Voice voor single en batch picking

Bij orderpicking kunnen verschillende orderverzamelsystemen worden gebruikt. De zogenoemde pickdichtheid is van grote invloed op de juiste keuze voor een systeem.

 

Wat is pickdichtheid?

De verhouding tussen het aantal artikelen van één order en het totale aantal artikelen in het assortiment (stock keeping units, SKU’s) noemen wij de pickdichtheid. Die kan laag of hoog zijn. Als elke order gemiddeld een relatief laag aantal regels bevat, is de pickdichtheid laag. Met als gevolg dat loop- en/of rijtijden in het distributiecentrum of magazijn relatief hoog zijn. Een goede oplossing is dan het combineren van orders, in one-stage of two-stage batch picking (bijvoorbeeld een kar met dozen voor verschillende orders, respectievelijk in fase 1 artikelen verzamelen en in fase 2 die artikelen toewijzen aan verschillende orders).

Bij een hoge pickdichtheid bevat elke order gemiddeld een relatief hoog aantal regels. Met als gevolg dat loop- en/of rijtijden in het distributiecentrum of magazijn relatief laag zijn. Het combineren van orders heeft weinig zin. Hier is single picking (één picker verzamelt één order) de beste oplossing.

Voicepicking in magazijn

Duidelijke voordelen van voice picking in de praktijk

Wat is voice-picking?

Bij voice picking heeft elke orderpicker een voice terminal en headset met microfoon. Hij ontvangt zo op menselijke wijze gesproken instructies van de computer over de picklocatie. Eenmaal ter plaatse aangekomen, spreekt hij een controlegetal in. Na bevestiging van de juiste locatie, geeft het systeem in spraak aan hoeveel eenheden hij dient te verzamelen.

Winst bij elke verzamelmethode

Een goed voicesysteem kan worden toegepast voor single picking en voor batch picking. Voice zorgt voor een belangrijke daling van het aantal gemaakte fouten tijdens het verzamelen van producten. Naast de financiële winst, vermindert ook de ergernis bij je klanten. Jouw reputatie en klanttevredenheid stijgen als gevolg hiervan flink.

Bekijk cases van onze klanten

Voice picking DC walkthrough

DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde quick scan van een distributiecentrum analyseren wij jouw warehousingprocessen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voice. Wij calculeren je ROI inclusief de terugverdientijd. Jouw productiviteit stijgt met minimaal 20% door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech Insight kun je de processen na implementatie nog verder optimaliseren.

Analyse & Advies

Meer informatie of een offerte?

Bij CaptureTech maken we samenwerken op kantoor en in de logistiek mogelijk. Wij geloven dat organisaties door betere en snellere samenwerking succesvoller kunnen zijn. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit én meer werkplezier. Wil je meer informatie of een offerte? Neem dan direct contact met ons op via +31 252 241544 of stuur een mail naar [email protected] .

Profielfoto van Randy van den Brink van CaptureTech
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close