Blog

Op de CaptureCouch: Michel van den Berg

4 april, 2024
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
IT collega Michel verteld over zijn werk bij CaptureTech
4 april, 2024
Maarten de Bakker

Ze werken elke dag om de IT van onze klanten veilig en betrouwbaar te maken en houden: de medewerkers van CaptureTech. Van het adviseren van de beste oplossing tot het beheer en beantwoorden van vragen, ze doen het allemaal. Maar wie zijn die medewerkers eigenlijk? Op de CaptureCouch stellen we je voor aan al die hardwerkende, slimme mensen die jouw IT mogelijk maken. Deze keer maak je kennis met Michel van den Berg, medewerker Supportdesk.

Een warm welkom bij CaptureTech

Michel werkt sinds oktober 2023 bij CaptureTech en voelde zich er meteen thuis: “Ik kende CaptureTech al een beetje, ik heb met ze samengewerkt in een eerdere baan. Toen merkte ik al dat de sfeer er goed is en dat bleek ook meteen toen ik hier begon. Ik werd met open armen ontvangen, voel me echt welkom en gerespecteerd.”

De carrière bij CaptureTech begon met een gedegen training. “Je wordt hier echt niet zomaar in het diepe gegooid, je krijgt veel uitleg en mag met ervaren medewerkers meekijken. Als je denkt dat je er klaar voor bent, mag je je eerste tickets op gaan pakken. Het is een fijne manier van inwerken vind ik,” aldus Michel.

Michel op de CaptureCouch persoonlijk interview

De rode draad in de eerste maanden dat Michel bij CaptureTech werkt, is dan ook dat hij veel zelf kan bepalen. Die vrijheid krijgt hij al snel en dat werkt prettig. Hij mag bijvoorbeeld 20% van zijn tijd thuiswerken, maar vindt het op kantoor zo fijn dat hij bijna altijd op locatie te vinden is.

“Mijn werkdag begint om 8.30u aan de telefoon, maar ik ben er vaak al eerder. Dan bekijk ik welke tickets er in de afgelopen avond en nacht, of het weekend, zijn binnengekomen. Ik beoordeel welke tickets ik zelf op kan pakken en verdeel de rest naar de betreffende teams. De stelregel om een ticket door te zetten naar tweedelijnssupport is dat wanneer ik het niet binnen een half uur kan afhandelen, het doorgezet mag worden.

Daarbij heb ik de vrijheid om dingen die ik nog niet weet, toch op te pakken en samen met een collega af te handelen, zodat ik ervan kan leren. Dat is fijn, want zo wordt mijn kennis steeds een stukje groter. Bij CaptureTech vinden ze het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen, in je eigen werk, maar er zijn ook veel doorgroeimogelijkheden als je dat wil. Voorlopig zit ik hier op de Supportdesk nog op mijn plek hoor, er is nog genoeg te leren hier voor mij!”

Michel op de CaptureCouch verteld over zijn werkzaamheden bij CaptureTech

IT zat er al jong in

Net als veel van zijn collega’s, had Michel al jong interesse in IT. Niet dat hij er een opleiding voor volgde, hij ging naar het Grafisch Lyceum, maar hij was in zijn vrije tijd bezig met programmeren en het bouwen van zijn eigen PC. Toen hij stopte met school rolde hij de IT in door systeembeheerder te worden als eerste echte baan.

Michel legt uit: “Ik ben een echte autodidact: wat ik niet kan maar wat wel mijn interesse heeft, leer ik mezelf aan. Het helpt dat ik goed ben in dingen onthouden.”

Op die manier ontwikkelt hij zich in IT. Voordat hij bij CaptureTech kwam werken was hij werkzaam op de Technische Dienst, waarna hij bij datzelfde bedrijf doorgroeide naar de ICT-afdeling. Ook daar leerde hij zichzelf het meeste van de werkzaamheden zelf aan, door goed te kijken en luisteren naar collega’s en vooral ook dingen durven te doen.

Nu Michel op zijn plek zit bij de Supportdesk, is het tijd voor wat trainingen: “Inmiddels heb ik heb het VoIP certificaat behaald en ga nu aan de slag met de Microsoft 900 certificering. Daarna volgt nog de Callcenter voor VoIP training en er zullen vast nog meer trainingen volgen. Daarmee kan ik onze klanten nog beter helpen.”

"Je weet nooit van tevoren wat je die dag gaat doen, en dat maakt mijn werk erg leuk."
Michel van den Berg profielfoto CaptureTech
Michel van den Berg

Elke dag afwisselend werk

De overstap naar CaptureTech betekent voor Michel dat hij ineens het aanspreekpunt is bij vragen van verschillende klanten, en dat bevalt hem meer dan prima: “Het maakt dat geen dag hetzelfde is. Sterker nog, eigenlijk is geen enkel ticket precies hetzelfde omdat elke klant en elke gebruiker toch net een andere vraag heeft of tegen iets anders aanloopt. Geen enkele situatie is hetzelfde en dat maakt mijn werk afwisselend.

Natuurlijk, veel vragen lijken op elkaar. We krijgen veel verzoeken voor wachtwoordresets bijvoorbeeld. Maar ook vragen of we mee kunnen kijken naar het opzetten van distributielijsten of inrichten van Teams. Voor sommige vragen is communicatie met een leverancier nodig, en dat regelen wij dan ook. Je weet nooit van tevoren wat je die dag gaat doen, en dat maakt mijn werk – voor mij in ieder geval – leuk.”

 

 

Michel

Hij merkt wel dat het werk in de IT, en dan met name de support, behoorlijk verandert: “Voorheen moesten veel dingen op locatie bij de klant geregeld worden. Het is leuk om eruit te zijn, maar echt efficiënt is het natuurlijk niet om voor ondersteuning veel weg te zijn. Het feit dat zowel klanten als wij steeds meer in de cloud werken betekent dat we veel meer op afstand voor de klant kunnen regelen. Dat bespaart enorm veel tijd en de klant kan veel sneller geholpen worden. Die hoeft niet te wachten tot er iemand van ons tijd heeft om naar hem toe te komen.”

Dat draagt bij aan tevreden klanten, merkt Michel. “Waar wij voor staan, is duidelijke communicatie. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Maar ook vastleggen wat we afspreken en wat wij voor de klant gedaan hebben, zodat de volgende keer dat de klant contact opneemt en wellicht een andere collega aan de lijn krijgt, niet zijn hele verhaal opnieuw hoeft te doen. Klanten waarderen dat en ik merk dat ze over het algemeen erg tevreden zijn met CaptureTech. En daar draait het uiteindelijk om!” Hiermee sluit Michel zijn verhaal af.

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek. Of check onze vacatures.

Rick van der Voort
Rick van der Voort
Service Manager

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
close