Blog

Richard op de CaptureCouch

8 september, 2022
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager
Capturetech employee Richard on the CaptureCouch
8 september, 2022
Maarten de Bakker
Marketing Manager

In dit terugkerende item stellen we onze nieuwe medewerkers aan je voor in een gesprek op de CaptureCouch. Net terug van vakantie in Noorwegen, zit daar vandaag onze kersverse en zeer ervaren IT-beheerder Richard Nouwen.

Als onderdeel van ons klantsupportteam helpt Richard klanten met de dagelijkse ICT-vraagstukken, maar inmiddels pakt hij ook projecten en support op voor onze logistieke oplossingen. “Ik vind het mooi dat ik ICT-uitdagingen nu weer in de volle breedte kan aangaan. Bijvoorbeeld met staging en configureren van tablets of andere mobiele apparatuur die we uitleveren aan klanten in warehouses, zoals de Datalogic Memor 10 of mobiele computers van Zebra en Honeywell.” Dat Richard daarbij ook vaker op locatie bij klanten zal komen ervaart hij als een interessante toevoeging aan zijn andere werkzaamheden.

Richard van CaptureTech configureert Zebra tablets

 

Nieuwe uitdaging

Die nieuwe activiteiten, daar was Richard erg aan toe. “Ik ben al mijn vorige werkgevers nog steeds dankbaar, maar als oude rot in het vak was ik gewend altijd alles op te pakken; van klantsupport en beheer tot projecten. Helaas werd ik steeds meer in een bepaald hokje geplaatst qua werkzaamheden en dat vond ik lastig. Ik kon nog maar een beperkt aantal type verantwoordelijkheden op mij nemen en niet meer alles doen wat ik leuk vond. Met name het klantcontact werd minder, terwijl ik daar juist het meeste plezier uit haal. Dus werd het tijd om verder te kijken.”

Richard kwam in gesprek met Maurice Pronk via zijn oude collega Egwin Dutour. “Al snel raakte we aan de praat over CaptureTech’s brede pallet aan type klanten en de hoe de teams die de IT-diensten verzorgen voor de logistieke klanten en de klanten die ICT-diensten voor kantoor afnemen steeds meer geïntegreerd worden. Ik zag daar voor mij een kans om, ondanks mijn reeds lange ervaring als IT’er, mijzelf toch weer verder te ontwikkelen en nieuwe uitdagende dingen te kunnen gaan doen.” Dat heeft heel goed uitgepakt legt Richard uit. “Zo kan ik me nu ook bezighouden met het Android besturingssysteem en configuraties voor handheld scanners. Heel interessant. Ik had deze stap al veel eerder moeten zetten.”

 

De collega’s

Met enthousiasme vertelt Richard over zijn nieuwe collega’s: “Er wordt goed overlegd en mijn inbreng wordt steeds serieus genomen. Het is fijn om te merken dat men naar elkaar luistert, ook als je buiten je directe verantwoordelijkheden een bijdrage wil of kan leveren. Bijvoorbeeld bij bepaalde uitdagingen waar collega’s tegenaan lopen en waar ik al eerder oplossingen voor bedacht heb. Super dus. Ik heb daardoor ook al goed mijn weg kunnen vinden binnen de organisatie.”

suzuki grand vitara 2007 with camp teent roof
Richard’s vakantie vehikel

Het bouwen aan klantrelaties

Richard haalt de meeste energie uit het begeleiden van klanten van a tot z. “De waardering die je krijgt van klanten is enorm belangrijk voor mij. Dat klanten zich goed geholpen voelen en dat ze mij steeds weten te vinden bij hun uitdagingen omdat ze weten dat ik snel en goed kan helpen. De relatie die je dan opbouwt wordt dan bijna vriendschappelijk.”

De diversiteit in het type klanten, zowel op het gebied van type branche als grootte van de organisaties, spreekt Richard erg aan bij CaptureTech. “De mengelmoes van klanten zorgt ervoor dat de type IT-vraagstukken ook divers zijn. Daardoor kan ik klanten steunen met allerlei activiteiten. Van de dagelijkse ICT-kwesties tot serverconfiguraties, installaties en migraties. Ik heb natuurlijk nog niet alle klanten waar mijn team verantwoordelijk voor is kunnen spreken, maar ik zie er erg naar uit om ook hen te gaan ondersteunen.”

Het bouwen aan klantrelaties is daarbij het belangrijkste voor Richard en daarbij discrimineert hij niet op type klant of de grootte van de organisatie. “Ik vind het net zo leuk om voor klanten te werken die 2 of 3 werkplekken hebben of 200 á 300. Het gaat erom dat de klant tevreden is en dat je goed contact hebt.”

 

Van hobby beroep gemaakt

Met een opleiding als administratief medewerker is Richard geen typische IT’er. Bij een van zijn werkgevers lang geleden kreeg hij de kans om het cijfermatige werk in te wisselen voor in-house ICT-support en zichzelf verder te ontwikkelen in de ICT. “Ik heb dus alles in de praktijk geleerd en tijdens het werken de benodigde Microsoft certificaten kunnen halen. Mede dankzij Egwin, die een tijd lang mijn manager is geweest, heb ik steeds de ruimte gehad voor doorontwikkeling en heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Onder andere ben ik 7 jaar gedetacheerd geweest.”

 

De toekomst

Richard ziet zijn toekomst bij CaptureTech voorspoedig in. Met meer installaties en migraties en de combinatie van beheer en eventueel consultancy. “De open cultuur hier draagt eraan bij dat we elkaar allemaal goed ondersteunen en voor elkaar kunnen inspringen. Door die multi-inzetbaarheid hangen dingen niet af van een kleine groep personen. Dat maakt het ook steeds beter voor klanten. Ze worden sneller geholpen en medewerkers ervaren niet meer werkdruk.”

Het klantcontact blijft daarbij steeds heel belangrijk volgens Richard. “Door de ontwikkeling van on-premises naar Cloud krijg je in principe minder werkzaamheden bij de klant op locatie. Maar je moet klanten blijven ondersteunen op hetzelfde werkstation. Dus je verplaatst de dienst, maar je hebt veel minder serverondersteuning nodig als klant, terwijl het IT-security ook steeds belangrijker maakt. Goed dus dat wij daar ook heel sterk in zijn.”

“Het bevalt me goed bij CaptureTech en de collega’s zijn heel gezellig. Super dat ik hier werk”, sluit Richard af.

close