Blog

Op de CaptureCouch: Michael

7 juli, 2022
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager
Michael Nieuwenhuize CaptureTech
7 juli, 2022
Maarten de Bakker
Marketing Manager

De afgelopen maanden hebben we veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Graag stellen we deze steeds aan je voor bij ons op de CaptureCouch. Vandaag zit daar Michael Nieuwenhuize, inmiddels vier maanden werkzaam als IT-beheerder. “Ik voel me hier helemaal thuis,” zegt hij direct. Uit de meerdere aanbiedingen die Michael kreeg koos hij voor CaptureTech: “Ik had gelijk een heel goed gevoel bij het eerste gesprek met Maurice (Director Operations). Niet alleen bij zijn verhaal over CaptureTech, hoe er gewerkt wordt en met welke mensen, maar ook als persoon en hoe hij erin staat als werkgever. Het klikte gewoon. Na dat eerste gesprek was ik eigenlijk al zeker dat ik voor CaptureTech zou gaan.”

De dagelijkse werkzaamheden

De diverse werkzaamheden vindt Michael een groot voordeel: “Daardoor doe je niet de hele tijd hetzelfde type werk. Dat is voor mij echt heel belangrijk. Bij andere werkgevers is dat lang niet altijd het geval. Dan installeer je bijvoorbeeld bij ieder klant steeds exact dezelfde Microsoft 365 configuratie. Of je bent juist alleen maar bezig met consultancy en niet betrokken bij de installatie.”

Klanten helpen

“Het leukste aan mijn werk is het zorgen dat de klant tevreden is met de geboden oplossingen. Dat ze zonder problemen efficiënt kunnen werken,” zegt hij. Meedenken met de klant over IT-vraagstukken en samen tot een oplossing komen geeft ook veel waardering. “Een klant wilde bijvoorbeeld een standalone office licentie. Dat kan natuurlijk, maar in dit geval was een gratis download van Microsoft 365 Access Runtime een betere oplossing en kostenbesparend. Het is fijn dat we bij CaptureTech de focus op de klantbehoefte hebben en niet alleen op de techniek.” Daarbij helpt het enorm dat je vertrouwen krijgt van de directie, zegt Michael. “Dat ze achter mij en mijn beslissingen staan zorgt ervoor dat ik zelfverzekerd kan werken en communiceren met klanten.”

Mogelijkheden voor doorontwikkeling

Michael vindt het fijn dat hij vaardigheden die hij al had, maar waar bij vorige werkgevers geen gebruik van werd gemaakt, nu weer kan oppakken. “De aangeboden trainingen sluiten daar ook op aan, zodat ik die vaardigheden weer kan opfrissen,” zegt hij. “Zo heb ik onlangs een interne training gevolgd over Wifi Site Surveys (Wifi metingen). Ik wist er al het fijne van, maar het is goed om deze kennis weer op te halen.” De gegeven mogelijkheden voor trainingen vindt hij belangrijk: “Je merkt dat bij CaptureTech wat dat betreft heel veel mogelijk is. Niet dat ik de hele dag aan het studeren ben, of dat zou willen. Maar je krijgt er de ruimte voor, ook op kantoor, en dat is prettig.” Hierdoor kan hij zich verder ontwikkelen in die specialismes die hij zelf interessant vindt.

Michael Nieuwenhuize

Collegialiteit

In het antwoorden op de vraag wat Michael belangrijk vindt in zijn werk is hij duidelijk: “Toegankelijke collega’s waar ik goed mee overweg kan, het gevoel dat je met een team werkt in plaats van alleen en voor elkaar klaar staan. Ik merk dat dit bij Capturetech zo is. Iedereen is heel open en alles is bespreekbaar.”

Wat Michael met name is opgevallen sinds hij bij CaptureTech werkt is de positieve werksfeer die heerst tussen collega’s en met klanten. “Je merkt echt dat collega’s er samen voor willen gaan en ik denk dat onze klanten dat ook zien.” Daarnaast ligt het werken in klantteams hem goed. “Ik kan mijn teamgenoten altijd raadplegen over hun specialistische kennis bijvoorbeeld en collega’s geven mij voldoende mogelijkheden om tussendoor te overleggen; zo maken er met z’n allen wat van.”

Veertien jaar in de IT

Michael volgde een brede ICT-opleiding: “Ik kwam er vrij snel achter dat programmeren niet mijn ding was.” Hij vond de hardware en netwerk kant veel interessanter. In die richting is hij dan ook zijn stages gaan lopen destijds. De laatste stage was het moment dat hij zeker wist dat hij de juist keuze had gemaakt. “Het was een klein bedrijf met een interne ICT-helpdesk en het werk was heel breed; van kabels trekken, tot serverinstallatie en het installeren van laptops. Problemen oplossen voor de medewerkers en de waardering die ik kreeg voelde gewoon heel goed.”

Inmiddels zit Michael veertien jaar in de IT. Vijf daarvan werkte hij eerder al met Egwin Dutour samen. “Wij kennen elkaar nog van een vorige werkgever waar ik vijf jaar heb gezeten. Mooi om hem hier weer te zien.”

Nu en straks

Als IT-beheerder houdt Michael zich bezig met configuraties van Microsoft 365, installaties van switches, firewalls en Pc’s. “Configuraties zijn interessant omdat het per omgeving anders is. Bij een kleine klant heb je een relatief simpele Microsoft 365 inrichting met weinig configuratiewerk, bij een grotere klant wordt het uitgebreider en zijn vaak meer functionaliteiten gewenst.”

Inmiddels heeft hij zo’n 60-70% van de klanten die binnen zijn team vallen gesproken en geholpen; “En ik heb er van een aantal ook al locaties bezocht. Dat is allemaal heel goed verlopen en ik zie ernaar uit om dit zo voort te zetten. Verder zal ik steeds meer installaties en configuraties gaan uitvoeren en ik zie nog genoeg andere leuke uitdagingen voor in de toekomst.”

close