Magazijnmedewerker bij packing station met printer en Zebra WT6000

Vooraadbeheer met scanners

Wanneer je een magazijn hebt met een enorme hoeveelheid aan producten is het voorraadbeheer niet meer handmatig uit te voeren. Voorraadbeheer met scanners is dan een mogelijke oplossing. Door deze automatisering door te voeren, behoren veel handmatige taken tot het verleden. Bij CaptureTech helpen we bedrijven met het optimaliseren van hun logistieke processen, zo ook met hun voorraadbeheer.

De voordelen van voorraadbeheer met scanners

Barcode systemen worden veel gebruikt in magazijnen en distributiecentra. Met een juiste inzet van barcodescanners en bijbehorende software verhoog je de efficiëntie binnen het logistieke proces. Het levert tijdwinst op en zorgt dus ook voor een aanzienlijke kostenbesparing. Daarnaast wordt het werk voor order pickers eenvoudiger gemaakt en reduceer je de kans op menselijke fouten.

Op het gebied van software voor barcodesystemen onderscheiden wij ons met onze zelfontwikkelde software: CaptureTech Connect. Met deze softwareoplossing heeft u meer grip op de processen op de werkvloer. Je ziet namelijk eenvoudig waar de knelpunten binnen het magazijn liggen, zodat u hier snel op in kunt spelen.

voorraadbeheer met scanners

Barcoding

Veruit het meest gebruikt op het gebied van voorraadbeheer met scanners is natuurlijk barcoding. Deze techniek is niet weg te denken uit de logistieke wereld. Barcoding an sich behoeft geen uitleg. We kennen allemaal de streepjescodes en scanners. Waar je wel goed over na moet denken, is het soort scanners dat je gebruikt en de koppeling die je maakt met de software. CaptureTech kan u zowel hardware als software in uw organisatie implementeren.

"Wij vertrouwen op de door CaptureTech geleverde producten en diensten, die medebepalend zijn voor ons bedrijfssucces"
Clifford Lenkens, Manager ICT, Quantore
RFID logistiek

Barcoding of RFID

Naast barcoding is ook RFID een veelgebruikte techniek op het gebied van voorraadbeheer. Hierbij wordt er eveneens gebruik gemaakt van scanners, de zogeheten RFID readers. Een directe ‘line of sight’, zoals bij barcoding, is hierbij niet nodig. De reader communiceert namelijk via radiogolven met een kleine chips die in de RFID tags verwerkt zitten. Deze tags bevinden zich bijvoorbeeld op de verpakking van het product.

CaptureTech implementeert het voorraad management systeem

Welke oplossing je ook wenst voor jouw bedrijf, CaptureTech kan je verder helpen. We bekijken welke techniek het beste aansluit op de processen binnen jouw organisatie. We dragen zorg voor bestelling van de juiste apparatuur en implementeren deze samen met de juiste softwaresystemen in je magazijn, DC, productielocatie of container yard. Hierbij gaan we zorgvuldig te werk en zorgen we ervoor dat je volledig wegwijs wordt in het nieuwe systeem. Bovendien werken we samen met de leveranciers van alle bekende ERP en WMS systemen, waardoor we onze hardware en software altijd kunnen integreren met de andere IT systemen die je gebruikt binnen jouw organisatie.

Meer informatie of een offerte?

Inmiddels hebben wij al voor meer dan 450 klanten dergelijke processen geoptimaliseerd. Heb je hierin interesse voor jouw bedrijf of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden op dit gebied? Laat het ons dan weten! Onze specialisten kijken graag met je mee. Stel je vraag via het formulier rechts en wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie of een offerte?

Inmiddels hebben wij al voor meer dan 450 klanten dergelijke processen geoptimaliseerd. Heb je hierin interesse voor jouw bedrijf of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden op dit gebied? Laat het ons dan weten! Onze specialisten kijken graag met je mee. Stel je vraag via het formulier rechts en wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

CaptureTech medewerker virtual tether
Christoph Lambot
Randy van den Brink Christoph Lambot
Accountmanager Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

close