Wanneer een organisatie managementondersteuning kan gebruiken bij hun dagelijks werk, van administratief tot beleidsvorming maar ook marketing en projectmanagement, dan kunnen zij gebruikmaken van de diensten van Nassauplein Management. Als zakelijke dienstverlener moeten zij dus altijd kunnen vertrouwen op hun IT-systemen, zonder zijn ze flink onthand.

We gingen in gesprek met Philippine Polders, directielid bij Nassauplein, over hoe CaptureTech ervoor zorgt dat hun IT-omgeving op een betrouwbare manier geregeld is, zodat zij hun werk gemakkelijk kunnen uitvoeren.

Transitie naar de cloud

“Onze belangrijkste klant is een opleidingsbedrijf in de bouw. Hier volgen jongeren en ouderen een BBL-opleiding tot timmerman, metselaar en andere beroepen die je in de bouw tegenkomt. Wij verzorgen hier de volledige financiële en loonadministratie, de urenverwerking en begeleiding van de leerlingen. Daarvoor werken we met Afas Profit,” start Philippine het verhaal.

“CaptureTech faciliteert onder andere Afas Profit voor ons. Dat draait inmiddels in de cloud en dat was voor ons ook het moment om de transitie naar de cloud in te zetten. We werken al zo’n 12 jaar met de diensten van CaptureTech, naar alle tevredenheid. Destijds werkten we nog helemaal on-premise, de cloud was toen nog niet echt in beeld voor ons.

In de jaren is dat natuurlijk wel veranderd. We zijn meer met laptops gaan werken, dat was ruim 10 jaar geleden ook nog geen gemeengoed. Na een aantal jaren moest onze serveromgeving vervangen worden, dus we hadden de keuze om de servers te vervangen of naar de cloud te gaan. Omdat we met AFAS Profit ook in de cloud gingen, besloten we dan maar helemaal over te gaan.”

Nassauplein logo

 

 

“We werken al zo’n 12 jaar met de diensten van CaptureTech, naar alle tevredenheid.”

Philippine Polders
Directielid, Nassauplein

De voordelen van werken in de cloud voor Nassauplein

“De overstap naar de cloud was voor ons best spannend. Vooral omdat het natuurlijk onbekend was, maar CaptureTech heeft ons hier heel goed in begeleid. Er veranderden dingen, zoals de opslag van bestanden die naar OneDrive gingen, de manier van inloggen. Daar hebben we allemaal wel even aan moeten wennen.

Nu ben ik blij dat we hiervoor gekozen hebben. Met het vele thuiswerken de laatste jaren is remote werken echt belangrijk geworden. Ook werken we geregeld op locatie bij een klant. Dat werkt nu, in de cloud, vele malen gemakkelijker dan voorheen.

Zo moesten we eerst altijd een VPN-verbinding opzetten. Dat is omslachtig, werkt traag en is gewoon niet gemakkelijk in gebruik. Maar ja, veilig was het wel. Nu is dat niet meer nodig, maar is onze omgeving nog steeds perfect beveiligd. Dus gemak en eenvoud, sneller kunnen werken zonder dat we aan veiligheid hebben ingeleverd, dat is wel echt winst hoor,” vervolgt Philippine.

"Ze helpen ons altijd goed en snel met onze vragen, zodat wij weer snel verder kunnen met ons werk"
Philippine Polders, Directielid, Nassauplein

Snelle en prettige dienstverlening

Daarnaast verzorgt CaptureTech ook de werkplek apparatuur, zoals laptops, desktops (sommigen vinden dat nog steeds fijner, vooral om te werken met twee schermen), software zoals Microsoft 365 en FileLinx en de netwerkverbindingen. Ook het beheer en de servicedesk neemt CaptureTech voor zijn rekening.

“Ze helpen ons altijd goed en snel met onze vragen, zodat wij weer snel verder kunnen met ons werk,” vertelt Philippine hierover. “Zo ook met het netwerk bijvoorbeeld. Het is fijn dat ze daarin meedenken, want dat is wel zo als je in de cloud werkt: zonder internet ben je ineens nergens!”

“Wat prettig is, is dat CaptureTech werkt met klantenteams. Daardoor is de service nog beter, omdat zo’n team je als klant echt kent. Dan hoef je niet elke keer het hele verhaal te doen, dat werkt sneller. Dit geeft wel aan dat CaptureTech met je meedenkt en zichzelf ook steeds verbetert in het belang van de klant. Verder is de communicatie gewoon altijd prettig, iets wat bij ons werk ook hoog in het vaandel staat,” sluit Philippine af.

close