Blog

Op de CaptureCouch: Jorrit van Baak

4 juni, 2024
Femke Reitsma
Femke Reitsma
Jorrit CaptureCouch trap
4 juni, 2024
Femke Reitsma

Elke dag zetten de medewerkers van CaptureTech zich in om de IT van onze klanten veilig en betrouwbaar te houden. Maar wie zijn deze medewerkers eigenlijk en waar houden ze zich elke dag mee bezig? Jorrit van Baak deelt zijn passie voor IT op de CaptureCouch, acht jaar geleden begonnen als stagiair en nu werkzaam als technisch consultant.

Meer praktijk, minder theorie

“Tijdens mijn mbo-studie Elektrotechniek zocht ik een afstudeerstage en mijn leraar raadde CaptureTech aan. Deze stage beviel zo goed dat ik mijn werkzaamheden heb verlengd als bijbaan in de zomer.” Jorrit wilde zich graag verder ontwikkelen en startte de hbo-studie Elektrotechniek. “Helaas was dat niets voor mij. De studie was theoretischer dan ik had gehoopt. Ik heb toen nog een deeltijdstudie hbo ICT gedaan, maar daar ben ik ook mee gestopt om dezelfde reden. Juist omdat ik deze studies heb geprobeerd, weet ik nu goed wat mij wel ligt.”

Toen wist Jorrit zeker dat hij fulltime bij CaptureTech wilde werken. “Ik ben begonnen als technisch specialist in elektronische RFID-lockers. Deze functie was meer richting de elektrotechniek. Later kwam er ook support bij kijken en on-site opleveringen.” Een jaar later werd hij door CaptureTech gevraagd om zich te verdiepen in barcode- en RFID-scanners en mobiele apparatuur. Hier zag Jorrit wel de uitdaging van in.

 

Jorrit op de CaptureCouch

 

Van elektrotechniek naar programmering

Jorrit is al sinds de middelbare school bezig met techniek. “Thuis elektrische apparaten uit elkaar halen en in elkaar zetten. Dat soort dingen. Tijdens de studie elektrotechniek moest je een robot programmeren om een bepaalde handeling te doen. Dit wekte mijn interesse in programmeren en IT.”

“Toen ik als technisch specialist begon binnen CaptureTech, sloot dat aan bij mijn studie elektrotechniek, maar ik voelde meer voor IT. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, dat houdt mij scherp. Het is belangrijk jezelf up-to-date te houden door webinars te volgen van leveranciers bijvoorbeeld. En in mijn vrije tijd volg ik graag het laatste IT-nieuws via blogs en YouTube-kanalen.”

"Omdat we veel samenwerken tijdens grote projecten, leren we elkaar goed kennen. We zijn geen formeel bedrijf en kunnen ook goed met elkaar lachen."
Jorrit profielfoto klein
Jorrit van Baak

Een team van experts

De werkzaamheden voor Jorrit bestonden onder andere uit het opleveren en verbeteren van bestaande configuraties van scanners, nakijken of deze correct zijn geïnstalleerd en supportverlening. “Voorheen koos iedereen in ons team willekeurig een case, nu bestaan onze specialisten uit drie teams met een vaste set klanten. Het team waar ik werk behandelt vaak de logistieke klanten die veel met barcodescanners en tablets werken, en een aantal IT-klanten voor kantoorautomatisering.”

Het werk is anders dan de elektrotechniek waar Jorrit voor geleerd heeft. “De configuraties zijn niet de makkelijkste om in te stellen. Daarnaast kun je niet elk probleem van tevoren leren. De klant komt met een probleem dat je gaat uitzoeken om uiteindelijk met een oplossing te komen. Het is veel troubleshooten en hands-on werk. Gelukkig heb ik nooit het idee dat ik er alleen voor sta en kan ik altijd sparren met collega’s.”

Jorrit aan het werk fotoshoot

“Ons team heeft als ware een dubbele rol, wij verlenen niet alleen support maar wij zorgen ook voor nieuwe opleveringen en configuraties bij klanten.” Jorrit werkt graag fysiek op kantoor:  “Je kunt heel makkelijk je vraag stellen aan een collega en je hoeft niet op een mail of Teams-bericht te wachten. Die dynamiek vind ik goed werken. Je krijgt en geeft zelf ook trainingen en deelt allerlei kennis met elkaar. Samen met CaptureTech kijken we waar je goed in bent en wat je ambities zijn, zo specialiseer je je in een bepaald vakgebied.”

 

Scouting en projectmanagement

Dat hij volop ambitie heeft, is ook duidelijk te zien in zijn activiteiten buiten CaptureTech om. Jorrit is graag fysiek bezig en het liefst buiten, zo bouldert hij en loopt hard wanneer het kan. Sinds zijn zesde zit Jorrit op scouting en is nu actief als teamleider. “Net zoals ik in mijn functie als technisch consultant een project begeleid, ondersteun ik de jonge scouts bij hun eigen opgezette projecten.”

Waar ziet Jorrit zichzelf binnen CaptureTech in de toekomst? “Ik zou mij uiteindelijk willen focussen op consultancy en projectmanagement. Nadat een klant is overgedragen door sales, krijg je een project dat je van begin tot eind begeleidt. Op de supportafdeling kom je niet zo vaak op locatie, bij consultancy is dit juist heel belangrijk. Dat vind ik een leuk aspect, je krijgt zo goed inzicht in het bedrijf.”

Van elkaar leren

Over CaptureTech en zijn team kan Jorrit alleen maar positieve aspecten opnoemen: “Omdat we veel samenwerken tijdens grote projecten, leren we elkaar goed kennen. Als ik tegen iets aanloop, kan ik altijd wel bij een collega terecht. Natuurlijk komt het niet altijd uit en dat hoor je dan ook eerlijk. Die transparantie is belangrijk, we zijn geen formeel bedrijf en kunnen ook goed met elkaar lachen.”

Jorrit laptop meeting ruimte

Op de vraag wie hij als volgende op de CaptureCouch wilt zien, moet Jorrit even nadenken. Dan antwoordt hij enthousiast: “Leroy. Hij is ook begonnen als stagiair en is nu technisch consultant. Onze loopbanen binnen CaptureTech lijken op elkaar, het lijkt mij interessant om zijn perspectief te lezen.”

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek. Of check onze vacatures.

Rick van der Voort
Rick van der Voort
Service Manager

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
close