Quantore is een groothandel die de inkoop en distributie van kantoorbenodigdheden verzorgt voor zelfstandige kantoorspecialisten, gericht op zowel eindgebruikers als de business-to-business markt. Het Quantore assortiment varieert van pennen tot papier en van printers tot Cup-a-Soup. Samen met ruim 400 aangesloten kantoorspecialisten tot de coöperatie, vormt Quantore een belangrijke speler in de markt. Quantore kwam in 2017 in contact met CaptureTech, toen de wifi in hun distributiecentrum niet meer naar behoren werkte. Sindsdien wordt CaptureTech ingeschakeld voor nagenoeg alle hardwarecomponenten die nodig zijn om het warehouse optimaal te laten draaien.

De overstap naar Zebra tablets

De meest recente aanwinst is een serie Zebra ET60 tablets die zijn aangeschaft ter vervanging van de Lenovo tablets waarmee het magazijnpersoneel daarvóór werkte. “We hebben de tablets nodig om te zien op welke locatie we welke producten moeten picken en in welke hoeveelheid. Ook krijgen we instructies over waar ze vervolgens naar toegebracht moeten worden,” zegt Quantore’s systeembeheerder Bart Engels.

Zebra ET60 heftruck terminals

“Zo’n vijf jaar lang gebruikten we Lenovo consumer tablets, naar redelijke tevredenheid. Maar deze maakten steeds minder goed verbinding met het wifinetwerk, tot grote frustratie van onze collega’s. Sinds we zijn overgestapt op de industriële tablets van Zebra, waarop het WMS dat Centric bij ons heeft geïnstalleerd draait, hebben we overal goede wifi en kan iedereen ongestoord zijn werk doen.”

Einde van het kabeltjestijdperk

Ook heftruckchauffeur Jeffrey Swartjes is enorm te spreken over de nieuwe tablets. “Niks zo vervelend als tijdens je werk opgehouden worden omdat je geen verbinding met de wifi kunt maken,” zegt hij. “Tegenwoordig maakt het niet uit in welke hoek van het magazijn we zijn, overal is connectie. En de tablets zijn ook nog eens veel robuuster. We bevestigen ze stevig aan onze heftruck door middel van een beugel, waardoor ze niet meer zo snel op de grond zullen vallen. Ook zijn we af van de vervelende kabeltjes die aan de vorige tablets zaten. Deze beperkten ons niet alleen in de bewegingsvrijheid, maar ze gingen ook best vaak kapot. Die kabeltjes zijn verleden tijd, omdat de tablets in de houders direct worden opgeladen. Het werkt ideaal!”

"Het maakt niet meer uit in welke hoek van het magazijn we zijn, overal is goede connectie."
Jeffrey Swartjes, heftruckchauffeur

Razendsnel verzendlabels printen

Een ander product dat heeft bijgedragen aan het werkgemak van de Quantore medewerkers, is de Zebra ZT411 labelprinter. Daarvan zijn er eerder dit jaar twee aangeschaft door de groothandel in kantoorartikelen. “Deze mobiele printers met USB-aansluiting zorgen ervoor dat we vanaf de pickkar razendsnel verzendlabels kunnen printen voor op de omdozen. Ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te bedienen via een intuïtief touchscreen.”

Printopdracht met draagbare computer

De investering meer dan waard!

Al met al flink wat verbeteringen dus, die zorgen voor minder frustratie en meer werkplezier. “Met name de tablets waren een behoorlijke investering, zeker als je het vergelijkt met de consumer tablets die we daarvoor hadden,” zegt Bart. “Maar als je dan ziet hoeveel efficiënter en flexibeler we kunnen werken, is het de investering meer dan waard geweest. Elke minuut die je niet kunt werken, kost immers ook tijd én dus geld.”

"Als je ziet hoeveel efficiënter en flexibeler we kunnen werken, is het de investering meer dan waard geweest."
Bart Engels, Systeembeheerder

CaptureTech kent onze markt

Over de samenwerking met CaptureTech is Bart zeer te spreken. “Omdat we een servicecontract hebben afgesloten, hoeven we maar te bellen als zich een probleem voordoet en ze zorgen voor een oplossing. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste vind ik dat CaptureTech onze markt kent. Ze snappen hoe we werken en waar onze behoeftes liggen. Ideaal dat we dat niet elke keer opnieuw hoeven uit te leggen.”

Wil je meer weten over Quantore? Bekijk dan hier hun website.

Net als Quantore jouw magazijn optimaliseren?

Start met een vrijblijvend gesprek met een van onze logistieke experts.

Net als Quantore jouw magazijn optimaliseren?

Start met een vrijblijvend gesprek met een van onze logistieke experts.

bas jansen
Christoph Lambot
Bas Jansen Christoph Lambot
Accountmanager Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close