VCK Logistics is specialist in het vereenvoudigen van logistieke processen en het optimaliseren van informatiestromen. Het bedrijf bestaat uit drie business units, te weten supply chain solutions, airfreight en oceanfreight. Met 350 medewerkers verdeeld over acht verschillende Europese vestigingen, kunnen we spreken van een toonaangevende speler op de logistieke markt. VCK Logistics is al meerdere jaren trouwe klant van CaptureTech. Sinds kort maakt de logistiek dienstverlener ook gebruik van het Zebra Access Management System. 

Zebra TC8300 scanner

Zebra Barcode Scanners

VCK Logistics maakte nog gebruik van verouderde handscanners. Door de snelle groei van het bedrijf ontstond de behoefte aan modernisering van het scannerpark en is na analyse en advies van CaptureTech gekozen voor de TC8000 (en later de TC8300) barcode scanners van Zebra. Dit tot grote tevredenheid van de magazijnmedewerkers.

 

Zo groot zelfs dat sommige collega’s hun favoriete handscanner voor zichzelf probeerde te houden. Op zich niets mis mee, ware het niet dat er geen goed overzicht meer was van welke scanners er in gebruik waren, welke misten en welke moesten worden opgeladen.

VCK Logistics barcode scanner

"Met ZAMS zien we in één oogopslag hoeveel scanners er in gebruik zijn en hoeveel er nog beschikbaar zijn."
Chris Jonker, System Manager

Behoefte aan overzicht

Tijdens een van de updategesprekken met CaptureTech vertelde System Manager Chris Jonker waar ze bij VCK Logistics tegenaan liepen. Toen CaptureTech liet weten dat Zebra voortaan zijn eigen scanner-registratiesysteem heeft, was de interesse van Jonker direct gewekt. De video die CaptureTech hem liet zien over de werking van ZAMS overtuigde hem vervolgens helemaal om een POC-traject in te gaan. “We hadden echt overzicht nodig en het leek erop dat het Zebra Access Management System dit ons zou kunnen bieden. Inmiddels is ZAMS in al onze magazijnen geïnstalleerd en staan we op het punt om live te gaan.”

In- en uitloggen met medewerkerspas

Een klein aantal vaste magazijnmedewerkers heeft een trial doorlopen met het nieuwe systeem. “Eigenlijk was iedereen meteen enthousiast,” zegt Jonker. “Het werkt heel intuïtief. Elke werknemer beschikt over een pasje. Op de passen van de magazijnmedewerkers wordt een barcode geplakt die ze aan het begin van hun shift kunnen scannen om een terminal uit het rek te pakken. Aan het einde van de shift loggen ze weer uit door diezelfde code nog een keer te scannen. Ideaal! Zo raken we niks meer kwijt en zien we in één oogopslag hoeveel scanners er in gebruik zijn en hoeveel er nog beschikbaar zijn.”

Zebra Access Management System bij VCK Logistics

Ook helpt de nieuwe oplossing met de efficiëntie aan de starts van shifts. “Nu we met ZAMS werken is er altijd een scanner beschikbaar en kan iedereen direct starten. De medewerkers zelf zagen ook vanaf dag één de meerwaarde van het nieuwe systeem en zijn er heel blij mee.”

Eén aanspreekpunt voor alle IT zaken

Of VCK Logistics nog andere partijen heeft geraadpleegd voor de implementatie van ZAMS? “Ja, maar er was uiteindelijk geen reden om te veranderen,” legt Jonker uit. “We doen al zes jaar lang met heel veel plezier zaken met CaptureTech. Ik vind het heel waardevol dat we één aanspreekpunt hebben voor al onze scanning-business. CaptureTech kent VCK, weet hoe ons netwerk in elkaar steekt en waar onze behoeftes liggen. Bovendien denken ze proactief met ons mee. Zo krijg ik eens in de zoveel tijd een mail van onze vaste contactpersoon dat er nieuwe updates beschikbaar zijn of features die voor ons van belang kunnen zijn. Ik ben heel blij met onze samenwerking.”

VCK Logistics warehouse scanning

Wat is het Zebra Access Management System?

ZAMS is een cloud-based software tool waarmee je eenvoudig apparaten toewijst aan jouw medewerkers. Daarmee maak je ze verantwoordelijk voor het apparaat waarop ze inloggen aan het begin en uitloggen aan het einde van elke dienst. ZAMS helpt je bij het verminderen van schade en verlies van apparaten, verlaagt de kosten en zorgt voor een betere Return On Investment (ROI) op jouw Zebra-apparatuur.

Meer over ZAMS

Download als PDF

Bekijk en deel dit klantverhaal als PDF document.

Download

VCK Logistics Zebra scanners
close