naar investeren in voice-technologie voor jouw orderpick proces. Dat brengt tijdwinst die zich vertaalt in grotere klanttevredenheid. Maar dit is lang niet het enige voordeel.

Voice-technologie voor orderpicken brengt snelheidswinst tot wel 35%. Ook de juistheid van de gepickte bestellingen verbetert aanzienlijk door voice-picking. Grotere snelheid, minder fouten, snellere levering, maximale klanttevredenheid. Concurrentievoordelen met een investering die snel wordt terug verdiend.

Voice picking in magazijn

Duidelijke voordelen van voice picking in de praktijk

  • Foutreductie
  • Tijdswinst & Productiviteit
  • Twee handen vrij
  • Kostenbesparing

Wat is voice-picking?

Als je voice-technologie implementeert in jouw magazijnomgeving picken je medewerkers voortaan orders met een headset en microfoon. Elke set kan gemakkelijk getraind worden, waarna het systeem ‘gewend is aan’ de uitspraak van een individuele werknemer. Die wordt efficiënt aangestuurd met gesproken instructies. Pickdata worden in real-time overgeseind naar jouw ERP of WMS.

Het inzetten van tijdelijke krachten is geen obstakel meer. Ook deze medewerkers spreken een set woorden in, waarmee het systeem aan hun uitspraak gewend is. Er is dus geen lange of moeilijke training nodig om een voice-systeem onder de knie te krijgen.

Waarom beter dan barcode scanning?

In een groot deel van de kleinere magazijnomgevingen wordt orderpicken met barcode scanning uitgevoerd. Op zich een vooruitgang ten opzichte van papier, maar niet de beste optie om productiviteit en nauwkeurigheid te optimaliseren. Orderpickers werken sneller, nauwkeuriger en eenvoudiger met voicepicking.

Snel rendabel

Een voicepicking-oplossing is al rendabel vanaf 5 à 10 orderpickers. Direct na de implementatie wordt het proces immers voor iedere orderpicker, ieder uur en voor elke orderlijn sneller en nauwkeuriger uitgevoerd. Met als resultaat een sterk verbeterde bottom-line. Hierdoor is er sprake van een snelle terugverdientijd van je investering (6 tot 12 maanden).

Meer weten over voice-picking ten behoeve van jouw kleinere magazijnomgeving? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

DC Walkthrough

DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde walkthrough van een distributiecentrum analyseren wij jouw magazijnprocessen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voice. We calculeren jouw ROI inclusief de terugverdientijd. De productiviteit stijgt met minimaal 20% door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech Insight kun je de processen na implementatie nog verder optimaliseren!

Meer informatie of een offerte?

Bij CaptureTech maken we samenwerken op kantoor en in de logistiek mogelijk. Wij geloven dat organisaties door betere en snellere samenwerking succesvoller kunnen zijn. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit én meer werkplezier. Wil je meer informatie of een offerte? Neem dan direct contact met ons op via +31 252 241544 of stuur een mail naar [email protected] .

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close