Nieuws

AI Assistent: Microsoft Copilot

8 augustus, 2023
Microsoft Copilot
8 augustus, 2023

De publieke release van Copilot komt steeds dichterbij. Microsoft brengt daarmee de techniek achter ChatGPT naar de Edge browser, Microsoft 365 and Windows 11.

Wat is Copilot?

Copilot is een AI-assistent die je vragen stelt en taken geeft. Omdat Copilot toegang zal hebben tot al je programma’s en documenten, gegevens uit je agenda, e-mails in Outlook, chats in Teams en notities van vergaderingen in OneNote gaat het veel verder dan een ‘chat’. Microsoft werkt hiervoor samen met OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Ze ontwikkelen samen de onderliggende AI en Microsoft levert de infrastructuur waarop OpenAI-services worden uitgevoerd.

Zoals we eerder schreven combineert Copilot de kracht van grote taalmodellen (LLM’s) met de gegevens in de Microsoft Graph en de Microsoft 365-apps om je te helpen efficiënter te werken en content te creëren. Bedrijven die Copilot integreren en gebruiken in hun werkprocessen kunnen aanzienlijke productiviteitsverbeteringen realiseren.

Waar vind je Copilot?

  • Windows

De AI assistent is binnenkort beschikbaar in de zijbalk van Windows 11, klaar om iedere vraag te beantwoorden. Een PDF-bestand in Copilot slepen en inhoudelijke vragen stellen of vragen om bepaalde inhoud uit een app samen te vatten, te herschrijven of uit te leggen maken jouw werkzaamheden makkelijker. Ook kun je taken zoals geluidsinstellingen aanpassen of focustijd inschakelen eenvoudig aan Copilot opdragen.

  • Microsoft 365

Omdat Copilot als het ware over alle Office apps en Windows heen werkt zullen we veel minder tijd kwijt zijn met het zoeken naar de juiste documenten en programma’s, het opruimen van data en het organiseren ervan. Maar ook bij creatie van documenten, teksten, afbeeldingen, grafieken en presentaties zullen we veel sneller kunnen werken. Copilot zal de manier waarop we met Office apps werken sterk gaan veranderen en zal leiden tot meer creativiteit, verhoogde productiviteit en verbeterde vaardigheden bij gebruikers.

Zie hieronder bijvoorbeeld hoe Copilot het werken met Excel zal gaan transformeren.

Wat kost Copilot?

Helaas lijkt het erop dat Microsoft niet van plan is om Copilot kosteloos te integreren. Zoals het er nu naar uitziet, zullen ze 30 dollar per maand, per gebruiker in rekening gaan brengen voor Copilot in Microsoft 365.

Wanneer wordt Copilot beschikbaar ?

  • Windows

Er zijn geruchten dat Windows Copilot tegelijkertijd met de Windows 11 update; 23H2 wordt uitgerold.

  • Microsoft 365

Wanneer we deze AI assistent kunnen verwachten in Microsoft 365 is nog onduidelijk. Wel heeft Microsoft al richtlijnen gedeeld waar je account aan moet voldoen om met Microsoft Copilot aan de slag te kunnen gaan.

We blijven de ontwikkelingen voor je volgen!

Meer weten over Copilot?

Als officiële Microsoft Gold Partner helpen je met efficiënte implementatie en ondersteuning van alle Microsoft clouddiensten. Onze IT specialisten zijn Microsoft Certified Professionals en bezitten diepgaande technische kennis van het Microsoft platform. Zo kunnen ze je begeleiden met het maken van geïnformeerde keuzes over het gebruik van bijvoorbeeld Microsoft 365 Copilot. Vul het formulier in of bel +31 252 241544

Egwin Dutour
Egwin Dutour
IT Consultant

"*" geeft vereiste velden aan

close