Historisch gezien werden OT-systemen ontwikkeld zonder veel aandacht voor cybersecurity. Ze waren ten slotte altijd strikt gescheiden van IT-systemen en het internet. Ze draaide in geïsoleerde omgevingen met beperkte toegang en minimale data-uitwisseling met IT-systemen. Hierdoor werden ze als inherent veilig beschouwd. Maar de tijden zijn veranderd. In steeds meer industriële omgevingen raken OT-omgevingen verbonden met externe en interne applicaties en het bedrijfsnetwerk. De groeiende vraag naar gegevensuitwisseling heeft geleid tot een integratie van IT en OT.

Daarmee wordt de Cybersecurity van Operationele Technologie steeds belangrijker. Volgens het 2022 Fortinet State of Operational Technology and Cybersecurity Report kreeg 93% van alle organisaties het afgelopen jaar te maken met indringers. In 61% van alle gevallen hadden die het op OT-systemen gemunt.

Het beschermen van OT met cybersecurity is dus essentieel om de continuïteit van vitale processen en infrastructuren te waarborgen. Onze cybersecurity experts helpen je daarbij door strategiebepaling, scans, creëren van bewustzijn bij medewerkers, Threat intelligence, pentests en continu monitoring.

Eén partner voor IT- en OT-Security

De ontwikkelingen op het gebied van OT-omgevingen vereisen een geïntegreerde strategie om zowel je IT als OT-omgeving goed te beschermen tegen cyberaanvallen. Tegelijkertijd vraagt het beveiligen van OT-omgevingen specifieke maatregelen en benaderingen, omdat ze vaak fundamenteel verschillen van traditionele IT-systemen. Daarom komen onze OT-security oplossingen met kant-en-klare integratie met al onze andere IT-oplossingen. Hierdoor heb je één partner voor al e IT- en OT-security vraagstukken.

Workers from Volker Energy Solutions checking energy system outside

Volker Energy Solutions

“De eerdere succesvolle samenwerking en de kennis en kunde die ze in huis hebben, heeft ervoor gezorgd om samen de tweede generatie van de OT-werkplek te ontwikkelen: een extreem beveiligde werkplekomgeving in de Cloud.”

Peter Oomens
Business Consultant

Bekijk case

OT security maatwerk

Maatwerk is cruciaal in OT Security vanwege de unieke aard van OT-omgevingen. Deze systemen variëren sterk per sector en toepassing, en kunnen complexe uitdagingen met zich meebrengen, zoals integratie met legacy-systemen. Bedrijfsspecifieke risico’s, compliance-eisen en groeiende behoeften vereisen oplossingen die specifiek zijn afgestemd op organisaties. Bovendien moeten OT-omgevingen vaak worden geïntegreerd met andere systemen, wat vraagt om flexibele en aanpasbare beveiligingsmaatregelen. CaptureTech biedt deze flexibiliteit en expertise, waardoor we je effectieve bescherming bieden tegen de toenemende dreiging van cyberaanvallen.

Maar een solide OT security strategie is niet alleen afhankelijk is van technologie. Daarom geven we uitgebreide training en ontwikkelen we bewustwordingsprogramma’s voor jouw medewerkers. We leren ze hoe je bedreigingen kunt herkennen, veilig kan werken en bewust kunt omgaan met gevoelige informatie.

Wifi meting in warehouse

Analyse & Advies

Maatwerk: Dat klinkt wellicht kostbaar, maar door eerst uitgebreide analyses uit te voeren kunnen we ons advies precies afstemmen op jouw specifieke behoeften. Hierbij houden we rekening met je bestaande systemen.

Wat ons aanbod flexibel maakt, is dat wanneer jouw vereisten en situatie in de toekomst veranderen, we je cybersecurity pakket eenvoudig aanpassen.

Vraag de Security Scan aan

Om je een passend aanbod te doen voor onze security oplossingen starten we met een Security Scan. Zie het als een nulmeting: we scannen jouw huidige omgeving, inclusief bestaande software en hardware en je beveiligingsbeleid. Vaak rapporteren we direct al zichtbare risico’s, maar we komen ook met een diepgaande risico-indicatie voor jouw OT en IT-omgeving.

IT Consultant Mikel Warbie
Mikel Warbie
Cyber Security Specialist

"*" geeft vereiste velden aan

close