Groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden is een internationaal opererend familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar groenterassen ontwikkelt. De zaden hiervan worden wereldwijd geproduceerd en verkocht. Als internationaal opererende organisatie, met meer dan 2.000 medewerkers, 45 vestigingen in 25 landen en drie joint ventures speelt communicatie een grote rol. De IT afdeling is continue bezig met digitalisering voor nóg efficiëntere processen en een optimale bedrijfsvoering.

  • Bedrijf: Enza Zaden (website)
  • Locatie: Haling, Enkhuizen
  • Sector: Veredeling, vermeerdering en productie van groentezaden
  • Afdeling: Logistiek
  • Afgenomen diensten: CaptureTech Protect, Zebra TC52 scanners
"Het proactieve remote management van CaptureTech in het beheren en onderhouden van de handterminals ontzorgt onze IT afdeling enorm"
Guus Weel, Workplace Engineer, Enza Zaden

Mobiele devices

“Enkele jaren geleden zijn we begonnen met het introduceren van mobiele devices op de werkvloer, met in het achterhoofd de transitie naar het mobiel en remote werken”, vertelt Guus Weel, Workplace Engineer bij Enza Zaden. Het projectteam van Weel houdt zich bezig met alles wat de eindgebruiker betreft binnen Enza Zaden, waaronder de inrichting van remote werken, zowel op kantoor als in de veredeling- en productielocaties.”

Office building Enza Zaden in Enkhuizen

 

Een Android device dat snel en remote in te richten is

“De ICT en IT-support van al onze 45 vestigingen wordt vanaf ons hoofdkantoor in Enkhuizen geregeld”, ligt Weel toe. “Enza Zaden is van origine een bedrijf dat constant bezig is met innoveren. We hebben de afgelopen jaren de focus gelegd op het remote werken, vanwege onze groei in locaties verspreid over de wereld.

Onze medewerkers hebben overal ter wereld hetzelfde netwerk en kunnen zo automatisch inloggen op het bedrijfsnetwerk, dit bevordert de processen en de samenwerking. Wij werken veel met internationale projectteams waardoor wij niet zonder ‘het werken in de cloud’ kunnen. De optimalisatie van deze werkprocessen komt momenteel goed van pas.

Nog meer dan voorheen wordt er veel flexibiliteit verwacht van de medewerkers maar ook van de IT-afdeling die alles operationeel moet houden.”

Enza Zaden locations shown on world map

 

Optimaal inzetten van apparatuur

Om in de veredeling- en productielocaties het werkproces te optimaliseren en alle locaties remote te beheren, is twee jaar geleden gekozen voor een nieuwe mobiele handterminal: de TC52 van Zebra.

Onze voorkeur ging uit naar een Android device, een die snel en remote in te richten is, de apparaten moeten technisch goed en langdurig ondersteund worden (zeker vijf jaar) en ook security was een belangrijk thema. Daarnaast moest de apparatuur wereldwijd snel leverbaar zijn. Locaties dienen niet afhankelijk te zijn van het verzendproces.

"CaptureTech is al ruim tien jaar onze kennispartner op het gebied van logistieke hard- en software. Wij hebben daarom aan CaptureTech gevraagd welk device zij ons zouden aanbevelen."
Guus Weel, Workplace Engineer, Enza Zaden

CaptureTech heeft ons op basis van onze wensen uiteindelijk de TC52 aanbevolen. De TC52 voldoet aan de door ons gestelde beveiligingseisen, heeft een betere netwerkconnectiviteit en snellere roaming in vergelijking met de vorige handterminals en de status van de batterij kan op afstand worden gelezen. Problemen bij een handterminal kunnen hierdoor direct geconstateerd worden, dit draagt bij aan een optimale inzet van onze apparatuur.”

Zebra TC52 devices in cradle

 

Activeren en implementeren op afstand

CaptureTech heeft 160 stuks van de TC52, in combinatie met het remote beheer middels de CaptureTech Protect oplossing, op alle locaties ‘remote’ geïmplementeerd. Weel is nauw betrokken geweest bij het proces: “CaptureTech heeft niet alleen de levering van de devices naar onze veredelings- en productielocaties wereldwijd verzorgd, maar ook de activatie en configuratie.

Het proactieve remote management van CaptureTech in het beheren en onderhouden van de handterminals ontzorgt onze IT afdeling enorm. Updates worden automatisch uitgevoerd en op afstand wordt 24/7 support geleverd door CaptureTech. De data van alle devices is online inzichtelijk, inclusief alle reparaties en gebruikersstatistieken. Dit geeft ons controle op de werking en het gebruik van mobiele apparaten. Dat heeft nog een bijkomend voordeel: wanneer een device wordt gestolen kan op een snelle en eenvoudige manier het apparaat geblokkeerd worden en de gegevens die erop staan gewist. Dankzij deze keuze kunnen wij ons focussen op het verder ontwikkeling en het efficiënter maken van onze werkprocessen.”

Vrijblijvend advies

Interesse in onze proactieve remote service? Lees meer over CaptureTech Protect of neem contact met ons op.

 

 

Profielfoto Kees Nijsseen
Kees Nijssen
Logistiek adviseur

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close