De winst en investering bij voice picking

Wat is de terugverdientijd van een voice-oplossing voor orderpicken? De return on investment (ROI) bedraagt vaak minder dan tien maanden! CaptureTech bewijst dat met haar beproefde DC walkthrough inclusief ROI-calculatie.

Tijdens deze walkthrough van jouw distributiecentrum of magazijn analyseren wij de warehousing-processen. De kosten van je huidige operatie zetten wij af tegen de kosten van werken met een voice picking systeem. Op basis hiervan komt CaptureTech met een gedegen advies over voice. Wij calculeren je ROI inclusief de terugverdientijd.

Onze walkthrough analyseert de onderdelen van het bestaande logistieke proces, zoals Receiving, Put Away, Replenishment, Selection (Picking), Order Consolidation, Quality Assurance/Auditing, Staging en Loading.

Guy with a voice picking headset in a warehousee

Duidelijke voordelen van voice picking in de praktijk

Hoeveel productiviteitswinst kan ik verwachten?

De productiviteit zal met minimaal 20% stijgen door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech Insight kun je de processen na implementatie nog verder optimaliseren.

De uiteindelijk te realiseren productiviteitswinst is afhankelijk van de methode van orderpicken die je momenteel gebruikt, en die voice zou gaan vervangen. Werk je met papier of met scanners? Orders verzamelen met voice brengt sowieso een grote verbetering.

Met hoeveel kan het aantal fouten dalen?

Ook de exacte hoeveelheid waarmee het aantal fouten vermindert, hangt af van je huidige orderpickmethode. 1% minder fouten lijkt verwaarloosbaar, maar vertegenwoordigt in werkelijkheid een economische waarde die tot honderdduizenden euro’s kan oplopen.

Hoe kan voice picking mijn klanttevredenheid verbeteren?

Zoals beschreven, zorgt orderpicken met voice oftewel voice picking voor een belangrijke daling van het aantal gemaakte fouten tijdens het verzamelen van producten. Naast de financiële winst, vermindert ook de ergernis bij je klanten. Jouw reputatie en klanttevredenheid stijgen als gevolg hiervan flink.

Bekijk cases van onze klanten

"Wij vertrouwen op de door CaptureTech geleverde producten en diensten, die medebepalend zijn voor ons bedrijfssucces."
Clifford Lenkens, Manager ICT, Quantore
Voice picking software
Onze technieken

Efficiënte inzet van technieken

Als specialist in automatische identificatie focussen wij op de efficiënte inzet van technieken zoals Barcode, RFID en Voice Recognition. De juiste combinatie van hardware, software en services resulteert in geoptimaliseerde logistieke processen.

Meer informatie of een offerte?

Bij CaptureTech maken we samenwerken op kantoor en in de logistiek mogelijk. Wij geloven dat organisaties door betere en snellere samenwerking succesvoller kunnen zijn. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit én meer werkplezier. Wil je meer informatie of een offerte? Neem dan direct contact met ons op via +31 252 241544 of stuur een mail naar [email protected] .

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close