St vd Brink is een veelzijdig en duurzaam transportbedrijf dat de klant al 77 jaar met stip op één zet. De logistiek dienstverlener stemt zijn werkzaamheden dan ook volledig af op de eisen, werkwijzen en behoeften van zijn afnemers. Niet meer dan logisch dus dat ook hun barcodescanners voldoen aan de laatste standaarden. CaptureTech verzorgde voor St vd Brink de levering en implementatie van een serie nieuwe Datalogic Skorpio X5 scanners, waardoor bestellingen voortaan nog sneller en foutloos op hun plaats van bestemming aankomen.

Datalogic Skorpio X5

Met meer dan 800 medewerkers en magazijnen in Ermelo, Lelystad en Wormerveer staat St vd Brink garant voor een landelijke dekking en een razendsnelle anticipatie op de sterk wisselende transportbehoeftes. Het bedrijf – dat beschikt over een kleine 500 wagens, een eigen werkplaats en twee 24-uurs servicewagens – zorgt niet alleen voor geconditioneerd en niet-geconditioneerd transport, maar ook voor bulk-, huif-, kraan- en contractdistributie.

"In een halve ochtend waren we up and running"
Ron Ranzijn, Applicatiebeheerder, St vd Brink

Nieuwe Android applicatie vroeg om nieuwe scanners

Voordat St vd Brink de overstap maakte naar Skorpio X5, maakte het bedrijf gebruik van Falcon handscanners. “We zijn hier altijd heel tevreden over geweest,” zegt applicatiebeheerder Ron Ranzijn. “Alleen hadden ze na al die jaren hun beste tijd wel gehad. Bovendien gingen we over op een Android applicatie die niet communiceerde met de Falcons. Samen met ons vaste contactpersoon bij CaptureTech, hebben we gekeken welke scanners goed zouden aansluiten op onze wensen en eisen. De Skorpio X5 bleek het beste te passen én was op korte termijn beschikbaar. Dat laatste was voor ons een groot pluspunt, vooral nu componenten steeds schaarser worden.”

 

Download als PDF

Download

Hoog serviceniveau

Voor Ron was het min of meer vanzelfsprekend om de scanners bij CaptureTech te bestellen. “Natuurlijk zijn er tientallen andere aanbieders, maar we zijn al jarenlang erg te spreken over het hoge serviceniveau van het CaptureTech team. We weten dat ze hun beloftes nakomen en dat ze goed werk leveren. Eerlijkheid gebiedt mij dan ook te zeggen dat ik verder niet zo’n uitgebreid marktonderzoek heb gedaan. Goed is gewoon goed.”

CaptureTech Protect: “Een logische keuze”

CaptureTech Protect logo

Wat zeker een belangrijke rol heeft gespeeld in de keuze om voor CaptureTech te gaan, is de aanvullende dienst CaptureTech Protect. Deze verzekert de klant 24/7 van telefonische en online hulp van de CaptureTech specialisten en zorgt ervoor dat de mobiele apparatuur altijd up-to-date is. “Een logische keuze,” aldus Ron. “Ik vind het ondenkbaar dat je investeert in nieuwe scanners en die vervolgens gewoon in je netwerk laat draaien zonder te weten wat er precies gebeurt. Met CaptureTech Protect weten we zeker dat het wel goed zit met onze apparatuur en bedrijfscontinuïteit.”

Soepele implementatie

Een goede afstemming vooraf zorgde voor een snelle en soepele implementatie van de nieuwe hardware. Ron had van tevoren alle deliverables en benodigde logins doorgegeven, waardoor CaptureTech direct aan de slag kon. “Tijdens de implementatie zelf heb ik eigenlijk niks hoeven doen. In een halve ochtend waren we up and running. In het begin hebben we de oude app en scanners nog parallel aan het nieuwe systeem laten draaien. Hierdoor konden collega’s langzaam wennen en waren we in de gelegenheid om nog kleine aanpassingen in de app te doen. Inmiddels zijn we helemaal over en is het alsof we nooit anders hebben gewerkt.”

"Fijn dat deze migratie niet alleen heeft gezorgd voor tijdswinst, maar ook voor meer werkplezier"
Ron Ranzijn, Applicatiebeheerder, St vd Brink

Meer werkplezier

Ron krijgt ook van zijn collega’s op de werkvloer positieve feedback op de nieuwe Datalogic Skorpio X5’s. “Ze werken nu een stuk sneller en de bediening is zoals ze van de vorige Datalogic modellen gewend waren; licht en met verschillende scantoetsen. Fijn dat deze migratie niet alleen heeft gezorgd voor tijdswinst, maar ook voor meer werkplezier. Als we in de toekomst verder willen moderniseren, dan weten we CaptureTech zeker weer te vinden!”

Wil je meer weten over St vd Brink? Bekijk dan hier hun website: www.stvdbrink.nl.

close